החוף המערבי של קנדה ושל ארצות הברית קורס מול עוצמת השיטפונות ומפולות הבוץ שהכו בצפון היבשת. בקנדה, נרשמו מקרה מוות יחיד ושלושה נעדרים, בעוד מושל קולומביה הבריטית מעריך שיהיו מקרי מוות נוספים בעקבות מזג האוויר שאותו תיאר כ"מאורע של פעם ב-500 שנה".
מאז הכתה הסערה במדינה בתחילת השבוע, השיטפונות והמפולות החריבו כבישים, מוטטו גשרים והותירו מספר ערים מבודדות משאר המדינה, וכן את הנמל הגדול ביותר של קנדה בוונקובר. כ-18 אלף תושבים נעקרו מבתיהם באזור החוף המערבי.
ראש הממשלה הקנדי, ג'סטין טרודו, הבטיח לעזור למחוז קולומביה הבריטית להשתקם ממה שכינה "אסון נורא", וכוחות הצבא גויסו על מנת לסייע לאלפי התושבים שנותרו לכודים, חלקם ללא חשמל ועם מלאי מוגבל של מזון ומי שתייה, לאחר שמאגרי המים הוצפו.
סופות גשמים שגרמו להצפות נרחבות ומפולות בוץ גרמו לשריפות בתוך קרוואנים / צילום: Reuters, Jesse Winter
רוב הגשמים והרוחות העזות דעכו כבר ביום שלישי, אבל ישנן עוד קהילות שנותרו מבודדות, כאשר מסוקים של חיל האוויר הקנדי מפילים אליהן חבילות מזון מן האוויר. החזאים הקנדים צופים מכה נוספת של גשם בהמשך השבוע, וכאמור, גורמים רשמיים הזהירו מפני קורבנות נוספים.
הצפות גרמו לנזק רב על פני רוב שטחה של אחת העיירות בגבול קולומביה הבריטית / צילום: Associated Press, Elaine Thompson
לא רק ההצפות והמפולות גרמו לנזקים עצומים - בעיירות ההרריות צנחו הטמפרטורות מתחת לאפס, מה שהביא להרס מסיבי של חקלאות ולמותם של מספר רב של בעלי חיים.
תושבים על גבי סירות הצלה מנסים להוציא פרות שנלכדו בתוך סופות הגשמים / צילום: Reuters, Jennifer Gauthier
קרונות רכבת שוכבים לצד הדרך לאחר שהסופות הפילו אותם מהמסילה / צילום: Reuters, Jason Redmond
אסון מזג האוויר בקנדה הוא השני בחודשים ספורים - ביוני האחרון הכה גל חום במדינה הצפונית עם טמפרטורות שיא שהביאו למותם של יותר מ-500 אנשים ולשרפות ענק שגרמו נזקים עצומים והרסו ערים שלמות.
גם בארצות הברית, במדינת וושינגטון הצפונית, הכה מזג האוויר בעוצמה קשה. בגבול הדרומי של המדינה עלה מפלס המים בעקבות הצפות, ופגע ב-75% מהבתים בעיירת הגבול סומאס, שם 1,600 תושבים נותרו ללא חשמל ועוד מאות נעקרו מבתיהם. משפחות רבות נשארו לישון במכוניות או בסניפים של רשתות מזון מהיר, לשם הגיעו באמצעות סירות שארגנו בעלי המסעדות.
אין ספק שקנדה קיבלה את המכה הקשה ביותר בסיבוב הזה של השתוללות מזג האוויר. בעיר אבוטספורד, בת ה-160 אלף תושבים, נרשמו ביממה אחת כמויות גשמים של חודש שלם - והחשש הוא שיתחדשו הגשמים העזים ותחנת השאיבה שבעיר לא תוכל להכיל את הכמויות. תושבי העיר בנו סכר סביב התחנה תוך לילה, ועדיין, "זה אולי ירוויח לנו קצת זמן, אבל אם נעבור עוד פעם את מה שעברנו בימים האחרונים - אנחנו בצרה גדולה", אמר תושב העיר לסוכנות הידיעות רויטרס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.