סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
יום המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים, שהתחזקו לאחר הפתיחה הירוקה בוול סטריט. ת"א 35 המריא בקרוב ל-1%, ת"א 125 עלה ב-0.8% ות"א 90 ב-0.7%. מדד התקשורת בלט עם עלייה גבוהה של 1.8%, מדד הביומד השיל 1.27%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל.
זינוק חד רשם השלד הבורסאי קמן קפיטל שהוסיף 41% לאחר שהודיע כי אושרה תוכנית מיזוג, סלקום קפצה ב-7.7%, פריגו ב-6%, יוחננוף ב-5%. עוד עליות יפות נרשמו אצל מאסיבית , איי.סי.אל, פלסאון תעשיות , חברה לישראל, בזק ורמי לוי .
פרטנר קפצה בקרוב ל-4%. לגלובס נודע כי אבי גבאי ישקיע ברכישת פרטנר כ-90 מיליון שקל, מתוכם כ-20 מיליון שקל מהונו העצמי ואת 70 המיליון הנוספים, יקבל כהלוואה מהגופים המוסדיים שעימם הוא מתכוון לרכוש את השליטה בחברה. בסיום ההליך, גבאי יחזיק ככל הנראה כ-3% ממניות פרטנר.
יצרנית האולטראסאונד הביתי פלסאנמור צללה בכ-14%, בריל מחקה מעל 12%, אלרון צנחה בקרוב ל-10%, אייסקיור איבדה 6%, נאייקס ירדה ב-5%.
16:45
המסחר בתל אביב מתקיים במגמה חיובית, כאשר ת"א 35 מתחזק ב-0.6%, ת"א 125 מתקדם 0.4% ות"א 90 עם עלייה קלה בלבד. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.
סלקום בולטת עם זינוק של 7.8%, אפקון החזקות עולה ב-5.7% ויוחננוף ב-4.8%. קמן קפיטל מזנקת בקרוב ל-50% לאחר הדיווח כי אושרה תוכנית המיזוג עם חברת ARTsys360 (ראו עדכון קודם).
בצד השני של הטבלה נרשמות ירידות חדות לפלסאנמור , בריל , אורמד , ג'י.פי גלובל , אלרון , פורסייט ואייסקיור מדיקל .
15:12
שותפות אלמדה ונצ'רס הודיעה היום כי חתמה על מזכר הבנות לשיתוף פעולה עם 'מור יישום' - חברת המסחור של שירותי בריאות כללית. במסגרת שיתוף הפעולה יוכלו חברות הפורטפוליו של אלמדה ליהנות מעבודה משותפת עם מובילי דעה מקבוצת הכללית, ביצוע ניסויים קליניים, ומחקרי ביג דאטה, כאשר מטרת שיתוף הפעולה היא לקדם טכנולוגיות ולאפשר להן הגעה מהירה ויעילה יותר לשוק.
חברת אנלייבקס מדווחת כי משרד הפטנטים והסימנים המסחריים האמריקאי הוציא הודעת אישור על פטנט חדש המכסה את Allocetra, התרופה האימונותרפית של החברה הנמצאת בפיתוח. הפטנט יוסיף עם אישורו הגנת קניין רוחני נוספת בארה"ב עד שנת 2036 לפחות, המכסה את השימוש ב-Allocetra לטיפול בחולי ספסיס. החברה צופה כי הפטנט החדש יונפק בארה"ב בתחילת 2022.
12:55
מדד ת"א 35 מטפס כעת בכ-0.3% ומדד ת"א 90 עולה בכ-0.1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-565 מיליון שקל.
עליות בולטות רושמות סלקום , יוחננוף , נאוי וחברה לישראל.
דירקטוריון חברת קמן קפיטל אישר אתמול את תוכנית המיזוג עם חברת ARTsys360. זה הניסיון הרביעי של קמן להתמזג והפעם הכיוון הוא בתחום ההי-טק ובעולם הרחפנות והעיר החכמה. החברה יוצאת היום בגיוס הון של כ-15 מיליון שקל הכולל מניה במחיר של 2.2 שקל ועוד 2 אופציות: אחת לשנה במחיר מימוש של 3 שקלים ואופציה שנייה לתקופה של שנתיים במחיר מימוש של 3.5 שקל למניה. מטרת הגיוס היא להגיע לאחזקות ציבור מעל ל-10% ולצאת מרשימת השימור.
סקייליין , חברת הבת של מישורים (50%) הודיעה כי חתמה שני הסכמים למכירה מותנית של 90% מהזכויות במלון רנסאנס ו-100% מהזכויות במלון היאט, שניהם בקליבלנד, ארה"ב, תמורת כ-95 מיליון דולר, בדומה למחיר בספרי החברה ביום 30 בספטמבר 2021. בנוסף, סקייליין עשויה לקבל תמורה נוספת בסך של בין 10 מיליון ל-18 מיליון דולר, במהלך תקופה של שנתיים. השלמת העסקה צפויה במהלך הרבעון הראשון של שנת 2022.
11:00
חברת טונדו סמארט , העוסקת בפיתוח וייצור בקרים לניהול ושליטה ביישומי עיר חכמה ומשלבת אותם על בסיס תשתית התאורה והחשמל הקיימת במרחב הציבורי, תתמודד כקבלן משנה במכרז של נתיבי ישראל להסבת גופי תאורה ל-LED, מתן שירותי אחזקה למערכות ומתקני חשמל ותאורה וביצוע עבודות יזומות. לצורך ההתמודדות במכרז חתמה החברה על מזכר הבנות מחייב עם חברת פלאפון להשתתפות במכרז. מדובר במכרז להסבה של כ-106 אלף גופי תאורה וכן אספקה של שירותי בקרה ושליטה בגופי התאורה עם אופציה לאספקות נוספות בעתיד. היקף המכרז מוערך בכ- 40 מיליון שקל, עם אפשרות הגדלה בהזמנות ל- 75 מיליון שקל התלויים בקצב ההתקדמות של הפרויקט והיקף השירותים הטכנולוגיים שהחברה תספק פרט לבקרת תאורה.
אפקון החזקות דיווחה הבוקר כי חתמה על הסכם פיתוח נוסף של פרויקט אנרגיה סולארית בספרד, בהספק פוטנציאלי של כ-250 מגוואט. סך עלות הקמת הפרויקט צפויה לעמוד על 170-180 מיליון אירו, כאשר ההון העצמי הנדרש צפוי לעמוד על כ-80 מיליון אירו (בהנחה של הקמת כל ה-250 מגוואט), והוא ימומן על ידי השותפות של אפקון עם משקיעים מוסדיים.
לגלובס נודע שמפעל רותם אמפרט, מקבוצת ICL (כיל לשעבר), שילם למדינה 23.6 מיליון שקל בגין הפרשי תמלוגים. התשלום סולל את הדרך לאישור שצפויה להעניק ועדת הכספים לחברה להמשיך ולבצע כריית פוספטים במישור רותם שבנגב לשלוש שנים נוספות. הארכת הזיכיון נעשית בפטור ממכרז. המפעל שמעסיק ישירות 1,200 עובדים, פועל עשרות שנים בכריית פוספטים, אלא שבחודשים האחרונים ריחף סימן שאלה לגבי המשך עבודתו. זאת מכיוון שתוקף הזיכיון שניתן לו בעבר מסתיים בסוף השנה.
10:05
יום המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לעליות. מדד ת"א 35 מטפס בכ-0.4% ומדד ת"א 90 עולה בכ-0.3%.
עליות בולטות רושמות קבוצת דלק , איי.סי.אל ודלק קידוחים.
חברת הנדל"ן חנן מור וקבוצת הראל ביטוח מקדמות את פרויקט הדיור להשכרה שלהן. חנן מור מדווחת כי החברה המשותפת של שתי החברות תתחיל לפעול להקמת כ-300 דירות להשכרה ובוחנת הכנסת עוד יחידות דיור שתירכשנה מפרויקטים קיימים של חנן מור. חנן מור מנהלת מו"מ על עוד כ-250 יח"ד מהפרויקטים שהחברה מקימה כך, שבכפוף להסכמות החברה המשותפת תחזיק ותתפעל כ-550 יח"ד להשכרה. יעד החברה המשותפת בתחום הדיור להשכרה הוא להגיע לאלפי יח"ד, עם צמיחה של כ-100-300 יח"ד בשנה, מהפרויקטים של החברה ומכרזי דירה להשכיר.
08:45
בשוק המט"ח הדולר מתחזק הבוקר בכ-0.5% ונסחר סביב 3.172 שקלים והאירו מתחזק בכ-0.4% סביב 3.577 שקלים.
07:40
5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א
1. צפי לעליות קלות
יום המסחר בבורסה צפוי, כפי הנראה, להיפתח בעליות קלות במדדי המניות. זאת לאחר שאתמול ננעל המסחר בבורסת ת"א במגמה שלילית קלה. מדדי ת"א 35 ות"א 125 איבדו כ-0.2% ות"א 90 ירד ב-0.1%.
2. מגמה מעורבת באסיה, עליות בחוזים
בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת. מדד הניקיי בטוקיו רושם ירידה קלה ואילו בורסת שנחאי עולה בכ-0.2%.
במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של עד 0.7%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.39%.
3. הביטקוין מתייצב
לאחר הירידות החדות שרשם בסוף השבוע, הביטקוין מתייצב סביב 49,000 דולר. האת'ריום עולה קלות ונסחר סביב 4,170 דולר.
4. סחורות: הנפט עולה בחדות
בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-2% ונסחר סביב 71.4 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 2.3% ל-67.8 דולר לחבית.
הזהב נסחר ביציבות.
5. הפועלים: השתטחות העקומים מגלמת ציפייה להאטה בצמיחה
ולסיום, כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית כי עקומי התשואות בעולם השתטחו, וגם בישראל התשואות הארוכות ירדו בחדות לאחרונה. "השתטחות העקומים מגלמת ציפייה להאטה בצמיחה, ומדיניות פחות מרסנת של הבנקים המרכזיים בהמשך. עקומים שטוחים יותר גם מגלמים הערכה שהבנקים המרכזיים, אם זה הפד האמריקני או בנק ישראל, יהיו פחות נחושים במאבק באינפלציה, כל עוד זו נשארת בגבולות מסוימים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.