נתוני חברות המדיה על התחזקות הפרסום בטלוויזיה ובדיגיטל מקבלים תיקוף נוסף בסקר עמדות של קהילת "מנהלי שיווק מצייצים". לפי המשתתפים בסקר, 27% מהתקציב שלהם הופנה לטלוויזיה, לעומת 15% אשתקד. הדיגיטל שומר על מקומו כמוביל: 85% מבין הנשאלים ישקיעו בו את הנתח המשמעותי ביותר מתוך התקציב שלהם. המשפיענים המשיכו להיות כלי משמעותי עבור אנשי השיווק: 25% אמרו כי התקציב המשמעותי ביותר שלהם הוקדש למשפיענים.
הסקר נערך זו השנה הרביעית ברציפות, והשתתפו בו 500 נשאלים, מתוכם 10% מנהלים בכירים, 41% מוגדרים כמנהלי שיווק ו-8% מנהלי דיגיטל.
מהנתונים עולה כי נתח הפרסום הגדול בדיגיטל הופנה ב-2021 לפלטפורמות הבינלאומיות: 90% מבין הנשאלים אמרו כי פרסמו בפייסבוק, 75% באינסטגרם, 74% בגוגל, 49% ביוטיוב, 27% בלינקדאין, 27% בטאבולה, 23% באאוטבריין ו-22% בטיקטוק.
מבחינת פרסום באתרים ישראליים הציגו מאקו ו-ynet נתונים כמעט זהים: 37.3% מהנשאלים אמרו כי פרסמו השנה ב-ynet ו-37.3% אמרו כי פרסמו במאקו. עם זאת, היתרון של קבוצת קשת בא היטב לידי ביטוי: בנוסף ל-35.3% שפרסמו במאקו, 23% נוספים מהנשאלים אמרו כי פרסמו השנה ב-n12.
נראה כי שיתוף הפעולה שנוצר השנה בין אתר "מנהלי שיווק מצייצים" שחבריו ענו על הסקר לבין אתר כלכליסט לא הצליח לשנות באופן מהותי את חלוקת תקציבי הפרסום באתרים הכלכליים: מהנתונים עולה כי האתר הכלכלי המועדף על מנהלי השיווק לצורך פרסום ממשיך להיות גלובס: 21% מהנשאלים העידו כי פרסמו בגלובס השנה, לעומת 18.8% באתר כלכליסט ו-17.8% באתר דה מרקר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.