חברת משק אנרגיה הציבורית מרחיבה את העסקה לרכישת מניות תחנת הכוח דליה אנרגיה, שבשפלת יהודה. לאחר שחתמה בחודש שעבר על הסכם לרכישת 40.67% ממניות דליה אנרגיה מידי משקי הקיבוצים (בעלת עניין במשק אנרגיה), היא מעדכנת על עסקת רכישה נוספת, גם כן בעסקת מניות.
משק אנרגיה, הנמצאת בשליטת מספר תאגידים קיבוציים, חתמה על מזכר הבנות לא מחייב לרכישת 37.5% ממניות חברת חירם-אפסילון, המחזיקה ב-25.66% ממניות דליה אנרגיות. כך שלמעשה רוכשת משק אנרגיה (בשרשור) נתח נוסף של 9.56% מדליה אנרגיה, והיא אף צפויה לנסות ולהמשיך ברכישת מניות נוספות של תחנת הכוח בדרך זו.
מניות חירם-אפסילון יירכשו מידי חברת סרמייטו של משפחת מרדכי פישמן (לשעבר מבעלי פישמן הנדסה), וזאת לפי אותו יחס החלפת מניות שנקבע בעסקה עם משקי הקיבוצים. העסקה בין משק אנרגיה למשקי הקיבוצים העניקה שווי של 623 מיליון שקל למשק אנרגיה טרם העסקה (מעט מתחת לשווי השוק הנוכחי שלה) ושווי של 3.18 מיליארד שקל לדליה אנרגיה.
במסגרת העסקה הנוכחית תקבל סרמייטו 13.52% ממניות משק אנרגיה, בשווי של 304 מיליון שקל. השלמת העסקה תגדיל את שיעור ההחזקה (בשרשור) של משק אנרגיה בדליה אנרגיה ל-50.23%, ותקנה לה את השליטה בפעילותה של דליה, וזאת בזכות תקנון חברת חירם-אפסילון, המאפשר לכל בעל מניות בה להצביע ישירות באסיפות דליה על פי חלקו היחסי.
לדברי משק אנרגיה, העסקה הנוכחית מותנית בהשלמת העסקה עם משקי הקיבוצים, בחתימה על הסכם מחייב ובקבלת כל האישורים הדרושים. חירם-אפסילון היא חברת החזקות שנמצאת בשליטת משפחת לנדאו, יזמי תחנת הכוח דליה ומשקיעים נוספים.
לדברי משק אנרגיה, אחד מבעלי השליטה בה, תאגיד משקי עמק יזרעאל, מחזיק ב-11.5% ממניות חירם-אפסילון, ולכן תוגדר עסקה זו כעסקת בעלי עניין המחייבת את אישור בעלי מניות המיעוט של משק אנרגיה. גם עסקת משק אנרגיה מוגדרת כעסקת בעליי עניין, המחייבת את אישור בעלי מניות המיעוט.
רכשה את פעילות האנרגיה של משקי הקיבוצים
בחודש שעבר סיכמה משק אנרגיה על רכישת פעילות האנרגיה של תאגיד משקי הקיבוצים, מבעלי השליטה בה, בעסקת מניות. במסגרת העסקה תרכוש משק אנרגיה את החזקות משקי הקיבוצים בתחנת הכוח דליה אנרגיה ובחברת מי-רם תשתיות חשמל, וכן פעילות בתחום הסחר בחשמל.
ההחזקות הנרכשות כוללות 40.67% ממניות דליה אנרגיה, 50% ממניות מי-רם, 100% ממניות חברת תיקום תקשורת וכן כל הזכויות והחובות של משקי הקיבוצים בהסכמים שנחתמו עם ספקי חשמל פרטיים. על פי מתווה העסקה, תקצה משק אנרגיה למשקי הקיבוצים 68% ממניותיה, בתמורה לפעילויות הנרכשות.
שווי נמוך מזה שהסכימו לו המוסדיים בניסיון ההנפקה
משק אנרגיה, שהונפקה בבורסה בתל אביב ביוני 2020, עוסקת בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל. החברה פועלת בשלל תחומי האנרגיה המתחדשת, וביניהם: פרויקטים סולאריים קרקעיים רחבי-היקף; מתקנים סולאריים על גבי גגות; מערכות צפות על גבי מאגרים ודפנותיהם; מערכות אגירה ותשתית לתחבורה חשמלית.
שמונה ארגוני קניות של הקיבוצים והמושבים, ובהם משקי הקיבוצים, מחזיקים כיום ב-52.2% ממניות משק אנרגיה. משקי הקיבוצים היא אגודה שיתופית חקלאית (אגש"ח), אשר חברים בה כ-280 קיבוצים ומושבים שיתופיים.
דליה אנרגיה מחזיקה בתחנת הכוח הפרטית דליה באתר צפית שבשפלת יהודה. תחנת הכוח היא מהגדולות בישראל ומייצרת חשמל באמצעות גז טבעי בהספק כולל של 912 מגוואט, המסופק לחברת החשמל ולצרכנים פרטיים.
אשתקד ניסתה דליה אנרגיה להנפיק את מניותיה בבורסה ואף פרסמה תשקיף לשם כך. החברה ובעלי מניותיה קיוו להשלים את ההנפקה לפי שווי של 5 מיליארד שקל "לפני הכסף", אולם בהמשך הסכימו להפחית את השווי המבוקש לכ-4 מיליארד שקל לפני הכסף.
עם זאת, גם שווי זה היה גבוה לתפיסת הגופים המוסדיים, שהציבו שווי מקסימלי של כ-3.5 מיליארד שקל בלבד, להנפקה שתוכננה לכלול גם הצעת מכר. לרף זה התנגדו חלק מבעלי המניות ועקב כך בוטלה ההנפקה.
כעת, משקפות כאמור שתי העסקאות שווי נמוך עוד יותר של 3.18 מיליארד שקל. מלבד משקי הקיבוצים וחירם-אפסילון, מחזיקים בדליה גם דניאל חוסידמן וצבי ברק (20%), משפחת ג'ורג' חורש (8.67%) וקרן תש"י (5%).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.