המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, התבטא היום (ה') לראשונה בנוגע למשא-ומתן המתנהל עם ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו לסיום משפטו בעסקת טיעןם, במסגרת כנס של לשכת עורכי הדין מחוז דרום באילת.
"מבחינת כתב האישום הקיים, וגם מבחינת כל כתב אישום שמדברים על היתכנות להגיע אליו - לא יעלה על הדעת שכתב אישום כזה יישאר בלי קלון", אמר עו"ד למברגר והוסיף: "כל מי שעסק בקלון, בפסיקה בנושא קלון, מבין שלא יעלה על הדעת שלא יהיה קלון". עו"ד למברגר אף אמר כי "יכול להיות שהוא לא עשה כלום ויזוכה - ואז לא יגיע לקלון".
בשבוע שעבר חשף העיתונאי בן כספית כי סנגוריו של נתניהו מנהלים משא-ומתן עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט על-מנת להגיע להסדר טיעון שיסיים את המשפט הפלילי. המשא-ומתן התנהל בסודיות בפורום מצומצם שכלל את מנדלבליט, עוזרו חגי הרוש, פרקליט המדינה עמית איסמן וליאת בן-ארי, המשנה של היועץ לעניינים כלכליים, המובילה את התיק. עם הפרסום זעמו הפרקליטים המטפלים, בהם גם פרקליטים בכירים, כי לא היו בסוד העניינים.
עמדת הפרקליטים המטפלים בתיק היא כי לאחר שמיעת העדויות עד כה, לא נפגע המצב הראייתי, ואין סיבה להגיע להסדר מטעמים ראייתיים.
היועץ המשפטי הסכים לוותר על עבירת השוחד בתיק 4000 ועל תיק 2000, כך שנתניהו יודה בשני אישומים של הפרת אמונים, בתנאי שיסכים להטלת קלון, שימנע ממנו להיות חבר כנסת בשבע השנים הבאות. באשר לעונש, היועמ"ש הסכים לענישה של עבודות שירות, כאשר התנאי המרכזי להיתכנות העסקה הוא הטלת קלון.
פעמיים בשבוע האחרון הגיעו נתניהו ובני משפחתו להתייעצות עם עורכי דינו, בהם בעז בן-צור ועמית חדד - פעם אחת בביתו של בן-צור ברמת חן ברמת גן ופעם נוספת במשרדו. נתניהו לא הודיע כי הסכים לתנאים שהציב היועמ"ש, ובימים האחרונים לא מתקיים משא-ומתן בין הצדדים.
גורמים בפרקליטות אומרים כי הסיכוי להסדר טיעון בתקופתו של מנדלבליט, המסיים בסוף החודש את כהונתו, הוא נמוך מאוד, וככל שעוברים הימים, הסיכויים לכך פוחתים.
*** חזקת חפות: בנימין נתניהו לא הורשע, ועומדת לו חזקת החפות
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.