חברת אינווסקו (Invesco) רשמה הבוקר (ב') לראשונה קרנות סל למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב. Invesco הינה חברת ניהול השקעות בינלאומית עם משרדים ביותר מ-20 מדינות, המנהלת נכון ל-30 בספטמבר 2021 נכסים בשווי של 1.5 טריליון דולר עבור לקוחותיה ברחבי העולם.
בבורסה ציינו לאחר רישום קרנות הסל כי המהלך משקף את הביקוש הגובר לקרנות סל בישראל והרישום יאפשר למשקיעים הישראלים גישה נוחה ויסייע לחברה להגדיל את נתח השוק בישראל. החברה רשמה היום חמש קרנות סל ומתכוונת להרחיב את מגוון קרנות הסל שתרשום למסחר בבורסה בתל אביב בחודשים הקרובים.
הקרנות הראשונות שנרשמו למסחר הינן מוצרי הדגל של אינווסקו. אלו כוללים מוצרי ליבה של אינווסקו, כגון: Invesco S&P500 UCTIS, שעל פי חברת ההשקעות זוהי קרן הסל בעלת העלות הנמוכה ביותר בטריטוריית EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואסיה), העוקבת אחר המדד הפופולרי בעולם, וקרן הסל MSCI Emerging Markets UCITS. בנוסף, החברה רשמה למסחר את קרן הסל Invesco KBW NASDAQ Fintech UCITS ושתי קרנות סל UCITS על מגזרים בארה"ב, המעניקות חשיפה ממוקדת יותר, אחת לתחום הבריאות והשנייה ולתחום הפיננסים. בשבועות הקרובים תירשם למסחר גם גרסת האחריות התאגידית, ה-ESG, של קרן הסל S&P 500 UCITS.
לקרנות הסל של אינווסקו נוכחות בישראל כבר משנת 2014 והן זוכות לביקוש גובר מצד המשקיעים המקומיים. בבורסה לני"ע הסבירו כי הביקוש הזה תרם לגידול בקרנות הסל EMEA של אינווסקו, שהשווי שלהם עומד על סך כ-67.5 מיליארד דולר נכון לסוף 2021. החברה נהנתה מגידול של 36% בנכסים המנוהלים במהלך השנה האחרונה, שיעור הגידול הגבוה ביותר מקרב המנפיקים האירופאיים בעלי נכסים מנוהלים של יותר מ-20 מיליארד דולר. מתוך סך של 10.8 מיליארד בנכסים חדשים נטו שנצברו במהלך שנת 2021, מרבית ההון זרם למכשירי ההון האמריקאים הליבתיים שלה, לרבות סך של 3 מיליארד דולר שהושקע בקרן הסל S&P500 UCITS של החברה.
טרם כניסתה של אינווסקו לישראל היו רשומות בישראל 26 קרנות סל זרות (ETF), 23 מהן של בלקרוק ו-3 של ליקסור, והן מנהלות נכסים בהיקף של 2.1 מיליארד שקל, כאשר תעשיית קרנות הסל בארץ מנהלת 105 מיליארד שקל.
על הקרנות הזרות הוטלו מספר הגבלות שאינן תקפות לקרנות הישראליות ולכם בשוק ההון יש הטוענים שצריך להשוות אותן לפלח שוק ספציפי. מכיוון שמנהל קרן זרה לא יכול לרשום בבורסה בת"א קרן שעוקבת אחרי מדד מקומי אלא רק אחרי מדד זר, יש לציין כי הקרנות שעוקבות אחרי מדדים זרים מנהלות 38 מיליארד שקל. בנוסף, קרנות ה-ETF הזרות שנסחרות בבורסה בתל אביב הינן קרנות חשופות למט"ח מאחר שנאסר עליהן לסחור בשקלים, ולכן צריך להשוות אותן לקרנות הסל הישראליות שחשופות למט"ח, ואלה מנהלות כ-21.5 מיליארד שקל, כך שעל פי החישוב הזה הקרנות הזרות כבר מנהלות יותר מ-10% מהשוק הרלוונטי. מדובר בצמיחה בהשוואה לכך שבסוף שנת 2019 ובסוף שנת 2020 היו רשומות למסחר 23 קרנות חוץ נסחרות בשווי של 228 מיליון שקל ו-889 מיליון שקל, בהתאמה.
גארי באקסטון, ראש תחום קרנות סל EMEA ב- Invesco, אמר: "ישראל הפכה לאזור בעל חשיבות משמעותית עבורנו והרישום המקומי של המוצרים של Invesco הוא צעד טבעי בקשר עם ישראל, המשקף את הדינמיקה בשוק. המשקיעים בישראל, מוסדיים ופרטיים כאחד, קיבלו בזרועות פתוחות את קרנות הסל, מוצר בעל עלות נמוכה, שקיפות וסחירות, ואנו צופים את המשך הגידול בשנת 2022".
שי יונה, ראש מערך השיווק של Invesco בישראל, הוסיף: "אנו שמחים על ההזדמנות להרחיב את דריסת הרגל שלנו מחוץ לבורסות המסורתיות של אירופה ולהצטרף לצמיחה של הכלכלה הישראלית, כחלק פעיל מהאקוסיסטם הפיננסי המקומי".
איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך בת"א אמר: "אנו שמחים לרשום בבורסה בתל אביב את קרנות הסל של Invesco. צעד זה מוסיף ומשקף את הביקוש הקיים לקרנות סל בישראל ואת האטרקטיביות של הבורסה בתל אביב, היוצרת הזדמנויות הן עבור המשקיעים והן עבור חברות ניהול נכסים בינלאומיות גדולות כדוגמת Invesco".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.