חברת הנדל"ן הציבורית ארנה גרופ ממשיכה להרחיב את פעילותה, בין השאר באמצעות עסקאות בעלי עניין עם בעל השליטה בה, צחי אבו. החברה דיווחה לבורסה על הצעות ומגעים לרכישת ארבעה נכסים חדשים, שניים מתוכם מבעל השליטה עצמו.
במקביל, דיווחה ארנה גרופ על חתימת הסכם מחייב לרכישת השליטה בקניון My Mall בעיר לימסול שבקפריסין, יחד עם שותפתה לעסקה - חברת דורסל. במסגרת העסקה, ירכשו ארנה ודורסל כ-83% ממניות החברות המחזיקות בקניון מידי המנהלים המיוחדים של חברת ב.ס.ר אירופה שקרסה ובעלי מניות נוספים בפרויקט.
בתמורה למניות ישלמו ארנה גרופ ודורסל (50% כל אחד) סכום כולל של 45 מיליון אירו (כ-164 מיליון שקל), כפוף להתאמות בגין החוב הבנקאי וההון החוזר של חברות הפרויקט במועד ההשלמה. השלמת העסקה מותנית באישור הבנק המממן של הפרויקט ובקבלת כתבי ויתור על זכויות סירוב (או הצטרפות) של בעלי מניות מיעוט בפרויקט, וכן באישור רשות התחרות בקפריסין.
הפרויקט כולו משתרע על שטח של כ-90 דונם וכולל קניון בעל שטחים להשכרה של כ-30 אלף מ"ר, המאוכלסים בתפוסה של 99% ומייצרים רווח גולמי מפעילות השכרה (NOI) של כ-7 מיליון אירו בשנה.
ועדת הביקורת תנהל מו"מ ותגבש הצעות
בנוגע לרכישת הנכסים מבעל השליטה, דיווחה ארנה גרופ כי היא קיבלה הצעה לנהל מו"מ לרכישת שני נכסים מאבו, וזאת כחלק מהאסטרטגיה העסקית של החברה להתמקד בהקמה ובפיתוח של שטחי מסחר במרכזים שכונתיים.
מדובר ברכישת שתי קרקעות לבניית מרכזים מסחריים בערים יבנה ונתניה. הקרקע ביבנה מיועדת לבניית מרכז מסחרי עם שטחי מסחר ותעסוקה של 4,335 מ"ר, ואילו הקרקע בנתניה מיועדת לבניית מרכז מסחרי עם שטח מסחרי של 1,630 מ"ר ועם שטחי משרדים של 3,200 מ"ר.
אבו רכש אשתקד את מניות השליטה בארנה גרופ, ומאז הוא חבר בדירקטוריון שלה ומכהן כמנכ"ל. בתפקיד יו"ר הדירקטוריון מכהן מפכ"ל המשטרה לשעבר, משה קראדי.
בעקבות הגשת ההצעה הסמיך דירקטוריון ארנה את ועדת הביקורת לנהל את המו"מ בעסקאות מטעם החברה, לגבש המלצות בקשר עימן, לבחון את העסקאות ביחס לחלופות אחרות, והכול לפי שיקול דעת הוועדה. ועדת הביקורת כוללת היום את שני הדירקטורים החיצוניים של ארנה גרופ, דורון כוכבי וערן גורן.
מרכז מסחרי באשדוד וקרקע לדיור מוגן
במקביל דיווחה ארנה גרופ כי היא מנהלת מו"מ עם צדדים שלישיים לרכישת עוד שני נכסים. הנכס הראשון כולל מרכז מסחרי שכונתי ברובע ט"ז בעיר אשדוד, והנכס השני כולל זכות לרכישת קרקע המיועדת להקמת דיור מוגן מערבית לבית החולים תל השומר.
הנכס באשדוד כולל קרקע בשטח של 4,976 מ"ר, שעליה בנוי מרכז מסחרי בן שלושה מפלסים, בהיקף כולל של 5,500 מ"ר. התמורה בגין הנכס תעמוד על כ-110 מיליון שקל, בתוספת 9 מיליון שקל בגין חניות, והיא תותאם להשכרות בפועל, כך שתשקף תשואה שנתית של 6% על דמי השכירות השנתיים הצפויים להתקבל משוכרים בשטחי המסחר.
העסקה השנייה כוללת תשלום של 21 מיליון שקל (תוספת מע"מ), תמורת רכישת זכותו של צד שלישי לרכוש קרקע בשטח של 4,924 מ"ר, המיועדת כאמור להקמת דיור מוגן. ככל שהעסקה תושלם, מתכננת ארנה גרופ לפעול להגדלת הזכויות בקרקע, אשר לא תפחת מ-20 אלף מ"ר, וכן להתקשר בהסכמי חכירה ופיתוח עם רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לצורך רכישת הקרקע בסכום של עד 80 מיליון שקל, בתוספת מע"מ.
הנכסים המרכזיים: סטאר סנטר וקניון ארנה
ארנה גרופ עוסקת בנדל"ן מניב, וברשותה שני נכסים עיקריים בישראל: 75% ממניות המרכז המסחרי סטאר סנטר באשדוד ו-100% ממניות קניון ארנה בנהריה. בחודש פברואר 2021 רכשה חברת אבו יחיאל (של הקבלן יחיאל אבו, אביו של צחי), כ-65% ממניות ארנה גרופ, תמורת 130 מיליון דולר.
סכום זה כלל תשלום של 15 מיליון דולר עבור המניות הנמכרות, ועוד 115 מיליון דולר עבור הלוואות הבעלים שהוענקו בעבר לחברה. את המניות והלוואות הבעלים רכש אבו מבעל השליטה הקודם, מרכוס וובר, שרכש בעצמו את השליטה בה מידי ג'קי בן זקן ושותפיו לפני כעשור.
באחרונה גם הודיעה ארנה גרופ כי תרכוש מידי בן זקן קרקע בהיקף של 18.4 אלף מ"ר, הסמוכה למרכז הקניות סטאר סנטר שבבעלותה, תמורת 38.6 מיליון שקל. על העסקה חתמה ארנה גרופ, לאחר שסיכמה שבוע קודם לכן על רכישת מניות המיעוט (25%) בסטאר סנטר מידיה של חברת הפניקס, תמורת 315 מיליון שקל.
המניה זינקה 450% לאחר השתלטות אבו
ארנה גרופ נסחרת בבורסה לפי שווי של 610 מיליון שקל, לאחר שמנייתה זינקה ב-450% מתחילת 2021, בעקבות השתלטותו של צחי אבו על החברה. בן זקן מחזיק כיום בכ-15% ממניות ארנה גרופ, שאותן רכש לפני כשנה.
לצורך מימון פעילותה השלימה באחרונה ארנה גרופ גיוס של כ-136 מיליון שקל בהנפקת מניות. בעל השליטה אבו רכש מניות בסכום של 88 מיליון שקל, אולם חלקו בהנפקה מומן בדרך של החזר הלוואות בעלים, ולא של הזרמת מזומנים נוספים לחברה.
כחלק מההנפקה, התחייב אבו כי הכספים אשר יושקעו בחברה על ידי משתתפים נוספים בהנפקה לא ישמשו לצורך פירעון חלקים נוספים מהלוואות בעלים, שהסתכמו בסוף יוני 2021 ב-448 מיליון שקל. אבו הציג באחרונה את פעילות החברה ואת האסטרטגיה העסקית החדשה שלה לשוק ההון.
אסטרטגיה חדשה זו נשענת על שלוש רגליים: השבחת הנדל"ן המניב של החברה ושיפור התזרים התפעולי, התרחבות ורכישת קרקעות לייזום נדל"ן מניב עתידי וכן מיצוי פוטנציאל בעתודות קרקע קיימות וזכויות בנייה בלתי מנוצלות בנכסים הקיימים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.