חברת יעקב פיננסים של שאול נאוי גייסה 88 מיליון שקל בהנפקת מניות ראשונית. זאת לפי שווי של 440 מיליון שקל לפני הכסף.
מטיוטת התשקיף שפרסמה החברה לקראת ההנפקה עולה כי יעקב פיננסים כבר מהווה שחקנית משמעותית בשוק האשראי החוץ-בנקאי, זמן קצר יחסית אחרי שנכנסה רשמית לתחום.
יעקב פיננסים, הנושאת את שם אביהם של האחים נאוי, התאגדה בישראל כבר בשנת 2009, ולפי הסבריה, החלה לפעול בתחום המימון החוץ-בנקאי לעסקים בדצמבר 2020. מטיוטת התשקיף עולה, כי את תשעת החודשים החודשים הראשונים של 2021 היא סיכמה עם הכנסות מימון של כ-31 מיליון שקל ועם רווח נקי של כ-15 מיליון שקל. לשם השוואה, אחים נאוי סיכמה את אותה תקופה עם הכנסות מימון גבוהות פי ארבעה כמעט של כ-117 מיליון שקל - סכום המשקף צמיחה של 13% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020, בעוד שהרווח הנקי שלה לתקופה זו קפץ ביותר מ-50% והגיע ל-76 מיליון שקל.
הונה העצמי של יעקב פיננסים עמד בסוף ספטמבר על כ-20 מיליון שקל, והיקף תיק האשראי שלה מגיע לכ-1.4 מיליארד שקל, מול הון עצמי של קרוב ל-630 מיליון שקל שיש לאחים נאוי, עם תיק אשראי בהיקף יותר מכפול מזה של יעקב פיננסים - בסכום של כ-3 מיליארד שקל.
עיקר פעילותה של יעקב פיננסים מתרכז במסחר בממסרים (צ'קים) דחויים. במסגרת זו לקוחות החברה מקבלים את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידיהם, המוסבים לחברה תמורת ריבית הנקבעת בין החברה ובין הלקוח, עבור יתרת התקופה שנותרה עד למועד פירעון הצ'ק.
ליעקב פיננסים "קשרי עבודה הדוקים" עם בנקים גדולים בישראל, לצורך ביצוע פעולות העברת כספי ההמרה ללקוחות החברה, ואותם בנקים גם מעמידים לה אשראי לפעילותה השוטפת. הכנסות החברה "מתבססות על המרווח הנוצר בין עלות האשראי שאותו היא מעניקה ללקוחותיה, לתמורה שאותה היא מקבלת בעבורו".
עוד מציינת יעקב פיננסים, כי לחברה מאגר של כ-400 לקוחות, וכי עיקר פעילותה הוא במרכז הארץ, בעיקר "בערים הנמצאות במגמות צמיחה בענף הנדל"ן והתשתיות, שהינו הענף המרכזי שבו פועלים לקוחות החברה". הלקוחות בענף זה מהווים כמעט מחצית מהפעילות. נוסף עליהם, החברה פועלת מול עסקים בתחומי המזון וחקלאות, פיננסים (מנכי משנה), שירותי תשתיות, מסחר ועוד.
נזכיר כי בשנת 2020 נפרד שאול נאוי מחברת המימון החוץ-בנקאי אחים נאוי , על רקע סכסוך שפרץ בינו לבין אחיו הצעיר דורי. אותו סכסוך הגיע אף לתביעה משפטית שהגישה אחים נאוי נגד שאול, בטענות שונות להפרות הסכמים והתחייבויות אחרי פרידתו המפתיעה מהחברה. הרקע לסכסוך היה, לפי אחים נאוי, הקמת החברה המתחרה על ידי שאול - יעקב פיננסים שמה - העוסקת גם היא בתחום האשראי החוץ-בנקאי, עוד בעת ששימש כנושא משרה באחים נאוי.
כעת, לאחר שהסכסוך בין האחים נאוי הגיע לסיומו, חוזר שאול לבורסה בת"א עם יעקב פיננסים, כמתחרה של אחיו דורי, שנותר בעל השליטה היחיד באחים נאוי, חברת המימון החוץ-בנקאי הגדולה והוותיקה בענף, שאותה הקימו השניים יחד לפני כ-40 שנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.