חילן ו-וואן טכנולוגיות, מחברות שירותי ה-IT הגדולות בארץ, פרסמו היום את הדוחות הכספיים שלהן לסיכום שנת 2021 והציגו צמיחה הן בהכנסות והן ברווחים השנתיים.
הכנסות חילן צמחו ב-5.2% בשנה החולפת, שיעור צמיחה גבוה יותר מזה שרשמה ב-2020, והן הסתכמו בכ-1.7 מיליארד שקל. גם שיעור הגידול ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות היה גבוה יותר מב-2020 - הרווח גדל ב-15.9% והסתכם בכ-151 מיליון שקל (שיעור רווח נקי של 8.9%). ה-EBITDA השנתי (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) הסתכם בכ-277 מיליון שקל, צמיחה של 5.2%.
כל אחת מהחברות פועלת במספר מגזרי פעילות שונים. בחילן, כל מגזרי הפעילות רשמו צמיחה בהכנסות בשנת 2021. תחום הפעילות המסורתי שלה, שירותי שכר ומשאבי אנוש, צמח ב-6.2% ל-323 מיליון שקל, ותחום הפתרונות העסקיים הציג צמיחה מתונה יותר של 2.5%, להכנסות של 976 מיליון שקל. תחומי שיווק ומוצרי תוכנה ותשתיות המחשוב צמחו כל אחד בשיעור דו-ספרתי.
בשני תחומי הפעילות הבולטים, השכר והפתרונות העסקיים, חילן שיפרה את הרווחיות התפעולית לעומת 2020, אך בתחומי הפעילות הנוספים הרווחיות התפעולית הייתה נמוכה יותר. בסופו של דבר הרווחיות התפעולית של החברה כולה גדלה מ-11.3% ב-2020 ל-12% ב-2021.
אבי באום, יו"ר קבוצת חילן ובעל השליטה בה, אמר עם פרסום הדוחות: "אנו מסכמים את שנת 2021 עם המשך צמיחה אורגנית בכל מגזרי הפעילות של הקבוצה, תוך שיפור בכל המדדים. המגמה של מעבר לצריכת שירותים ומוצרים כשירות מגדילה באופן משמעותי את שיעור ההכנסות החוזרות בכל מגזרי הפעילות ותופסת כיום נתח גדול יותר מכלל הכנסות החברה, ולא רק במגזר השכר כבעבר. שוק העבודה המאתגר דורש מאתנו להתמודד עם מחסור בכוח אדם, בתחום הטכנולוגי בעיקר, אך גם מהווה הזדמנות עבורנו ומגדיל את הביקוש למוצרים והשירותים שלנו".
באום הוסיף כי במהלך הרבעון הרביעי של 2021, חילן הודיעה על שתי רכישות משמעותיות: חברת חשבשבת, שמגדילה משמעותית את מעגל הלקוחות של החברה בפלח העסקים הקטן עד בינוני וחברת אנטסרב, שתהווה לדבריו תוספת כוח משמעותית לפעילות בישראל וצפויה לבסס את נס כמובילת שוק בעולם הטרנספורמציה הדיגיטלית והטכנולוגית. "נמשיך לבחון הזדמנויות רכישה גם בעתיד ולפתח את הפעילות הקיימת", אמר באום.
איחוד תוצאות טלדור סייעה לביצועים של וואן
בוואן טכנולוגיות שיעורי הצמיחה היו גבוהים יותר, בין היתר בזכות רכישת טלדור שהושלמה בפברואר 2021. הכנסות וואן צמחו בשנה זו ב-44.2% לרמה של 2.7 מיליארד שקל, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל ב-40.2% והסתכם ב-131 מיליון שקל, כ-4.8% מההכנסות. ה-EBITDA הסתכם ב-311 מיליון שקל, עלייה של 51%.
בדומה לחילן, גם וואן הציגה צמיחה בהכנסות בכל מגזרי הפעילות שלה, שנעו בין 20.1% בתחום פתרונות תשתיות מחשוב ותקשורת עד 133% בתחום מיקור החוץ ומרכזי תמיכה טכנולוגיים. התחום המרכזי, פתרונות ושירותי תוכנה, ייעוץ, ניהול ושירותי ערך מוסף, צמח ב-2021 ב-53.8% להכנסות של כ-1.47 מיליארד שקל. עם זאת, הרווחיות התפעולית של התחום נשחקה מ-9.8% ב-2020 ל-8.8% ב-2021. הרווחיות התפעולית ירדה גם בתחום פתרונות תשתיות מחשוב ותקשורת, מ-7.2% ל-5.9%, אך עלתה בתחום מיקור החוץ מ-4.3% ל-10.2%. בסך הכול שיעור הרווח התפעולי של וואן הסתכם ב-2021 ב-7.3% לעומת 7.7% בשנה שלפני כן.
עדי אייל, מנכ"ל ובעל השליטה בוואן טכנולוגיות, מסר: "שנת 2021 היה השנה השלישית ברציפות שבה וואן טכנולוגיות מציגה צמיחה דו-ספרתית בהכנסותיה וברווחיה. אנו מסכמים את השנה עם צמיחה של כ-44%, שמבטאת את הטמעתה המוצלחת של חברת טלדור בתוך קבוצת וואן, וכן את תרומתן החיובית של הפעילויות השונות בהן הרחבנו את נוכחותנו בשווקים. בימים אלה אנו ממשיכים לבחון הזדמנויות עסקיות נוספות התואמות את האסטרטגיה העסקית של וואן להרחיב את סל השירותים והמוצרים ללקוחות, וכדי להבטיח את המשך מגמת הצמיחה גם בשנים הבאות".
וואן נסחרת כיום בשווי של 4.1 מיליארד שקל. לאחר שהשלימה את רכישת טלדור בשנה שעברה, היא עקפה את חילן והפכה לחברת שירותי ה-IT השנייה ברמת הפעילות (אחרי מטריקס ), אולם חילן גדולה ממנה בשווי ונסחרת בשווי שמתקרב ל-4.3 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.