ונצואלה, שנמצאת במשבר כלכלי מתמשך, עשויה למצוא את עצמה מרוויחה מן ההפקר: עם הסנקציות על רוסיה ועליית מחירי הנפט, היא מסתמנת כמועמדת מובילה לבוא במקום היצוא הרוסי, לצד איראן וסעודיה.
בנוסף למדינות עשירות בנפט במזרח התיכון, שעדיין נמצאות תחת סנקציות אמריקאיות, הבית הלבן בודק את האפשרות של ענקיות נפט מהמגזר הפרטי. אלא שההבטחה של ביידן לנקוט יד קשה מול סעודיה על רקע הפרות זכויות אדם, לחץ פוליטי פנימי של המפלגה הרפובליקנית וכן שיבושים בשרשרת האספקה שעוד גוררת המגפה - מאתגרים את חיפושיה של ארצות-הברית. רפובליקנים ודמוקרטים כאחד מתחו ביקורת על הממשל, בעקבות הפנייה אל יריבים כמו איראן ווונצואלה.
לוונצואלה עתודות נפט עצומות, אלא שניהול כלכלי כושל וסנקציות שהטילה ארצות-הברית הביאו לקריסה של שוק הנפט במדינה. כעת, עם החתירה לעסקה, ארצות-הברית שואפת לא רק להחליף את רוסיה בוונצואלה אלא לגם לבודד את בנות הברית זו מזו.
תחת החרם האמריקאי, בשנת 2021, הצליחה ונצואלה לרשום עליה של 12% ביצור הנפט לעומת השנה הקודמת, עם תפוקה של 636 אלף חביות. תפוקת הנפט של ונצואלה עשויה לעלות לפחות ב-400 אלף חביות ליום (bpd), אם ארצות-הברית תאשר לחברות אמריקאיות לסחור בנפט גולמי ונצואלי. Chevron Corp (CVX.N), יצרנית הנפט האמריקאית האחרונה שעדיין פועלת בוונצואלה, עשויה להיות הראשונה שתהנה מהעסקה, אם תושג, בין ממשל ביידן לזה של מדורו, נשיא ונצואלה.
אולם, המומחים מביעים תחזיות פחות אופטימיות, משום שייעול התשתיות והקידוח מצריך הון עצום, שיעלה את עלויות הייצור ויקשה על הגדלת התפוקה הוונצואלית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.