הישראלים צורכים פחות פירות וירקות. בעוד בשנת 2000 הישראלי הממוצע צרך 276 ק"ג פירות וירקות בשנה (כ־750 גרם ביום), הצריכה הצטמצמה ל־215 ק"ג פירות וירקות בממוצע (כ־600 גרם ליום).
הצריכה בישראל עדיין גבוהה יותר מהממוצע באיחוד האירופי (160 ק"ג בשנה), ובארה"ב (132 ק"ג בשנה), אבל שם הצריכה נשארה יציבה ב־20 השנים האחרונות.
אחת הסיבות לצמצום הצריכה הישראלית היא העלייה הניכרת במחירים משנת 2000 עד 2020: מחירי הירקות עלו ב־81%, ומחירי הפירות ב־102%.
נתקלתם/ן בנתונים מעניינים ששווה לבדוק ולפרסם? שלחו לי למייל:
idan-e@globes.co.il
תודה, עידן ארץ
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.