כ-50 מיליון שקל השאירו הישראלים שנחתו בנתב"ג בפסח בלבד עבור בדיקות קורונה שמחויבים כל הנוסעים הנכנסים לישראל לבצע. על הבדיקה משלמים הנוסעים 63.2 שקל בתשלום מראש או 80 שקל למשלמים במקום (לאחר הפחתה בתעריף). את הבדיקות מבצעת בנתב"ג חברת פמי פרימיום, שאמורה להשיק בחודש מאי גם בדיקה מהירה שתוצאותיה יתקבלו עד 4 שעות ממועד ביצוע הבדיקה.
במעברי הגבול היבשתיים, בהם עברו עשרות אלפי נוסעים במהלך הפסח, שילמו הנוסעים 100 שקל עבור בדיקות קורונה.
ישראל היא בין המדינות הבודדות שמחייבות ביצוע בדיקות קורונה לאחר הכניסה למדינה, כאשר התיירים נדרשים בנוסף לבצע בדיקת PCR בטווח של 72 שעות לפני ההמראה לישראל. על הנוסעים לשהות בבידוד עד לקבלת תשובה לבדיקה, תשובה שאמורה להתקבל עד 13 שעות ממועד ביצוע הבדיקה.
ככל שמספר הנוסעים גדל, ובימים אלה הוא עומד על כ-70 אלף ביום, הבדיקות מכבידות על העומסים, ונחיצותן לנוכח התחלואה היורדת פוחתת בהתאם. במשרד הבריאות ציינו לאחרונה כי הבדיקות מתקיימות במטרה לאתר וריאנטים, כשנומק כי "ההגנה היחידה שנותרה היא בדיקת ה-PCR של כלל הנכנסים לישראל".
אלא שכעת מסתמן כי הרוחות במשרד הבריאות נושבות לכיוון של ויתור על חובת הבדיקה באופן גורף ומעבר לפורמט מקל שגם יישר קו עם מדינות אחרות.
ביומיים הקרובים יתקיימו דיונים במשרד הבריאות, ועיקרם ביטול חובת בדיקות הקורונה לכלל הנוחתים. האפשרות שנבחנת היא לבצע בדיקה מדגמית לחלק מהנוסעים. אפשרות נוספת היא לבצע בדיקות על-פי ניתור המדינה ממנה הגיעו הנוסעים בהתאם לסיכון לתחלואה במדינה זו.
הקלה גם בעומסים בנתב"ג
אם תתקבל החלטה להקלות בנושא הבדיקות, היא תוכל להשפיע גם על העומסים בנתב"ג: כיום מתחם הבדיקות הממוקם בשטחי הטרמינל גורע 45 דלפקים המיועדים לבידוק. אם מספר הבדיקות הנדרשות יצומצם, ניתן יהיה להגדיל את מספר דלפקי הבידוק לטובת הנוסעים.
גם הליך הכניסה לישראל יוכל להתייעל, כשלא כל הנוסעים יידרשו להתעכב בביצוע הבדיקה כאמור. במקרה שיוחלט על בדיקות רנדומליות, הבדיקות כנראה ימומנו על-ידי המדינה.
במטה ההסברה למאבק בנגיף קורונה נמסר כי "נכון להיום אין שינוי במדיניות הבדיקות בנתב"ג".
בתוך כך נזכיר כי השבוע נכנס לתוקף ביטול חובת עטיית מסכות במקומות סגורים, ובכללם גם בזמן הליך טרום הטיסה בנתב"ג. הנוחתים מחויבים לעטות מסכה, היות שהם מוגדרים כמי שמחויבים לבידוד (עד לקבלת תשובה על בדיקת הקורונה שהם מבצעים).
משרד הבריאות קבע כי בשלב זה בטיסות בינלאומיות תחול חובת עטיית מסכות, אלא שחובה זו לא נאכפת, בשעה שמדינות רבות, כולל ארה"ב, נפרדו מחובת עטיית המסכות בטיסות. הנוסעים הטסים בימים אלה מספרים כי לאחר ההמראה מתאפשרת הסרת המסכה ברוב הטיסות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.