הבדיקה שבוצעה בקו הייצור של אבקת החלב של תנובה נמצאה היום חיובית לסלמונלה, כך הודיע משרד הבריאות.
במסגרת חקירת הזיהום במפעל שטראוס עלה חשד לזיהום בקו הייצור של אבקת חלב של תנובה, כאשר בשק של אבקת החלב שהגיע למפעל עלית בנוף הגליל עלה חשד לממצאי זיהום. בדיקות נוספות שבוצעו בימים האחרונים העלו אתמול חשד לממצא חיובי, והיום כאמור הבדיקה לקו הייצור חזרה חיובית לסלמונלה.
במשרד הבריאות אמרו אתמול כי הזיהום בשטראוס התגלה בשוקולד הנוזלי, עוד טרם הוספת אבקת החלב, כך שזיהום בקו הייצור של אבקת החלב של תנובה, הוא לא הגורם לזיהום בשטראוס.
משרד הבריאות מבהיר כי מדובר במוצר שאינו משווק לציבור הרחב אלא למפעלים ולמוסדות שממשיכים בעיבוד של המוצר, לרוב תוך חימום שלו, מה שמונע התרבות חיידקים, ולכן אין סכנה לבריאות הציבור. בדיקות של מוצרים סופיים שהשתמשו באבקת החלב כחומר גלם יצאו עד כה תקינים וללא זיהום. כרגע יש עדות לזיהום באצווה אחת שיוצרה ב-9/8/21 .
"משרד הבריאות ביצע עשרות רבות של בדיקות במעבדות שונות על מנת לוודא את היקף הזיהום. יצויין כי בדיקות סביבתיות עדכניות במפעל תנובה נמצאו תקינות", נמסר מהמשרד. "משרד הבריאות הנחה את תנובה לבצע החזרה יזומה לאבקות חלב מתאריכים - 9/8-25/8/21. בתאריכים אלו האבקות שווקו רק למפעלים ללא שיווק למוסדות. שירות המזון הארצי ממשיך חקירה מול מפעלים שקיבלו את האצוות בתקופה זו.
"בנוסף הנחה משרד הבריאות את המוסדות המקבלים אבקת חלב לא להשתמש במוצר כמקדם בטחון עד לסיום התחקיר. משרד הבריאות ממשיך בבדיקות ובתחקיר האירוע ויעדכן את הציבור בממצאים".
"אין כל קשר לאירוע האיכות של שטראוס במפעל השוקולד"
מתנובה נמסר: "בהמשך להודעה מאתמול על חשד לזיהום, תנובה מעדכנת כי בבדיקה שביצע משרד הבריאות באבקת חלב המשמשת חומר גלם לייצור תעשייתי, התאמת היום בצהריים (שישי) החשד ונמצא חיידק סלמונלה באצווה אחת בלבד מתאריך ייצור 9.8.2021. יצוין כי תנובה ומשרד הבריאות ביצעו עשרות רבות של בדיקות, מתאריכי ייצור נוספים במפעל לייבוש חלב, וכולן התגלו כתקינות.
"בנוסף, משרד הבריאות ביצע בימים האחרונים עשרות בדיקות בסביבת העבודה במפעל שנמצאו כולן תקינות, ומעידות שקו הייצור וסביבת העבודה בטוחים ותקינים. משרד הבריאות הנחה את תנובה להמשיך ולבצע בדיקות נוספות של אבקת חלב מתאריכי יצור נוספים.
"יודגש כי אבקת חלב היא חומר גלם לשימוש תעשייתי בלבד, ואינה נמכרת בחנויות ולא מגיעה לצרכנים. כל מוצרי החלב של תנובה תקינים ובטוחים לשימוש. כל מוצרי החלב של תנובה עוברים תהליכים תרמיים קפדניים ומחמירים לרבות פסטור המשמיד חיידקים. יובהר כי אין כל קשר לאירוע האיכות של שטראוס במפעל השוקולד.
"בהמשך להנחיית משרד הבריאות, תנובה ביצעה מיפוי של הלקוחות שרכשו אבקת חלב מתאריך הייצור מ-9.8.2021 ועד לתאריך הייצור ה-25.8.2021, והרחיבה את תקופת הבדיקה על אף שאין כל ממצאים לגבי תאריכי הייצור הנוספים. אבקת החלב בתקופה האמורה שווקה לשמונה לקוחות תעשייתיים ומפיצים בלבד (אחד הלקוחות הוא תנובה). המוצרים של חלק מהלקוחות עוברים פסטור ותהליכים תרמיים מחמירים. לגבי לקוחות שאינם מבצעים תהליכים כאלה, תנובה הציעה לאסוף את אבקת החלב מהם. תנובה מעדכנת את כל שמונת הלקוחות הרלוונטיים כאמור. תנובה פועלת בתיאום מלא עם משרד הבריאות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.