199 מיזוגים לחברות SPAC הוכרזו בשנת 2021, רובם (כ-70%) כבר הושלמו וחלקם עדיין ממתינים להשלמה - כך לפי נתוני אתר SPAC alpha. המיזוג "הוותיק" ביותר שטרם הושלם הוא זה של איטורו מישראל.
עוד במרץ 2021 - שיא תקופת ההייפ של טרנד הספאקים - דווח על מיזוג החברה, רשת השקעות חברתית, לחברת ה-SPAC האמריקאית FinTech Acquisition Corp V של אשת העסקים בטסי כהן. עם זאת, עיכובים שונים מנעו את השלמת המיזוג עד סוף 2021, ולמשקיעים ב-PIPE - הנפקה פרטית שנלווית לעסקת המיזוג - ניתנה אפשרות לפתוח את תנאי ההשקעה שלהם. כתוצאה מכך, בסוף 2021 הודיעה החברה על קיצוץ של 15% בשווי החברה במיזוג - מ-10.4 מיליארד דולר ל-8.8 מיליארד דולר אחרי הכסף (כ-7.9 מיליארד דולר לפני הכסף), ובמקביל ניתנה לחברה הארכה של חצי שנה להשלמת המיזוג, עד סוף יוני 2022.
כעת כשמועד הדדליין החדש מתקרב, גוברות ההערכות שהמיזוג ל-SPAC יבוטל. בתקופה שחלפה מאז שינוי השווי, חלו שינויים רבים בשוק וקשה לראות חברה מסוגה של איטורו מגיעה לשוק עם שווי של 8.8 מיליארד דולר. מניית רובין הוד, שאיטורו מושווית אליה, נסחרת היום במחיר שנמוך ב-73.5% ממחירה בהנפקה בקיץ שעבר, ומשקף נפילה של 86% מהשיא שנרשם באוגוסט שעבר, ושל 43% מתחילת השנה. שווייה של רובין הוד עומד כיום על 8.4 מיליארד דולר.
בשלב זה, איטורו לא הודיעה רשמית על ביטול המיזוג, כך שהאפשרות התיאורטית של השלמתו עדיין קיימת, אך חברת ה-SPAC שאליה היא אמורה להתמזג לא זימנה עדיין אסיפה לאישור העסקה, כפי שהיא נדרשת לעשות.
נזכיר שחברות SPAC הן חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף בבורסה במטרה לרכוש חברה קיימת תוך פרק זמן מוקצב מראש (לרוב שנתיים) או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים
ככל הנראה, באיטורו בוחנים כיום אלטרנטיבה למיזוג, והיא סבב גיוס פרטי בהיקף בסדר גודל דומה לסכום שתכננה החברה לגייס במהלך המיזוג ל-SPAC. מדובר בסכום שנע בין כ-440 מיליון דולר (היקף הגיוס ב-PIPE) ועד כ-690 מיליון דולר (כולל כל כספי ה-SPAC). ההערכות הן שהשווי בגיוס פרטי כזה יהיה נמוך משמעותית מהשווי שאליו כיוונה במיזוג ל-SPAC. בכל מקרה, ככל שמתקרבים למועד הקובע להשלמת המיזוג, מצטמצמים הסיכויים שהוא יושלם.
גם בהמתנה: סלינה, האב, פאגאיה וסטיקספיי
איטורו, שהוקמה ב-2007 על-ידי יוני אסיא, רונן אסיא ודודו רינג, פיתחה פלטפורמת מסחר למשקיעים במגוון נכסים, כגון סחורות, מניות, מדדים ומטבעות קריפטו.
הגיוס באמצעות מיזוג לספאק הפך דרך נוספת ופופולרית לחברות פרטיות להגיע לשוק הציבורי, מלבד הנפקה "רגילה" (IPO). מספר דו-ספרתי של חברות טכנולוגיה מישראל מוזגו בשנה שעברה לחברות SPAC וכולן נסחרות כיום בשווי נמוך משמעותית מהשווי שקיבלו במיזוג. שוק ה-SPAC הכללי שבר שיאים בין אמצע 2020 לרבעון הראשון של 2021 עם מאות גיוסים ומיזוגים, אך התקרר מאז לאחר שהמשקיעים ראו שבדרך זו הגיעו לבורסה גם חברות שפחות התאימו למסחר, או כאלו שפרסמו תחזיות אופטימיות מדי טרום הגיוס ולא הציגו ביצועים בהתאם לאחר מכן.
נכון להיום, מלבד איטורו, החברות הישראליות שהכריזו על מיזוגים ל-SPAC ועדיין לא השלימו את העסקאות הן חברת הפינטק פאגאיה, רשת האירוח סלינה, חברת טכנולוגיית הלוויינים סטיקספיי וחברת הסייבר שנסחרת בת"א, האב סקיוריטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.