בנק הפועלים הודיע זה רבעון שני ברציפות כי אין בכוונתו לחלק דיבידנד בגין הרווחים שרשם. בבנק עצרו את חלוקת הדיבידנד כבר ברבעון הקודם, הרביעי של 2021, בשל הצמיחה המהירה בתיק האשראי, בעיקר לבינוי ונדל"ן, שאילצה את הבנק להקצות הון גדול כנגד האשראי שניתן. לצד זאת, גם הירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, בארץ ובעיקר בארה"ב, שפגעה בהון העצמי של הבנקים, הובילה לריסון זה.
מאז, נקט הבנק סדרה של פעולות שהעלו את יחס הלימות ההון שלו מ-10.96% ל-11.17% בסוף הרבעון הראשון. מעבר לתוצאות המגלות כי הוא המשיך לצמוח, רכש הבנק ביטוח בהיקפים משמעותיים, כדי לפנות הון שהוא נדרש לרתק, והחל לפעול בסינדיקציה יחד עם גופים אחרים כדי להפחית את עלויות ההון המוטלות עליו.
במקביל, החלו בהפועלים בהקטנת מסגרות אשראי שלא נוצלו על ידי הציבור, וברבעון הראשון כבר צמצמו אותן ב-9 מיליארד שקל, שהתפנו לטובת מתן אשראי בפועל.
למרות שיחס ההלימות שלו מאפשר לו לחלק דיבידנדים, הפועלים החליט להימנע מכך, אך הדגיש כי הצעד נעשה על מנת לאפשר חלוקת דיבידנד בגין רווחי הרבעון השני, ולאחריו להמשיך בחלוקה באופן רציף, ולא כמהלך חד-פעמי.
עם זאת, בצמוד להודעתו כי לא יחלוק עם בעלי המניות את רווחיו, פרסם הבנק הודעה שלפיה הוא מעניק תגמול הוני באמצעות מניות חסומות לעשרות מנהלים, בראשות המנכ"ל דב קוטלר. סך התגמול עומד על כ-11.5 מיליון שקל, מהם יקבל קוטלר כ-100 אלף שקל.
לא מדובר בהחלטה שהתקבלה כעת. זהו הליך טכני הכלול בהסכם ההעסקה של קוטלר ויתר המנהלים, ונכלל במסגרת מגבלת שכר הבכירים בבנקים. אולם הצמידות בין שני הדיווחים - בדבר עצירת הדיבידנד לבעלי המניות ומנגד התגמול לעובדים, מתקבלת באופן עקום בשוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.