ב-ONE ZERO, הבנק הדיגיטלי שבשליטת פרופ' אמנון שעשוע ובניהולו של גל בר-דעה, הצהירו מתחילת הדרך כי המודל העסקי שלהם בנוי על הענקת שירותים פיננסיים רחבים יותר מאשר שירותים בנקאיים סטנדרטים. בבנק קיבלו בשבוע שעבר בשורות טובות בנושא, עם פרסום טיוטת חוק ההסדרים, המכילה סעיף במסגרתו מתכוונים במשרד האוצר לאפשר לבנקים הקטנים - הבינלאומי, בנק ירושלים ו-ONE ZERO - לשווק מוצרי ביטוח. זאת, לצד הענקת שירותי ייעוץ פנסיוני, כאשר כפי שפורסם לראשונה בגלובס בחודש ינואר, בבנק הדיגיטלי הגישו בקשה לרשות שוק ההון לקבלת רישיון ייעוץ.
על-מנת להיות ערוכים לכך, ממנים ב-ONE ZERO את עו"ד רוני ליכטנשטיין-שני, סמנכ"ל לשעבר בקבוצת איילון ובבית ההשקעות פסגות, לחברת הנהלה שתוביל חטיבה מאוחדת של לקוחות ומשאבי אנוש. הבנק, שהיה צריך לפעול באופן לפני כמה חודשים, נמצא בעיצומו של תהליך צירוף לקוחות שנרשמו לפתיחת חשבון בהרשמה מוקדמת, והוא מצהיר על 80 אלף לקוחות כאלה. הוא מתכוון לפתוח את ההצטרפות לציבור הרחב במהלך החודשיים הקרובים.
■ עמלות הבנק הדיגיטלי נחשפות: כמה תשלמו על חבילת ניירות ערך לחודש?
■ משכנתאות אאוט, חשבון עו"ש אין: הבנק הדיגיטלי הראשון החל בהשקה השקטה
ליכטנשטיין-שני מחזיקה ברישיון שיווק השקעות ושיווק פנסיוני, ובבנק, שהחל בינואר לצרף לקוחות שנרשמו לפתיחת חשבון בהרשמה מוקדמת, הסבירו כי מדובר "בשני תחומים שיעמדו בליבת השירות של הבנק, שהצטרף לאחרונה לבורסה לניירות ערך כחבר מן המניין, ובימים אלה נמצא בתהליך הוצאת רישיון ייעוץ פנסיוני אובייקטיבי".
ייכנס גם לתחום הפצת הביטוחים
עד לשלהי החודש שעבר יכלו הבנקים במסגרת הוראת שעה להעניק ייעוץ דיגיטלי ללקוחות, כלומר באמצעות שיחה טלפונית או שיחת וידאו. הוראת השעה ניתנה כחלק מהמאמץ הממשלתי לסייע ללקוחות בתקופת הקורונה, אך עם הירידה בתחלואה פגה הוראת השעה. ברשות שוק ההון מאמינים במתן ייעוץ באמצעים דיגיטליים, אך רוצים לעגן זאת בחקיקה, כיוון שמדובר בשינוי של חוק בכר להקטנת הריכוזיות במערכת הבנקאית.
בנוסף, הבנק מתעתד כאמור להיכנס גם לתחום הפצת הביטוחים, בכפוף לשינוי חקיקה שנמצא בימים אלה בטיוטת חוק ההסדרים וצפוי לאפשר לבנקים קטנים להיכנס לתחום על בסיס מודל הסוכן האובייקטיבי.
על-פי מודל הסוכן האובייקטיבי, אם הטיוטה תאושר במסגרת חוק ההסדרים, הבנק יחויב להתקשר עם 4-5 חברות ביטוח לפחות, כאשר הוא יקבל עמלה אחידה מהם בהתאם למוצר שימכור, כך ששיקול הרווח הכספי שהוא עשוי לקבל מהעדפה במכירת מוצר של חברה כזו או אחרת, יוסר.
המינוי כפוף לאישור בנק ישראל.
בכירה לשעבר באיילון ובפסגות
בתפקידה האחרון כיהנה ליכטנשטיין-שני כסמנכ"ל וכחברת הנהלה בכירה בקבוצת איילון ביטוח שם הובילה את אגף המטה, החדשנות ומשאבי האנוש והביאה את איילון לזכייה במקום הראשון במדד השירות של חברות הביטוח במשרד האוצר.
לפני הצטרפותה לאיילון כיהנה ליכטנשטיין-שני בשורה של תפקידים בכירים בבית ההשקעות פסגות, כשבתפקידה האחרון כיהנה כחברת הנהלה בכירה, סמנכ"ל פרויקטים אסטרטגים ומנכ"ל פסגות השקעות בסוכניות ביטוח.
ב-ONE ZERO ציינו כי בחטיבת משאבי האנוש היא תחליף את דנה מטלון-גורן, שביקשה לסיים את תפקידה על רקע סיום שלב ההקמה והמעבר לניהול שוטף של בנק, ורצונה לחזור לעולמות הסטארט-אפים בצמיחה, שאינם כוללים מרכיב ממסדי ורגולטורי.
עבור הבנק מדובר במינוי שמגיע אחרי הדים תקשורתיים סביב עזיבתו של רועי קציר, סמנכ"ל השיווק, המכירות והלקוחות של הבנק, שהודיע בפברואר כי הוא עוזב זמן קצר לאחר תחילת צירוף הלקוחות. קציר, שהצטרף לצוות הקמת הבנק הדיגיטלי הראשון בינואר 2020, עזב לאחר שהתמנה למשנה למנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.