הכנסותיה של שותפות חיפושי הגז והנפט רציו ממשיכות לצמוח בזכות מכירות הגז הגבוהות הנובעות ממאגר לוויתן. ברבעון הראשון של 2022 רשמה רציו הכנסות ממכירות של 82 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. רציו מחזיקה ב-15% מהזכויות במאגר הגז הטבעי לוויתן אשר במימי הים התיכון, כ-120 קילומטר מערבית לחיפה. ההפקה מהמאגר החלה בתחילת 2020.
● לראשונה: רוסיה מפסיקה חלקית את אספקת הגז הטבעי לגרמניה
● אלהרר נסוגה בשל לחץ בנט, לפיד וליברמן: מה עומד מאחורי חידוש מכרזי הגז הטבעי?
את העלייה במכירות הרבעוניות זוקפת רציו לעלייה במחירי הגז הטבעי הנמכר בשוקי היצוא, אשר מוצמד בחלקו למחיר חבית נפט מסוג ברנט, וכן מהעלייה בכמויות הגז הטבעי שנמכרו למצרים.
ברציו מסבירים, כי המחיר הממוצע של הגז הטבעי הנמכר למצרים גבוה יותר מהמחיר בשוק הישראלי, ולכן מעלה את סך ההכנסות כאשר גדלות המכירות למצרים על חשבון המכירות בישראל.
במהלך הרבעון הראשון הופקו במאגר לוויתן 2.72 BCM (מיליארד מטר מעוקב) של גז וכן 215.3 אלף חביות קונדנסט (גז טבעי מעובה, המהווה תוצר לוואי של הפקת הגז הטבעי, ומשמש לייצור בנזין).
עלייה בהיקף התמלוגים שמשלמת רציו
בהתאם לעלייה בהיקף המכירות, חלה גם עלייה בהיקף התמלוגים שמשלמת שותפות רציו למדינה, וכן בתגמול-העל שהיא משלמת לשותף הכללי, המאגד את יזמי השותפות, וזאת בהתאם להסכם השותפות.
ברבעון הראשון שילמה רציו תמלוגים בהיקף של 13.7 מיליון דולר, לעומת 12 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. שיעור התמלוגים נשאר זהה, ברמה של 16.7% מסך ההכנסות ממכירות.
לדברי רציו, החל ממועד תחילת אספקת הגז ממאגר לוויתן משלמים שותפי לוויתן למדינה מקדמות על חשבון תמלוגי המדינה בגין ההכנסות מפרויקט לוויתן, בשיעור של 11.26%, ונוסף על כך משלמת השותפות, בהתאם להסכם השותפות, תמלוגי-על של 5.4% לשותף הכללי.
סך התמלוגים למדינה עמד ברבעון הראשון של 2022 על 9.2 מיליון דולר, ואילו סך תמלוגי-העל לשותף הכללי עמד על 4.4 מיליון דולר. בשנת 2021 כולה שילמה השותפות תמלוגים למדינה בסכום של 33 מיליון דולר, ותמלוגי-על לשותף הכללי בסכום של 18.6 מיליון דולר, ואילו ב-2020 עמד אותו תמלוג על 10.5 מיליון דולר.
דמי ניהול של 95 אלף דולר לשותף הכללי
בחודש מעבר לכך, בהתאם להסכם הניהול שאושר אשתקד, החל מאפריל 2021 משלמת השותפות לשותף הכללי דמי ניהול של 95 אלף דולר בחודש, בגין העמדת שירותי ניהול, ייעוץ, פיתוח עסקי, ייעוץ וליווי בתחומי מימון, אסטרטגיה, שיתופי פעולה, ניהול משברים ושירותים אחרים, אשר יינתנו בידי נושאי משרה בשותף הכללי. כל יתר הוצאות ניהול השותפות והשותף הכללי תחולנה על השותפות.
בעלת היחידות הגדולה ברציו היא חברת לאנדלן השקעות שבבעלות משפחות לנדאו ורוטלוי, המחזיקה בכ-10% מהזכויות בשותפות, בשווי נוכחי של 324 מיליון שקל. בעל מניות מרכזי נוסף הוא השותף הכללי, רציו חיפושי נפט, המחזיק כ-9% מהיחידות, בשווי שוק של 276 מיליון שקל, וכן זוכה כאמור לתמלוגים ולדמי ניהול מהשותפות.
בעלי המניות בשותף הכללי הם משפחת רוטלוי (34%), משפחת לנדאו (34%), שלומי שוקרון (15%), יורשי צבי צפרירי (8.5%) ואיתן אייזנברג (8.5%). ברבעון הראשון של 2022 עמדו הוצאות ההנהלה והכלליות של השותפות על 2 מיליון דולר, לעומת 1 מיליון דולר ברבעון המקביל (טרם כניסת ההסכם החדש לתוקף).
הוצאות ההנהלה והכלליות כוללות בעיקר הוצאות בגין שירותים מקצועיים, שכר ודמי ניהול לשותף הכללי. לדברי רציו, הגידול בסך ההוצאות ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל נבע בעיקרו משינוי בסדר שירותי הניהול בין השותפות לבין השותף הכללי, החל מ-23 באפריל 2021.
הרווח הנקי של השותפות עלה ברבעון הראשון של 2022 ב-15% ל-28.5 מיליון דולר, כאשר מצד אחד הציגה השותפות ירידה של 9.1 מיליון דולר בהוצאות המימון, אולם מנגד רשמה לראשונה הוצאות מסים על הכנסה של 11.3 מיליון דולר. כבר בדוחות לסיכום 2021 הכירה השותפות לראשונה בהוצאות מס של 24.7 מיליון דולר בגין מסים נדחים. הסיבה לתחילת תשלומי מס הכנסה היא תיקון לתקנות מס הכנסה, שנכנס ב-2022 לתוקף, בקשר עם שינוי במשטר המס של השותפויות.
שותפות רציו נסחרת בבורסה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל, לאחר שיחידת ההשתתפות שלה הניבה תשואה מתואמת דיבידנדים של 4% בשלוש השנים האחרונות. בעשר השנים האחרונות הניבה רציו תשואה מתואמת של 25% בלבד, לעומת תשואה של 100% שרשם מדד ת"א-125 בתקופה זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.