גבוה מהציפיות: מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה במאי ל-8.6% בחישוב שנתי. מדד הליבה של המחירים לצרכן, שאינו כולל מחירי אנרגיה ומזון, עלה ל-6% בחישוב שנתי. כך לפי נתונים שפרסמה היום (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב.
המחירים במאי טיפסו ב-1% - הרבה יותר מהר מאשר בחודש הקודם. מדד הליבה במאי עלה ב-0.6%. מחיר הבנזין עלה במאי ב-4.1% לעומת החודש הקודם, והביא את העלייה מלפני שנה ל-48.7%. לפי נתוני מינהל המידע לאנרגיה, מחיר הדלק עמד בממוצע על 4.88 דולר לליטר, עלייה של כמעט 2 דולר ממאי האחרון ושיא במונחים נומינליים - אם כי עדיין מתחת לשיא המתואם לאינפלציה של כ-5.50 דולר ביולי 2008.
לפני הפרסום האנליסטים העריכו כי קצב האינפלציה השנתי יעמוד על 8.3%, כפי שהיה באפריל. בצל החשש מהאינפלציה הגבוהה, נרשם בוול סטריט אמש (ה') היום החלש ביותר זה שלושה שבועות והתשואות על האג״ח הממשלתיות בארה״ב הגיעו לשיא שלא נראה מאז 2018.
האנליסטים העריכו כי מדד הליבה, שאינו כולל מחירי אנרגיה ומזון, צפוי לעלות בקצב שנתי של 5.9%, ירידה קלה בהשוואה לחודש הקודם אז הוא עקף את ה-6%.
מדד המחירים התפרסם לפני הפגישה של הפדרל ריזרב בשבוע הבא, בה צפויה העלאת ריבית נוספת כדי להילחם באינפלציה. משקיעים מצפים שהריבית תעלה ב-0.5% ביוני, ושתעלה עוד 0.5% ביולי.
בצל הדברים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות וגם מול השקל - וכרגע מוערך ב-3.37 שקלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.