התחרות בין שירותי הסטרימינג בישראל הולכת וגוברת. נטפליקס אמנם כבר ביסס את עצמו בתור שירות הסטרימינג המוביל בישראל, אך כעת נכנס שחקן נוסף שמנסה להשתלט על השוק המקומי, דיסני פלוס. ההשקה הייתה ברובה עם טעם רע להרבה לקוחות בגלל תכנים חסרים, פיצ'רים לקויים וטענות על איכות האפליקציה.
● מי הכי זולה ובמה אפשר לצפות: המדריך לשירותי הסטרימינג בישראל
● הגולשים בארץ מאוכזבים מדיסני פלוס. האם יש להם סיבה?
אחרי שבוע עם השירות שעשה עלייה, אפשר להשוות בין השניים ולבחון: מה עדיף כעת, נטפליקס או דיסני פלוס?
פרטים טכניים ומחיר: איפה איכות הצפייה טובה יותר ומי יותר זול?
נתחיל בטכני, המסלולים האפשריים בנטפליקס מתחלקים לשלושה: בסיסי, סטנדרטי ופרימיום. בתחילת השנה נטפליקס העלתה מחירים - החבילה הבסיסית, שמאפשרת שימוש של מסך אחד וחיבור למכשיר אחד ובלי תמיכה ב-HD, עולה בישראל 32.9 שקל בחודש. החבילה הסטנדרטית מאפשרת צפייה בשני מכשירים בו זמנית ב-HD והיא עולה 54.90 שקל. ולבסוף, חבילת הפרימיום מאפשרת צפייה באיכות 4K ומאפשרת חיבור לארבעה מכשירים בו זמנית, והיא עולה כ-70 שקל בחודש.
מולן, החבילה של דיסני פלוס מוצעת עבור כ-40 שקל לחודש או כ-400 שקל בהתחייבות לשנה. יש רק מסלול אחד שכולל חיבור לארבעה מסכים בו זמנית ותמיכה בתכנים ב-4K. משמע, התוכנית היחידה הזמינה בדיסני פלוס זולה בהרבה ממסלול הפרימיום של נטפליקס, שכביכול הוא השווה לו. ולכן, מהבחינה הזו, דיסני פלוס גובר על נטפליקס.
תוכן: איפה יש יותר במה לצפות?
על פניו, היינו יכולים להכתיר את דיסני פלוס בתור המנצח של הקטגוריה בלי בעיות. מדוע? שירות הסטרימינג מציע את כל התכנים שקשורים לדיסני, מארוול, פיקסאר ונשיונל ג'יאוגרפיק - מותגים יוקרתיים במיוחד הכוללים קבוצות ענקיות של מעריצים. בדיסני פלוס הבטיחו יותר מ-1,000 סרטים ומעל ל-400 סדרות. חוץ מהתכנים במסגרת המותגים המוכרים, ניתן למצוא את העונה החדשה והמדוברת של משפחת קרדשיאן, לצד סדרות כמו "עקרות בית נואשות", "האנטומיה של גריי" והסרטים הדוקומנטריים של "נשיונל ג'יאוגרפיק".
שירות הסטרימינג של נטפליקס מצד שני מציע את אלפי כותרי המקור של החברה. נטפליקס הייתה ענקית הסטרימינג הראשונה שכבשה את השוק, ובשנים האחרונות היא השקיעה מיליארדי דולרים בהפקת תוכן מקור כדי להבדיל את עצמה מהאחרות. כך למעשה היא הצליחה להעמיד מגוון אדיר של תכנים מסוגים שונים: ריאליטי, סדרות מדע בדיוני ופנטזיה כמו "דברים מוזרים" וגם סדרות היסטוריות כמו "הכתר" על המלכה אליזבת'. כל אלו מצטרפים לשלל השחקנים ויוצרי התוכן שמזוהים עם נטפליקס, וכך היא מצליחה לחדש את הספרייה שלה כל פעם מחדש.
צריך לומר את זה, דיסני מציעה בשירות הסטרימינג שלה תכנים מקוריים יוקרתיים הרבה יותר מאשר של נטפליקס. עם זאת, בעוד שבנטפליקס מוסיפים תכנים חדשים מדי חודש, בדיסני פלוס התכנים מתחדשים בקצב איטי בהרבה.
בשורה התחתונה, השירות של נטפליקס מוביל בקטגוריה הזו, בעיקר בשל נקודה אחת עיקרית. המיאוס מהתוכן של נטפליקס עשויה להגיע גם בכלל שהחברה מלווה אותנו כבר תקופה ארוכה. זה גם יכול לקרות עם השירות של דיסני פלוס. עם זאת, דבר שעשוי שיכול לשנות את התחושה הזו זה קצב שחרור תכנים חדשים של השירות. וכאן, נטפליקס גובר על דיסני פלוס.
ילדים: איזה שירות מתאים יותר לדור הצעיר?
אי אפשר לדבר על התוכן, בלי לדבר על התוכן לילדים. בשני השירותים יש תכנים מגוונים המתאימים לילדים, בנטפליקס אפשר למצוא תכנים כמו פאוור ריינג'רס, בייבי בוס, בובספוג, אלכסה וקייטי ועוד תכנים רבים. הרבה מהם כמובן מצוירים מסוגים שונים. לדיסני פלוס יש את כל הכותרים המוכרים שלה, כמו סרטי דיסני החדשים והישנים (אנקאנטו, לוקה, מולאן, מלך האריות ועוד) וסרטי פיקסאר השונים (צעצוע של סיפור, אמיצה, רטטוי ועוד).
בביטחון רב אפשר להכתיר את התכנים של דיסני פלוס בתור המנצחים עבור ילדים, דווקא בגלל המותגים המוכרים של החברה זה שנים על גבי שנים.
עיצוב ופיצ'רים: איזה שירות יותר נוח?
במצב אופטימלי, וכך זה כנראה ברחבי העולם, עיצוב הפלטפורמה וחווית המשתמש אמורים פחות או יותר להיות דומים בשני השירותים. מדובר בחברות ענקיות וגדולות, הן אמורות לדעת מה הן עושות מהבחינה הזו. והתשתית, כמובן נמצאת. שתי האפליקציות של החברות נראות טוב, ויש לשתיהן את הפוטנציאל לאפשר למשתמש לחוות את הפלטפורמה בצורה נהדרת.
בתור שחקנית ותיקה כאן בישראל, נטפליקס מאפשרת חוויה כזו למשתמשים שלה. השירות שלה טוב והפלטפורמה שלה נהדרת. מנגד, דיסני פלוס השיקה בישראל גרסה לקויה - חסרים פיצ'רים שונים, יש מלא תקלות, זמני הטעינה עלולים להיות ארוכים ואפשר לקרוא לתקופה הזו חבלי לידה קשים במיוחד. לדוגמה, חלק מהמשתמשים דיווחו כי האפליקציה לא עובדת בטלוויזיה ויש צורך לשדר את התכנים לטלוויזיה דרך הנייד. גם, אם בנטפליקס המערכת ממליצה על תוכן בצורה מעולה ומעלה כותרים מומלצים לפי אחוזי התאמה והמערכת קלה לשימוש, בדיסני עדיין יש דרך ארוכה עד שהשירות יוכל לעשות את זה בצורה מלאה.
נקודה לחיוב באפליקציה של דיסני זו החלוקה בעמוד הראשון לפי קטגוריות: דיסני, פיקסאר, מארוול, מלחמת הכוכבים, נאשיונל ג'אוגרפיק, וסטאר. החלוקה הופכת את חיפוש התוכן לנוח יותר.
מול זה, השירות של נטפליקס הוא מלך הבינג' עדיין, גם מבחינת התכנים וגם מבחינת הפיצ'רים המציעים את זה, בדיסני פלוס עדיין יש כל מיני תקלות שלא מאפשרות לחוות את חוויית הבינג' כראוי.
נקודה לרעת שני שירותי הסטרימינג היא שבשניהם לפעמים צריך לנבור ולחפש תכנים שעלולים להיות מוסתרים. זה קורה - הסרט הרצוי או הסדרה לא מצויים בעמוד הבית או שצריך לחפש בצורה מסוימת וחבל שכך.
לבסוף, אפשר להכתיר את השירות של נטפליקס כמנצח בקטגוריה הזו. זה נובע בעיקר מהוותק שיש לחברה בשוק והעובדה שביססה את עצמה כמו שצריך. עם זאת, אם ניתן לזה עוד קצת זמן, נראה שיפורים משמעותיים בדיסני פלוס, שעשויים לשנות את הקביעה הזו.
בשורה התחתונה: כך תדעו לבחור
תשובה חד משמעית וגורפת לא תהיה כאן, בגלל שזה יחטא למטרה. בסוף, יש כאן שני שירותים שמציעים תכנים נהדרים ומעניינים, תלוי מי הצופה. דיסני פלוס התגלה בשבוע האחרון כשירות סטרימינג נוסטלגי למבוגרים וממש גן עדן לילדים, ומולו נמצאת נטפליקס שידועה כענקית הסטרימינג המציעה תכנים רבים ומגוונים למבוגרים.
בעוד שדיסני פלוס מחזיקים בזכויות למותגים יוקרתיים ואדירים, החברה לא שוכחת להביא גם תכנים למבוגרים - אם כי צריך עוד. המחיר של דיסני פלוס נמוך משמעותית מהחבילה המתחרה של נטפליקס, אבל חבלי הלידה מתסכלים ויכולים להרחיק משתמשים רבים ובצדק. לא בטוח שאנשים יהיו מעוניינים לשלם כסף על מוצר תקול.
אם אתם מסוגלים להרשות לעצמכם להיות רשומים על שניהם, תוכלו ליהנות ממגוון רחב יותר של תכנים מסוגים שונים. אבל אם צריך לבחור רק אחד, תאפיינו את השימוש בבית: אם אתם מבוגרים שצורכים את התוכן, ההמלצה היא לבחור עדיין בנטפליקס, בעיקר בגלל התכנים המגוונים והטובים. אבל אם אתם משפחה או בעיקר לילדים, אין ספק שדיסני פלוס מציע כמות של תכנים ראויים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.