לקראת מאבק שליטה בסרגון הישראלית: חברת Aviat Networks (אוויאט) רכשה 5% ממניות חברת הטכנולוגיה, ומבקשת להשתלט על כולה בעסקת מזומן, לפי שווי של כ-235 מיליון דולר לסרגון. מניית סרגון עלתה בתגובה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום שני ב-24%, למחיר של כ-2.6 דולרים, המשקף לה שווי של 217 מיליון דולר. סרגון טרם הגיבה להצעה.
ההצעה משקפת פרמיה של כ-34% על מחיר המניה של סרגון בנעילה ביום שני, אך בעבר נסחרה סרגון במחירים גבוהים יותר. רק לפני שנה וחצי זינקה המניה למחיר של 6.5 דולרים כמעט, ששיקף לסרגון שווי של 527 מיליון דולר, אך היא לא החזיקה מעמד ברמות מחיר אלה. בשנה האחרונה המחיר הגבוה ביותר שבו נסחרה המניה היה כ-4.2 דולרים.
סרגון, המנוהלת על ידי דורון ארזי, מספקת פתרונות בשוק התמסורת האלחוטית. אוויאט נטוורקס פועלת גם היא בתחום ציוד התקשורת, ממוקמת בטקסס ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 283 מיליון דולר - גבוה מעט משווייה של סרגון. למימון רכישת סרגון תצטרך החברה האמריקאית לקחת על עצמה חוב, משום שבסוף הרבעון הקודם היו לה בקופה רק 33.8 מיליון דולר.
מתברר כי אוויאט פנתה לסרגון וניסתה להציע לרכוש אותה - בתחילה במחיר גבוה יותר מההצעה המעודכנת - אך לדבריה נתקלה בעיכובים ובקשיים. לדברי מנכ"ל החברה, פיטר סמית, "בשנה האחרונה ניסינו פעמים רבות לדבר עם הדירקטוריון וההנהלה בסרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי בטווח הקרוב ובטווח הארוך לבעלי המניות של שתי החברות. זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם.
"יחד עם יו"ר אוויאט, טסתי בשבוע שעבר לישראל להיפגש אישית עם יו"ר סרגון, המנכ"ל וחברי דירקטוריון. הם סירבו לבצע שיחות, והציבו דרישות נוספות שנראות מכוונות לייצר עיכובים", הוסיף סמית. "לא נותרה לנו ברירה אלא ליידע את בעלי המניות של סרגון על הצעתנו".
"רקורד של השמדת ערך"
במצגת שפרסמה אוויאט היא כתבה שהעסקה שהיא מציעה משקפת ערך בטוח לבעלי המניות של סרגון, בהשוואה לסיכונים הכרוכים בהמשך פעילות עצמאית ולעומת "רקורד של השמדת ערך", כהגדרת החברה.
לדבריה, "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות. להנהלת החברה אין יכולת לייצר ערך מהיצע המוצרים שלה, והחברה נאבקת בעיכובים בפיתוח מוצרי הדור הבא ומבזבזת זמן וכסף. הדירקטוריון הנוכחי לא שם דגש על האינטרס של בעלי המניות".
במכתב ליו"ר סרגון, זהר זיסאפל, ולמנכ"ל ארזי, כותב מנכ"ל אוויאט: "הופתענו והתאכזבנו מהדחייה שלכם את הצעתנו בחודש אפריל, לרכוש את סרגון במחיר של 2.8 דולרים למניה, המשקף פרמיה משמעותית של 51% על המחיר הממוצע ב-60 הימים האחרונים, ושל 34% על מחיר הנעילה ב-27 ביוני.
"כשדחיתם את הצעתנו הראשונה בנובמבר 2021, לרכוש את סרגון במחיר של 3.25 דולרים למניה, ציינתם שאתם רואים את ההצעה כלא הולמת, וכי גורמים חיצוניים ויוזמות פנימיות שעוד יפורסמו, ישפיעו על מחיר המניה בטווח הקצר. מחיר המניה ב-7.5 החודשים האחרונים מאז ההצעה שלנו סותר דעה זו".
סמית מעריך במכתבו שבעלי המניות של סרגון ישתכנעו שההצעה טובה להם, ומעריך שללא רכישתה בידי אוויאט, "ספק אם מניית סרגון וביצועי החברה ישתנו משמעותית בטווח הקצר".
אוויאט, שמצי ינת כי להערכתה סרגון מוערכת בחסר, רכשה בחודשים האחרונים מניות של החברה במחירים של 1.57-2.22 דולרים למניה. כבעלת למעלה מ-5% ממניות סרגון, היא דורשת לכנס אסיפת בעלי מניות ולשנות את הרכב הדירקטוריון: להוציא ממנו את המנכ"ל הקודם עירא פלטי (כיום יו"ר בלייד ריינג'ר), את דוד ריפשטיין (שהשבוע מונה לנהל את סטיקספיי) ואת יעל לנגר, ולמנות חמישה נציגים מטעמה.
"אנחנו מאמינים שהגיע הזמן להנהגה חדשה בדירקטוריון, שתבחן את הצעתנו ותנהל מו"מ לטובת בעלי המניות של סרגון", כותב מנכ"ל אוויאט במכתבו. לסיכום הוא מציין, כי אוויאט מעדיפה לדון בנושא עם סרגון "בצורה ידידותית", אך מוכנה לנקוט כל צעד שנדרש כדי לבצע את העסקה במהירות.
באוויאט סבורים שהשילוב בין החברות ייצר חברה גלובלית שמתמחה בתחום התקשורת האלחוטית ויכולה להתחרות בכל השווקים ובכל הוורטיקלים. אוויאט צופה סינרגיות בגובה 35 מיליון דולר מאיחוד הפעילויות של שתי החברות, ומוסיפה כי סרגון פועלת בעיקר מחוץ לצפון אמריקה, בעוד שעסקי אוויאט ממוקדים בצפון אמריקה.
סרגון פרסמה לאחרונה את דוחות הרבעון הראשון של 2022 והפחיתה את התחזית השנתית שלה, להכנסות של 300-315 מיליון דולר, צמיחה של כ-6% לעומת 2021. החברה העריכה שבמחצית השנייה היא תציג שיפור ברווחיות הגולמית, בהנחה של שיפור הדרגתי בשרשרת האספקה ועלויות השילוח.
בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב-15.5% מהמניות, ששוויין לפי הצעת אוויאט 36.3 מיליון דולר, והיו"ר זיסאפל, עם החזקה של 8.5% בשווי 19.9 מיליון דולר.
הקרן שהביאה משקיעים שהקפיצו את המניה
סרגון היא חברה ותיקה, שהוקמה עוד בשנת 1996 והיא חלק מקבוצת רד של האחים יהודה וזהר זיסאפל. החברה נסחרת בנאסד"ק עוד משנת 2000. מנייתה הגיעה לשיא זמן קצר לאחר ההנפקה, אך בהמשך נחלשה, עוד לפני התפוצצות בועת ההייטק של אותן שנים.
במשך 13 שנים נסחרה המניה במקביל גם בבורסה בתל אביב, עד שהחליטה להימחק מהמסחר בה בסוף 2017 (אגב, שווי החברה בעת המחיקה דומה לשווי לפני הדיווח על הצעת אוויאט).
בשנים האחרונות החברה מתקשה להתרומם, ומציגה תוצאות פיננסיות פושרות למדי, למרות הפוטנציאל המשמעותי שבמעבר לדור החמישי של הסלולר במדינות מפותחות ושדרוגי רשתות ישנות במדינות מתפתחות. ב-2019 פרסמה החברה אזהרת רווח, ואחרי מספר חודשים עדכנה גם על "הזדמנות אסטרטגית" שנגעה למיזוג או פיצול באמצעות השקעה חיצונית שלא יצאה אל הפועל. בהמשך הגיעה הקורונה שפגעה בתחילה בעסקי סרגון.
עם זאת, בתחילת 2021 עלתה סרגון על הרדאר של משקיעים שעקבו אז אחרי השקעותיה של קרן Ark בראשותה של קאת'י ווד, וכשהקרן הגדילה את החזקותיה בסרגון הגיעו איתה משקיעים פרטיים רבים שהקפיצו את המניה לשיא במחזורי מסחר גבוהים. השיא כאמור לא החזיק מעמד זמן רב.
בהמשך השנה דווח על פרישת המנכ"ל הוותיק פלטי ומינויו של ארזי שכיהן בעבר כסמנכ"ל הכספים של החברה. בחודשים האחרונים, אחד האתגרים המרכזיים של החברה הוא שרשרת האספקה. כך למשל, עם פרסום דוחות הרבעון השלישי ל-2021, אמר ארזי לגלובס כי "שוקי הרכיבים, השילוח והלוגיסטיקה נמצאים במערבולת, ובכל יום יש הפתעות חדשות. במקרה הטוב אנחנו מצליחים להשיג רכיבים, אך זה עולה לנו ברווח הגולמי". עם זאת הוא הדגיש שהוא מעודד מההתעניינות בקו מוצריה החדשים של החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.