בורסות עולם | סיקור שוטף

עליות קלות בנעילה בוול סטריט לאחר פרסום הפרוטוקולים של הפד

חוזה על נפט מסוג ברנט ירד ב-2.4% והשלים צניחה של כ-19% בחודש האחרון • לפי הפרוטוקולים של הפד "חברים רבים בוועדה העריכו שקיים סיכון שהאינפלציה תישאר ברמה גבוהה לזמן ממושך אם הציבור יעריך שהפד לא נחוש מספיק להילחם בה"

מדד s&p 500 / צילום: Shutterstock
מדד s&p 500 / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:00

נעילה חיובית בניו יורק. בסיומו של יום תנודתי רשמו מדדי המניות המרכזיים עליות של עד 0.4%. 

עליות בולטות רשמו ריביאן, לוסיד ובקרב המניות הישראליות איי.סי.אל , למונייד , אופקו וסיוה.

מנגד, ירידות חדות רשמו קורנית, פייבר , ראדא , מאנדיי וקוגנייט.

בזירת המסחר בסחורות, הנפט המשיך לאבד גובה. חוזה על נפט מסוג ברנט ירד ב-2.4% והשלים צניחה של כ-19% בחודש האחרון.

21:40

מגמה חיובית בוול סטריט כעת. מדדי המניות המובילים מטפסים ב0.6%-0.8%.

מניות אנבידיה , אפל ומיקרוסופט  עולות ביותר מ-1%. 

התשואה על אג"ח הממשל האמריקאי ל-10 שנים עולה ב-10 נקודות בסיס ל-2.91%.

21:10

מגמה מעורבת בוול סטריט. הנאסד"ק נסחר ביציבות והדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.

פורסמו הפרוטוקולים של ישיבת "ועדת השוק הפתוח" האחרונה של הפד, מה-14-15 ביוני, בסיומה החליטו חברת הוועדה על העלאת הריבית בארה"ב  ב-0.75%.  מהפרוטוקולים עולה כי חברי הוועדה תמכו בהמשך העלאת ריבית אגריסיבית, בגובה של 0.5%-0.75% החודש, גם אם המהלך יגרום להאטה משמעותית בכלכלה. 

"אם רמת האינפלציה תישאר גבוהה חברי הוועדה מכירים בכך שיהיה צורך במדיניות מרסנת. חברי הוועדה יודעים שהעלאת ריבית עשויה לפגוע בפעילות הכלכלית אבל נחושים להחזיר את גובה האינפלציה לכ-2%, מה שיביא לשיעור תעסוקה גבוה ובר קיימא", נאמר במסמך שפורסם היום.

במשך השבועות שקדמו להודעת הריבית האחרונה, כלכלנים העריכו שהפד יעלה את הריבית ב-0.5% בלבד, אולם נתון אינפלציה גבוה במיוחד (עלייה של 8.6% ב-12 חודשים) אילץ את הפד להאיץ את קצב העלאת הריבית. "חברים רבים בוועדה העריכו שקיים סיכון שהאינפלציה תישאר ברמה גבוהה לזמן ממושך אם הציבור יעריך שהפד לא נחוש מספיק להילחם באינפלציה", כך לפי הפרוטוקולים.

19:25

ממשלת בריטניה קורסת: גל התפטרויות נוסף נרשם היום, כאשר שרים זוטרים הצטרפו למרד הפומבי של שרי הבריאות והאוצר, שפרשו אתמול מתפקידם כשהם מטיחים ביקורת נוקבת בראש הממשלה בוריס ג'ונסון. הביקורת היא על רקע אישי והאתיקה הפרטית של ג'ונסון, והרושם המצטבר כי שיקר לציבור ולחברי מפלגה, כך שאינה כרוכה בשינוי-מדיניות אפשרי, אלא מקדמת אפשרות של בחירות בזק או התפטרות מראשות המפלגה והתמודדות של פוליטיקאים שמרנים אחרים על התפקיד.

היום אחרי הצהריים התכנסה לישיבת חירום "ועדת 1922" של המפלגה השמרנית. ג'ונסון היה מוגן לכאורה מהצבעת אי-אמון נוספת בתוך המפלגה השמרנית למשך שנה, אחרי שזכה ברוב לא גדול בהצבעה הקודמת לפני כחודש, אולם נציגי המפלגה בוועדה שוקלים לשנות את החוקים כך שניתן יהיה לקיים הצבעה נוספת בהקדם, אולי אפילו הערב. הדבר תלוי בהצבעה של חברי המפלגה בעניין, ובמכתבים שיתקבלו. הוועדה התכנסה ב-18:30 (שעון ישראל). אם ג'ונסון יעודכן כי יש רוב להצבעה נוספת, ייתכן כי הוא יקדים ויתפטר.

18:45

יום המסחר באירופה ננעל בעליות של עד 2% במדדי המניות המובילים. בוול סטריט נרשמות כעת ירידות של כ-0.5%.

בקרב המניות הישראליות רושמות ירידות בולטות קוגנייט , רדהיל, מאנדיי , ריסקיפייד, צים , קורנית ופריון.

עליות חדות רושמות מניות יצרניות הרכבים החשמליים ריביאן  ולוסיד, לאחר שריביאן עדכנה שמסרה 4,467 רכבים ברבעון השני. ניאו , מנגד, צונחת בכ-8%.

החוזים על הנפט יורדים ביותר מ-2%, לאחר ירידה חדה אתמול. מניות האנרגיה, ביניהן אקסון מובייל  ושברון , ממשיכות לאבד גובה.

17:05

מגמה מעורבת עם נטייה לעליות בוול סטריט. מדדי המניות המרכזיים מטפסים בשיעורים של עד 0.4%. 

ירידות בולטות רושמות טסלה , נטפליקס, פורד , GM, אלביט מערכות , ווקמי ופייבר .

בשוק הפורקס העולמי האירו ממשיך לצנוח וכמעט משווה את ערכו לדולר. האירו נסוג ב-0.9% לשער של 1.017 דולרים לאירו, לאחר שאיבד יותר מ-10% מתחילת השנה. אבישי קרואני, מנכל פעילים ניהול תיקי השקעות, מציין כי "פיחות האירו דווקא יסייע לכלכלת גוש האירו למתן את הפגיעה של המלחמה באוקראינה בתעסוקה ובצמיחה. הפיחות יתמוך בחברות היצואניות ועשוי לצמצם את היבוא. גוש האירו הוא האזור הכלכלי העיקרי שנפגע מהמלחמה ובמקביל יש פער הולך ומתרחב בין ריבית הפד לריבית הבנק האירופאי. בתנאים אלה, פיחות הוא 'נורמלי' לחלוטין, והוא חלק ממנגנון ההתאמה לזעזועים".

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים עמד ביוני ברמה של 52.7 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-51.7 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות קלות. המדדים המובילים מטפסים בשיעורים של עד 0.4%.

מניית קורנית דיגיטל  צונחת ב-27% לאחר שהחברה פרסמה  פרסמה אזהרת רווח בנוגע לרבעון השני של שנת 2022 . החברה צפויה להציג הפסד תפעולי שיגיע לכ-18 מיליון דולר (לפי אמצע טווח התחזית) ו-EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) שיהיה שלילי בגובה כ-15.6 מיליון דולר. 

ראדא  צונחת ב-13% לאחר שהחברה פרסמה אזהרה ולפיה ההכנסות שלה ברבעון השני יגיעו ל-22.5 מיליון דולר, בעוד שציפיות האנליסטים היו ל-36.1 מיליון דולר וברבעון המקביל הכנסותיה היו 28.3 מיליון דולר. 

15:10

בעוד שבשוק המניות המסכים עדיין ירוקים ובורסות אירופה מטפסות, בשוק המט"ח האירו ממשיך לצנוח וכמעט משווה את ערכו לדולר. האירו נסוג ב-0.8% לשער של 1.01 דולר, לאחר שאיבד יותר מ-10% מתחילת השנה. האירו נופל בכ-1% גם אל מול השקל המקומי, ויורד ל-3.58 שקלים (בעוד הדולר נסחר בעלייה קלה סביב 3.52 שקלים).

בוול סטריט נרשמות ירידות של 0.3% עד 0.5% בחוזים העתידיים. 

רדקום  הישראלית דיווחה שפתרון הבטחת השירות שלה (שמבטיח מעבר חלק לדור 5 עבור מפעילי טלקום), הפרוס על גבי הרשת הסלולרית של רקוטן מובייל ביפן, יורחב למפעילי טלקום ברחבי העולם על גבי פלטפורמת Rakuten Symphony Symworld.

13:35

קמהדע  הדואלית, שבשליטת קרן פימי, זכתה בהסכם אספקה בסך כולל של 11.4 מיליון דולר למוצר VARIZIG לארגון בינלאומי הפועל בעיקר בדרום אמריקה. מדובר באחד מארבעת המוצרים המסחריים מאושרי ה-FDA שנרכשו לאחרונה ע"י קמהדע. זהו תכשיר נוגדנים מבוסס פלסמה לטיפול לאחר חשיפה לאבעבועות רוח בקבוצות חולים בסיכון גבוה. המניה מטפסת בכ-3% במסחר המוקדם.

לעומתה, ראדא וקורנית ממשיכות להתרסק במסחר המוקדם, ראדא ביותר מ-10% וקורנית מוחקת כרבע משוויה.

החוזים בוול סטריט עדיין יציבים, בעוד שבורסות אירופה עולות בחדות בשיעורים של 1.6%-2%. יורו סטוקס 50  הכלל אירופי מוסיף 1.7%.

12:25

מומחי מכון ההשקעות של בלקרוק התייחסו בסקירתם השבועית להתנהלות בשווקים הגלובליים: "לאחר קבלת הנתונים האחרונים כבר ברור כי ארה"ב וגוש האירו מתמודדים עם אינפלציה מתמשכת וכי ישנם סימנים להאטה בפעילות הכלכלית - מה שהוביל לירידות נוספות בשוקי המניות. במקביל, תשואות אג"ח אמריקאיות לשנתיים רשמו את הירידה השבועית הגדולה ביותר מאז 2020, וזה סימן לכך שגם לשווקי הריבית לטווח הקצר יש ספקות כי הבנקים המרכזיים אכן יעלו את הריבית כפי שמצפים.

"אמירות הבנקים המרכזיים על מאבק באינפלציה טרם נתנו אינדיקציה על הדרך בה יבחרו: למחוץ את הצמיחה או לחיות עם האינפלציה, לכן זהו לא הזמן לקנות מניות בסקטורים שבעבר היו אטרקטיביים, גם אם כעת המחירים נמוכים. בטווח הקרוב, אנו צופים כי הפד יבצע העלאות ריבית חדות כדי לחנוק את הריסטארט, ואנו רואים הזדמנויות במניות אנרגיה נבחרות, שכעת מתומחרות עם ירידה מסוימת במחירי האנרגיה, זאת במקביל לעלייה בהכנסות וברווחים של חברות אלה עקב המירוץ להחלפת מקורות האנרגיה הרוסיים. באופק אסטרטגי אנו מאמינים שסקטורים כמו טכנולוגיה ושירותי בריאות יועילו יותר ממניות אנרגיה מסורתיות".

11:30

מדד הנג סנג בהונג קונג ננעל בירידה של 1.5%, התמתנות בהשוואה לירידה של כמעט 2.5% שנרשמה במדד בשעות הבוקר המוקדמות. את הירידות ריכזו מניות האנרגיה, וגם בנק אוף צ'יינה, שיאומי, יצרנית הרכב ג'ילי ובנק HSBC אבדו גובה. עליבאבא טיפסה ב-1.6%, לעומתן.

באירופה נמשכות העליות, הגבוהה שבהן במדד AEX ההולנדי שקופץ ב-2.3%.

בוול סטריט החוזים עדיין יציבים. בזירת המסחר המוקדם נרשמות ירידות חדות לראדא  וקורנית  הישראליות, הראשונה פרסמה אזהרת רווח חריגה והשנייה פרסמה תוצאות מקדמיות שאפילו לא היו קרובות לתחזיות האנליסטים בשוק. לקריאה נוספת לחצו כאן.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה חיובית הבוקר, כאשר מרבית מדדי המניות המרכזיים מטפסים בשיעורים של כ-1.5%. אתמול, נזכיר, ננעל המסחר באירופה לפני הקאמבק של הבורסה בניו יורק, והמדדים נחתכו בקרוב ל-3%.

החוזים בוול סטריט מחקו את הירידות הקלות ושוב התייצבו, ללא שינויים מהותיים. תשואות האג"ח מטפסות במעט, ותשואת האיגרת ל-10 שנים עולה ל-2.83%. באותה רמה בדיוק נמצאת גם תשואת האג"ח לשנתיים, מה שמעיד על השתטחות העקומה.

בסין הסתיים המסחר בירידות: מדדי שנגחאי ושנזן השילו 1.4% ו-1.3% בהתאמה. בהונג קונג התמתנה במעט הירידה ל-1.8%, כאשר את הירידות החדות ממשיכות להוביל מניות הנפט, בראשן פטרוצ'יינה ו-CNOOC. גם קבוצת המסעדות היידילאו מאבדת גובה בשיעור חד.

09:35

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של 1.1%, כשאת הירידות הובילו חברות האנרגיה בתגובה לנפילת מחירי הנפט אמש. אינפקס צללה ב-10%, מפעילת בתי הזיקוק אידמיטסו ב-6.1% ותאגיד הנפט וגז צ'יודה ביותר מ-8.5%. גם טוקיו גז וחברת החשמל של טוקיו ירדו בחדות, ויצרניות הרכב נסחפו אף הן עם המומנטום השלילי בשוק. טויוטה נסוגה ב-2.7%, ניסאן מחקה 4.5%, מיצובישי נפלה ב-5.6%.

בהונג קונג התחזקו הירידות והן מגיעות לכ-2.3% בשעה זו. בשגנחאי יורד המדד ב-1.7%, הקוספי בסיאול איבד 2.1%.

בשוק הסחורות נרשמות עליות קלות במחירי הנפט הגולמי: הנפט האמריקאי מוסיף 0.6% ועולה ל-100.1 דולר לחבית והחוזים על הברנט קופצים ב-1% ל-103.8 דולר.

בתוך כך גם החוזים העתידיים בוול סטריט שוב אדומים, עם ירידות של כ-0.5% בחוזים על שלושת מדדי המניות המובילים. 

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר בירידות שערים. מדד ניקיי  היפני נסוג ב-1.1% והנג סנג  בהונג קונג ב-1.6%. גם בסין, דרום קוריאה וטייוואן יש ירידות של יותר מ-1%, באוסטרליה נחלש מדד הדגל ב-0.4%. בהודו לעומת זאת המדדים מטפסים קלות.

את המגמה מובילות חברות האנרגיה השונות, לאחר נפילת מחירי הנפט אמש. ענקית הנפט היפנית אינפקס צוללת בקרוב ל-10%, מפעילת בתי הזיקוק אידמיטסו ב-7.3% ותאגיד הנפט וגז צ'יודה ביותר מ-8%. גם בהונג קונג זו המגמה, עם ירידות חדות לפטרוצ'יינה, צ'יינה פטרוליום ו-CNOOC.

המסכים בשוק הסחורות היו כאמור אדומים אתמול, כאשר מחירי הנפט הגולמי צללו בשל החשש ממיתון עולמי שהולך ומתקרב, שיוריד דרסטית את הביקושים לזהב השחור. חוזה נפט ברנט למסירה בספטמבר, מדד הייחוס העולמי, ירד ב-9.5%, 10.73 דולרים, וננעל במחיר של 102.77 דולר לחבית. חוזה נפט מסוג WTI למסירה באוגוסט ירד ב-8%, 8.93 דולרים, וננעל במחיר של 99.5 דולר לחבית.

הבוקר החוזים מתייצבים והנפט האמריקאי (WTI) מטפס בחצי אחוז ושוב מגיע לרמה של 100 דולר לחבית, בעוד שהברנט עולה ב-1% ל-103.8 דולר.

וול סטריט התאוששה מהירידות החדות שנרשמו במהלך יום המסחר, שהגיעו לשיעורים של 2%, וננעלה במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק קפץ ב-1.7%, מדד S&P 500 התקדם ב-0.2% ואילו מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.4%. הבוקר החוזים כאמור יציבים.

קורנית דיגיטל  הישראלית התרסקה ב-22% במסחר המאוחר לאחר שפרסמה תוצאות מקדמיות לרבעון השני. החברה צופה הכנסות בטווח של 56.4-59.4 מיליון דולר, הרבה מתחת לתחזיות בשוק להכנסות של 91.4 מיליון דולר וגם נמוך משמעותית מהתחזיות שלה עצמה, להכנסות רבעוניות של 85-95 מיליון דולר.

היום ב-21:00 (שעון ישראל) יפורסמו הפרוטוקולים מישיבת הריבית האחרונה של הפדרל ריזרב, שבסיומה החליטה ועדת השוק הפתוח של (FOMC) על העלאת הריבית בארה"ב ב-0.75% - קצב ההעלאה הגבוה ביותר זה קרוב ל-30 שנה. שיעור הריבית עומד כעת בטווח שבין 1.5% ל-1.75%. הפד סיפק תחזית באותה עת, שלפיה עד סוף השנה הנוכחית תהיה הריבית בארה"ב ברמה של 3.4% (לעומת תחזית קודמת של 1.5%), ועד 2023 תעלה ל-3.8%.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות מתונות של עד 1% במטבעות המובילים. לאחר שהתאושש מעט אתמול, הביטקוין נסוג ל-20 אלף דולר ושוב מתקרב להחלפת קידומת. האת'ריום נחלש ל-1,135 דולר.