יצוא השירותים של ענפי ההייטק (ללא חברות הזנק) ירד ב-1.8% בחודש מאי 2022 והסתכם ב-4 מיליארד דולר - כך פרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. יצוא השירותים של ענפי ההייטק (ללא חברות הזנק) כולל יצוא של תרופות, מחשבים, מכשור אלקטרוני, כלי טייס, שירותי תקשורת, תוכנות ועוד, ומהווה 74% מסך יצוא השירותים העסקיים.
■ האם ישראל בסיכון? תרחישי הקיצון שעלולים להסיג את הכלכלה
■ משרד הכלכלה והתעשייה: צפי לשיא של 165 מיליארד דולר ביצוא השנה
הירידה ביצוא הישראלי במאי משקפת את ההאטה הכלכלית במדינות מעבר לים על רקע העלייה באינפלציה והידוק התאים הפיננסיים על-ידי הבנקים המרכזיים. סך יצוא השירותים מישראל (לא כולל חברות הזנק) לאחר ניכוי השפעת עונתיות ירד ב-3.8% בחודש מאי והסתכם ב-7 מיליארד דולר. יצוא השירותים הנובע מחברות הזנק הסתכם בחודש מאי 2022 ב-39 מיליון דולר.
יחד עם זאת, נתוני המגמה של יצוא השירותים בענף ההייטק עדיין מצביעים על עלייה, אם כי מתונה יותר לעומת החודשים האחרונים. לשם השוואה, בשליש הראשון של נרשמה עלייה של 33% בסך יצוא השירותים לעומת השליש הראשון אשתקד. יצוא השירותים ללא חברות הזנק עלה ב-31% בשליש הראשון של 2022 לעומת השליש הראשון של אשתקד.
נזכיר כי יצוא הסחורות והשירותים הישראלי הסתכם בשנת 2021 בכ-143 מיליארד דולר - שיא של כל הזמנים. מעבר לכך, יצוא השירותים מישראל עלה אשתקד לראשונה על יצוא הסחורות.
משרד הכלכלה והתעשייה מעריך כי שנת 2022 צפויה לשבור שיא נוסף ביצוא הישראלי, שיגיע על-פי ההערכות ל-165 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.