האם פגיעה ארטילרית במבנים בהקמה יכולה להוות עילה לאיחור במסירת דירות? בימים אלה דן בית משפט השלום באשדוד בתביעה של 36 רוכשי דירות בשדרות במסגרת "מחיר למשתכן", על סך של 1.5 מיליון שקל, נגד החברה הקבלנית, שאיחרה במסירת הדירות בכ-15 חודשים. החברה טענה בין היתר בכתב הגנתה כי המבנים נפגעו על-ידי רקטות שנורו מרצועת עזה במסגרת מבצע 'שומר החומות'".
מושא התביעה הוא פרויקט בן שני מבנים שנמצא ברחוב אריאל שרון 8-10 בשדרות, שמכונה בשם "מגדלי דוד" והוקם על-ידי חברת "ש.א.י אור - חברה למסחר, בניין, פיתוח והשקעות". הדירות שבו הוגרלו במהלך 2018 במסגרת "מחיר למשתכן".
על-פי התביעה, שהוגשה באחרונה באמצעות עו"ד עמנואל יוזוק ממשרד יוזוק-מלכין ושות', החברה היזמית התחייבה בהסכם המכר למסור את הדירות לרוכשים ביולי 2020, אך חרגה באופן ניכר מהמועד שלו התחייבה. על-פי כתב התביעה, הדירות נמסרו לרוכשים לקראת סוף 2021. בנוסף, נטען כי החברה מסרבת לפצות את הרוכשים בשל האיחור, וזאת בניגוד להוראות הסכם המכר ולחוק המכר.
בכתב ההגנה שהגישה החברה היזמית, באמצעות עורכי הדין אלישע אטיאס ושילה איל ממשרד אטיאס-נוה, היא מאשרת את קיום האיחור במסירת הדירות, אך מתנערת מאחריות. בחברה מסבירים כי העיכוב נגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטתה. בין הנסיבות אותן מנתה החברה בכתב ההגנה, היו ההגבלות שחלו במשק בשל מגפת הקורונה, חריגות ושינויים מהתוכנית המקורית שערכה חברת התכנון והניהול של הפרויקט, שהביאו לעיכובים בקבלת טפסי האכלוס (טופס 4).
ברוב המקרים בתי משפט לא נטו עד כה לקבל את ההסברים הללו ולהתחשב בהם כ"גורם מסכל" או "כוח עליון", שבכוחם לפטור חברות יזמיות מתשלום פיצויים לרוכשי דירות, ואולם הסבר אחר שמנפקים בחברה לאיחורים טרם הובא לדיון משפטי, והוא פגיעה פיזית שנגרמה למבנים מרקטות שנורו מעזה.
לדברי החברה, המתיחות הביטחונית ששררה בארץ במהלך 2021 ובמיוחד בדרום על רקע מבצע "שומר החומות" שיבשו את לוחות הזמנים של הפרויקט. בכתב ההגנה טוענת החברה כי שני הבניינים בפרויקט מושא התביעה אף נפגעו מירי ארטילרי, מה שגרם לעצירת הבנייה לתקופה מסוימת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.