החברה הערבית מתחילה להיפרס בסיבים אופטיים. חברת IBC החלה לפרוס באעבלין שבצפון, והוא ככל הנראה יהיה היישוב הערבי הראשון שייפרס באופן מלא. לאחרונה ביקרו ביישוב נציגי משרד התקשורת, ביחד עם מנכ"ל משרד האוצר רם בלינקוב, וצפו בעבודות פריסת התשתית. לדברי ראש המועצה, מאמון שיח אחמד, מדובר בבשורה אחרי שנים של תשתיות תקשורת מוגבלות.
הפריסה של IBC באעבלין היא חלק מזכייה של החברה במכרזי התמרוץ של משרד התקשורת בחברה הערבית, ואת העבודות שם עושה חברת יונייטד כקבלן משנה. מדובר ביישוב המונה כ-5,000 משקי בית, והוא נפרס כולו על גבי תשתיות עיליות של חברת בזק - בשל היעדר תשתיות תת-קרקעיות ביישוב.
בימים אלה הסתיימו העבודות ההנדסיות, וכעת מתחילים בחיבור לקוחות ראשונים בבתים, וזאת במקביל להתחלת עבודות ביישובים ערביים נוספים שייפרסו על-ידי IBC וחברות אחרות.
המודל של IBC מאפשר לכל ספק להתחבר לרשת שלה, וללקוחות לבחור ביניהם. בכך מתאפשרת תחרות בין הספקים, וההערכה היא שהדבר יעודד גם חברות תוכן מהחברה הערבית להיכנס לתמונה. העובדה שרשת הסיבים מאפשרת לגורמים רבים לפעול על גביה ולהגיע ישירות ללקוחות, תוכל להוביל לכך ששחקני טלוויזיה יספקו שירותים על גבי האינטרנט במקום דרך לוויין, כפי שנעשה כיום.
נדגיש כי בחברה הערבית קיימת בעיה קשה של תשתיות תקשורת לקויות. אומנם יש שירותי תקשורת שבזק מספקת, כחברה היחידה שפרוסה שם באופן רחב, אבל הבעיה היא שמדיניות משרד התקשורת שחררה אותה מהחובה לפרוס סיבים בפריסה אוניברסלית - ובמקומה הכניס חברות מתחרות דרך מכרזים.
השאלה הגדולה היא לא מה יקרה עם חברות כגון IBC, שזכו במכרז: החברות הגדולות ללא ספק יידעו לעמוד במחויבות לפריסה. הבעיה צפויה לצוץ מכיוון הקבלנים הקטנים שהמדינה התחייבה לסבסד בתמורה לפריסה באזורים אלה, ולא ברור עד כמה יוכלו לעמוד במשימה - בהתחשב בכך שמתן שירות בשוק התקשורת הוא מורכב ומסובך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.