למרות תקופה מאתגרת בשוק ההנפקות, חברת פיתוח התרופות לסרטן נובקטיס הצליחה לגייס לפני קצת יותר משבוע כ-16 מיליון דולר. נובקטיס היא חברה חדשה יחסית בתחום הסרטן, שנוסדה ומנוהלת על ידי הישראלי רון בנצור, שניהל בעבר חברות כמו קריקס, XTL ויורוג'ן.
ההנפקה בוצעה במחיר של 8.25 דולרים למניה, דיסקאונט של כ-10% על מחיר השוק, ובתוספת אופציות במחיר מימוש של 9.65 דולרים, המפחיתות עוד יותר את המחיר האפקטיבי, ואשר ניתנות למימוש החל מעוד חצי שנה. חתם ההנפקה היה H.C. Wainright. לנובקטיס היו טרם הגיוס 13.6 מיליון דולר בקופת המזומנים.
למרות הדיסקאונט, עצם הגיוס בתקופה זו נתפס כחדשות טובות על ידי השוק. כך מניית החברה עלתה קלות בעקבות הגיוס וכעת נסחרת לפי 8.5 דולרים, מעל מחיר הגיוס גם אם לא לוקחים בחשבון את האופציה, ומחיר המשקף לחברה שווי של 108 מיליון דולר.
נובקטיס הונפקה לראשונה בפברואר האחרון, אז גייסה כ-16 מיליון דולר במחיר של 5 דולר למניה. השוק גילה אותה במרץ, והחל לשלוח אותה לעליות, כך שבמאי כבר נסחרה בתשואה של 300% על מחיר ההנפקה. בחודשים האחרונים איבדה המניה גובה יחד עם כל השוק, אך עדיין נסחרת מעל מחיר ההנפקה, בניגוד לרוב החברות שהונפקו במקביל אליה.
"מקדימים את המתחרות ב-3 שנים לפחות"
נובקטיס מפתחת שתי תרופות שנרכשו ממכוני מחקר בבריטניה. המוצר הראשון מיועד לטיפול בחולות סרטן שחלות, ובימים אלה מתקיים ניסוי בבעלי חיים וכן ניסוי ראשוני בבני אדם, שנועד לאתר את המינון שאיתו תיכנס החברה לניסוי יעילות ראשון בתחילת 2023.
בנצור מסביר בשיחה עם גלובס כי "המוצר הוא מולקולה קטנה שניתנת בבליעה ומעכבת מנגנון הגנה שהתא הסרטני משתמש בו כדי לעמוד בפני טיפולים אחרים, כמו כימותרפיה. התערבות במנגנון אמורה לאפשר לטיפולים אחרים לעבוד יותר טוב. המנגנון הזה, שנקרא HSF1, התגלה לפני כ-10 שנים ב-MIT, ויש עוד חברות שמחפשות דרך להתערב בו, אבל אנחנו מקדימים אותן בלפחות 3 שנים".
הניסוי ייערך במטופלות שיהיו חיוביות בבדיקה מסוימת שנועדה לאתר האם ישנה פעילות במנגנון זה אצל החולות המשתתפות בניסוי. החברה פונה לסוגים מסוימים של סרטן השחלות שאין להם היום טיפול טוב, ומעריכה כי השוק הרלוונטי למוצר אחרי ההתאמה מהווה 10%-20% מתחום סרטן השחלות.
"אם ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) ימשיך לאשר מסלולי ניסוי קצרים לסוגי סרטן שאין להם מענה, המוצר הזה יוכל כבר לקבל אישור עד 2025", מעריך בנצור.
התרופה השנייה של החברה פועלת על שני מנגנונים, בשם SRC ו-YES, לשם טיפול בגידולים מוצקים. גם ניסוי במוצר זה צפוי להתחיל ברבעון הראשון של 2023. לדברי בנצור, ישנם כבר מוצרים במנגנון זה בפיתוח, אבל נובקטיס מאמינה כי המוצר שלה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי.
השוק נהיה בררן, לא רק לגבי שווי החברות
נובקטיס הונפקה כאמור בנאסד"ק בפברואר השנה. "השוק היה במצב נורא", אומר בנצור, "וחשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע, אבל עכשיו מצב השוק גרוע יותר". נובקטיס ביקשה לגייס 30 מיליון דולר, ובסוף גייסה בערך כמחצית מכך.
בנצור מציין כי את ההנפקה של החברה אפשרו משקיעיה הקיימים, ביניהם קרן פונטיפקס, בנצור עצמו וכמה משקיעים פרטיים, שהזמינו כ-10 מיליון דולר מתוך כ-16 מיליון. "במקביל לשוק ההנפקות, גם השוק לגיוס פרטי כבר די סגור, או לפחות לגיוס פרטי שנעשה במטרה להנפיק תוך זמן קצר (קרוסאובר, ג"ו)" הוא מספר. "לא היה עם מי לדבר, כולם 'התחבאו מתחת לשטיח' מאז הרבעון האחרון של 2021. אז כבר העדפנו להגיע לשוק".
החברה מעסיקה היום 9 אנשים בלבד, ולכן קצב שריפת המזומנים שלה נמוך יחסית. גם השווי נמוך יחסית לחברה בשלב הפעילות שלה בתחום הסרטן, אפילו ביחס לשוק. "אנחנו לא מתלוננים, אבל מאמינים שאפשר יותר", אומר בנצור.
לדבריו, השוק נהיה בררן יותר לא רק לגבי שווי החברות, אלא גם רמת ההתקדמות בפעילותן שהוא מוכן לקבל. "אני חושב שהימים שבהם חברות עם מוצרים לפני ניסויים בבני אדם, ומוצרים שמבוססים על שימוש חדש או אריזה מחדש של הקיים, נכנסות למסחר, כבר עברו ולא ייראו בנאסד"ק בשנים הקרובות".
בנצור מקווה כי המוצרים של החברה שכבר נמצאים בניסויים בבני אדם, ומבוססים על מנגנונים חדשים, יצליחו למשוך את עניין המשקיעים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.