רבעון טוב לקבוצת בזק שמסיימת אותו עם הכנסות של כ-2.23 מיליארד שקל, עלייה של כ-1.1%, שנבעה בעיקר מגידול של כ-3%-4% בהכנסות בזק קווי ופלאפון. ההכנסות במחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכמו בכ-4.48 מיליארד שקל, עלייה של כ-1.3%.
עם או ללא קשר לתוצאות החברה תחלק דיבידנד חצי שנתי של 294 מיליון שקל.
השיפור בתוצאות ברבעון השני נובע בעיקר מהרחבת הפעילות בעולמות הסיבים האופטיים הן בהיבט הפריסה והן במספר המצטרפים, ביחד עם שיפור בתוצאותיה של פלאפון שנובע בשל החזרת הטיסות שמביאות רווחיות נאה משיחות בינלאומיות כמו בכל השוק הסלולרי.
הרווח הנקי המתואם ברבעון הסתכם בכ-310 מיליון שקל, עלייה של כ-2%, ובמחצית הראשונה של השנה עלה ב-4.8% והסתכם ב-632 מיליון שקל.
בבזק קווי ההכנסות צמחו ברבעון ב-2.7% ל-1.067 מיליארד שקל. לצד זאת נרשמה ירידה חדה של 17.5% בהכנסות מטלפוניה בגלל הוראת משרד התקשורת, ואלה הסתכמו ב-189 מיליון שקל. עם זאת פעילות האינטרנט גדלה משמעותית ב-9.9%, וההכנסות צמחו ל-443 מיליון שקל. גם תחום התמסורת ושירותי הענן צמחו ב-4% ל-287 מיליון שקל וב-9.2% ל-83 מיליון שקל, בהתאמה.
ה-EBITDA (רווח תפעולי לפני הפחתות ומסים) צמח ב-0.5% ל-641 מיליון שקל ברבעון. בזק חיברה 37 אלף לקוחות לסיבים אופטיים ברבעון שהסתכמו ב-161 אלף, הגדילה את הפריסה ל-1.3 מיליון משקי בית, וירדה במספר הקווים הכולל (7 אלפים) בשל התחרות והירידה בלקוחות השוק הסיטונאי.
גיל שרון, יו"ר קבוצת בזק, מסר כי "החוסן הפיננסי שלנו ותזרים המזומנים החזק אפשרו לנו להקטין את החוב נטו בכמיליארד שקל, וכן להמליץ היום על חלוקת דיבידנד חצי שנתי בסך 294 מיליון שקל. אני משוכנע שהמשך מיקוד בהאצת גיוס לקוחות לסיבים האופטיים ולרשת ה-G5 יאפשרו המשך צמיחה לאורך זמן, ויסייעו גם לצמיחת המשק והכלכלה בישראל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.