סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:01
המשקיעים והסוחרים לא התרשמו במיוחד מפרוטוקול ישיבת הפד האחרונה, ומדדי המניות ננעלו בירידות. נאסד"ק השיל כ-1.3%, S&P 500 ירד ב-0.7%, והדאו ב-0.5%.
בקרב המניות הישראליות בלטו לרעה טבע שצנחה בכמעט 9.5%, פאגאיה שאיבדה כ-7% וכן צים שירדה בחדות לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים. בצד השני של הטבלה נרשמו עליות חדות במניות בריינסטורם, רדהיל, גלובל-אי ואבוג'ן.
בין מניותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל בלטה כנגד המגמה וטיפסה בקרוב ל-1% לאחר שדווח בבלומברג שהחברה תשיק את אייפון 14 ב-7 בספטמבר. בד באת' אנד ביונד המריאה ב-12% במחזור מסחר חריג בהיקפו.
בשוק הסחורות נרשמות עליות של כ-1% במחירי הנפט הגולמי. הזהב לעומת זאת נסוג בכ-0.5% לרמה של 1,765 דולר לאונקיה. בקריפטו, הביטקוין נחלש בכ-2.5% ונסחר תמורת 23.3 אלף דולר.
21:20
הירידות בוול סטריט מצטמצמות לאחר פרסום הפרוטוקולים מהישיבה האחרונה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) של הפדרל ריזרב, שנערכה ב-26-27 ביולי. נאסד"ק מאבד 0.8%, S&P 500 יורד ב-0.4%, ודאו ג'ונס ב-0.2%.
הפרוטוקולים מהישיבה האחרונה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) של הפדרל ריזרב, שנערכה ב-26-27 ביולי, פורסמו אמש (ד'). הפגישה נערכה לפני נתוני האינפלציה המפתיעים לטובה שפורסמו בשבוע שעבר, והיא כמובן הייתה נושא מהותי ביותר. המילה הוזכרה 108 פעמים במהלך ישיבת הוועדה.
● הפרוטוקולים מאחורי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב נחשפו: "האינפלציה תחזור לרמה של 2%"
"נראה שרוב הפעילים בשוק רואים התמתנות באינפלציה וצמיחה כלכלית איטית יותר, אך עדיין חיובית, כתרחיש הסביר ביותר", נכתב בפרוטוקול, "עם זאת, נראה היה שהמשקיעים קשובים יותר ויותר לסיכונים בשל הפוטנציאל לזעזועים מחו"ל והמשך ההפתעות כלפי מעלה לאינפלציה".
"משקיעים תפסו את ירידת מחירי הסחורות - במיוחד של הנפט - ואת המחויבות של הוועדה להורדת האינפלציה כסימן לאינפלציה נמוכה יותר בהמשך", הם ציינו, והעריכו כי "האינפלציה תחזור עם הזמן ליעד של 2%".
"ככל שהמדיניות המוניטרית תתהדק עוד יותר, סביר להניח שיהיה מתאים בשלב מסוים להאט את קצב העלאות הריבית, תוך הערכת ההשפעות של התאמות מדיניות מצטברות על הפעילות הכלכלית והאינפלציה", על פי הפרוטוקול.
בעת הפגישה כל חברי הוועדה הסכימו לעלייה של 75 נקודות בסיס והעריכו שזה יהיה השיעור גם בפגישה הבאה, אך לא סיפקו תחזיות ספציפיות ואמרו שיצפו בנתונים מקרוב לפני קבלת ההחלטה. השוק מתמחר העלאת ריבית של 50 נקודות בספטמבר, התמתנות לאחר שתי העלאות רצופות בשיעור של 75 נקודות בסיס. בהנחה שהעלאת הריבית אכן תסתכם בכך, המסלול מצביע על ריבית של עד 3.4%, נמוך משמעותית מאשר ההערכות בזמן הפגישה ביוני.
20:00
הירידה של טבע ממשיכה להתחזק, והיא מתרסקת ביותר מ-12% בשעה זו. זאת ללא דיווחים מצדה של ענקית התרופות הישראלית, אך ברקע מתחרה קטנה שלה בשם אנדו בדרך לפשיטת רגל לאחר שנאלצה להתמודד עם המוני תביעות בפרשת האופיואידים.
מניות הקרוזים גם בולטות לרעה במסחר היום. קרניבל צונחת בקרוב ל-6%, נורווג'יאן קרוז ליין מאבדת כ-5% וכך גם רויאל קריביאן . עוד ירידות משמעותיות רושמות זום , מודרנה וחברות השבבים, בהן מיקרוצ'יפ טכנולוג'י , מיקרון ומארוול .
19:35
פאגאיה צונחת ב-7%. החברה דיווחה לרשות ניירות ערך האמריקאית שחתמה על הסכם מסגרת למכירת מניות בשווי של עד 300 מיליון דולר לבנק ההשקעות בי. ריילי (סימול RILY). העסקה טרם הושלמה ולפי ההסכם שפורסם, מחיר המניה עוד יכול להשתנות ופאגאיה יכולה לסגת ממנו בכל עת. בי ריילי יוכל לממשו בתוך שנתיים מיום ההסכם.
18:40
בורסות אירופה ננעלו בירידות מהותיות. מדד דאקס הגרמני צנח בכ-2%, קאק הצרפתי ירד ב-1%, ויורו סטוקס 50 הכלל-אירופי ב-1.4%. פוטסי הבריטי רשם ירידה קלה של כ-0.3%. מניית סינוורלד , רשת בתי הקולנוע של משפחת גרידינגר הישראלית, התרסקה בכ-60% בבורסת לונדון. הרשת הודיעה שהיא מנהלת דיונים במטרה לשפר את המאזן ולהקטין את החוב העצום שלה, שמגיע להיקף של 9 מיליארד דולר.
בוול סטריט גם נמשכות הירידות, כשנאסד"ק מאבד 1.6%, וראסל 2000 נחתך ביותר מ-2%. במקביל תשואות האג"ח ממריאות: תשואת האג"ח ל-10 שנים קופצת ב-7 נקודות ל-2.90%, ותשואת האיגרת לשנתיים עולה בכ-9 נקודות ל-3.33%.
בארה"ב פורסם כי מלאי הנפט צנח בשבוע שעבר ביותר מ-7 מיליון חביות, הרבה מעל התחזיות שהוא יתכווץ בכ-270 אלף חביות בלבד. זאת לאחר שבשבוע הקודם עלה המלאי בקרוב ל-5.5 מיליון חביות. מחירי הנפט הגולמי עולים בעד 1% בשעה זו. הנפט מסוג ברנט ל-93 דולר לחבית, והנפט האמריקאי ל-87.4 דולר.
17:45
הירידות בוול סטריט מתחזקות, כאשר הנאסד"ק נחתך כבר ב-1.5%. בד באת' אנד ביונד ממשיכה לבלוט עם עלייה חדה של כ-25% במחזור חריג בהיקפו מבחינה כספית - כאשר רק טסלה ואפל לפניה.
טבע מוחקת כ-8%, לאחר שאת המסחר בתל אביב סיימה בירידה חדה של יותר מ-9%. אין חדשות בגזרת חברת התרופות הישראלית, וגם לא נראה שיש הורדת המלצת אנליסטים מהעת האחרונה. ברקע אפשר לציין כי יצרנית התרופות הגנרית אנדו אינטרנשיונל , העומדת בפני אלפי תביעות הקשורות לתפקידה לכאורה במשבר האופיואידים, הגישה בקשה לפשיטת רגל.
עוד ירידות חדות רושמות פאגאיה , צים, ראדא, אייסקיור , פייבר , אורמד, REE וקנון . בצד החיובי - סול-ג'ל מזנקת בקרוב ל-10%, אבוג'ן מטפסת אחרי שהודיעה שאיי.סי.אל תשקיע 10 מיליון דולר בחברה הבת לביא ביו, כחלק משת"פ אסטרטגי לפיתוח מוצרים ביו-סטימולנטים חדשים.
16:31
המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים. מדד נאסד"ק מאבד כ-1%, S&P 500 נסוג ב-0.8%, והדאו ג'ונס יורד ב-0.6%. המשקיעים ממתינים בקוצר-רוח לפרוטוקול מישיבת הפד האחרונה שיפורסמו היום ב-21:00 שעון ישראל.
טרגט מאבדת כ-3% לאחר שפספסה את תחזיות הרווח. ההכנסות תאמו את ההערכות, על אף שנאלצה להוריד מחירים משמעותית כדי להפחית מלאי עודף. החברה מעריכה ששיעור הרווח התפעולי (1.2% ברבעון השני) ישתפר ל-6% במחצית השנייה.
רשת הדונאטס קריספי קרים צונחת בקרוב ל-15% לאחר שדיווחה על רווח והכנסות נמוכים מהצפי ברבעון השני. צים הישראלית מאבדת מעל ל-5%, גם ראדא נסוגה אחרי הדוחות (דיווחה שההכנסות צנחו ב-18% והסתכמו ב-23 מיליון דולר, וכן עברה מרווח של 21 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד להפסד נקי של 9 סנט למניה). לעומתן מניית המם בד באת' אנד ביונד ממריאה שוב בשיעור דו ספרתי (כמעט 30%), בדומה לשלושת ימי המסחר האחרונים, ללא סיבה אמיתית ברקע.
במאקרו, המכירות הקמעונאיות בארה"ב בחודש יולי היו ללא שינוי, כאשר הצפי היה לעלייה של 0.1%. הנתון של החודש שעבר תוקן מעלייה של 1% ל-0.8%.
14:35
מניית צים צונחת ב-5% במחר המוקדם לאחר שהחברה פרסמה דוחות. הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם ב-1.34 מיליארד דולר לעומת 888 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של 50%. מחזור ההכנסות ברבעון השני הסתכם ב-3.43 מיליארד דולר, עלייה של 44% מהתקופה המקבילה. החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-571 מיליון דולר, 4.75 דולר למניה.
13:40
ענקית הקמעונאות טרגט דיווחה על רווח של 39 סנט למניה ברבעון האחרון, לעומת צפי אנליסטים לרווח של 72 סנט למניה. ההכנסות ברבעון עמדו על כ-26 מיליארד דולר, בהתאם לצפי.
12:20
מדדי המניות המרכזיים באירופה נסוגים כעת ב-0.1%-0.4%. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות קלות.
כלכלני UBS מציינים, בסקירה שפורסמה היום, כי "בזמן שנראית הקלה בנתוני האינפלציה שמורידים קצת לחץ מהפד להעלות ריבית בצורה אגרסיבית, השיח על שינוי מדיניות מוקדם מדי. בשילוב הנתונים של מדד המחירים לצרכן עם הרכיבים של מדד מחירי היצרן הניזונים למדד המועדף על הפד של אינפלציה - הוצאות ליבה לצריכה אישית, או PCE ליבה - מראה עלייה של רק 0.1% ביולי לעומת 0.3% במאי ו-0.6% ביוני".
"חשבנו ששלושה חודשים רצופים של PCE ליבה ב-0.2% או פחות יכולים להיות עדות מספקת לאינפלציה נמוכה יותר כדי שהפד ישקול השהיית מחזור של העלאת ריבית. אבל עם שוק עבודה שעדיין חזק מדי, אנחנו חושבים שהמחזור צפוי להימשך גם אם נתוני האינפלציה חיוביים. אנחנו מצפים שהפד יעלה את הריבית ב-50 נקודות בסיס לפחות בפגישת ה-FOMC הבאה ב-21 בספטמבר, ולדעתנו העלאות נוספות צפויות בהמשך השנה".
10:40
יום המסחר באירופה נפתח במגמה מעורבת. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת יציבות עם נטייה לירידות.
בטוקיו רשם מדד ניקיי עלייה של 1.2%.
09:13
האינפלציה בבריטניה ממשיכה לעלות: מדד המחירים לצרכן בממלכה רשם עלייה של 0.9% ביולי והגיע ל-10.1% ב-12 החודשים האחרונים, שיא של 40 שנה. כלכלנים ציפו לעלייה ל-9.8% ביולי, לעומת 9.4% ביוני.
07:55
בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הנג סנג עולה ב-0.8%, ואילו בטוקיו מדד ניקיי מטפס בכ-1%. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת יציבות.
בזירת המסחר בסחורות, החוזים על הנפט עולים בשיעורים קלים. הביטקוין עולה קלות ונסחר סביב 24 אלף דולר.
המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה מעורבת. מדד דאו ג'ונס עלה 0.7% ביום חמישי ברצף עליות, מדד נאסד"ק נסוג 0.2%, ומדד S&P 500 התקדם 0.2%.
היום (ב-21:00 שעון ישראל) יתפרסמו הפרוטוקולים של ישיבת הפד האחרונה.
כלכלני דויטשה בנק מציינים בסקירתם השבועית כי "באופן מרשים, הנאסד"ק הגיע לנקודת ציון של שוק שורי במסחר התוך-יומי לפני כמה ימים, כאשר הראלי שהתחיל באמצע חודש יוני, צבר תאוצה במהלך עונת הדוחות. שוק המניות נסחף על ידי עונת הדוחות הטובה של ימים אלו - שתהיה בלתי רציונלית, ולכן לא סבירה או שהשווקים מצפים למיתון קל שייחשב לנחיתה רכה. זה מה שקרה במהלך ההאטה הגלובלית ב-2015/2016 כאשר רווחיות החברות לא עלתה אבל גם לא נפלה יותר מדי. בהסתכלות אחורה היום אנו יודעים שהיו דיבורים על מיתון בזמנו אבל הוא לא התממש. בהנחה של תרחיש הנחיתה הרכה, תמחור השווקים היום לשנים 2023-2024 הוא נוח עם העובדה כי 2 הורדות ריבית צפויות בכל שנה".
עוד מציינים שם כי "באופן לא מפתיע, מדד ה-MOVE שמודד את התנודתיות בשווקי אגרות החוב, עלה בשבועות האחרונים לרמה שנראתה לאחרונה במהלך חודשי המגפה בשנת 2020 ונסחר ברמה גבוהה בהשוואה למדד הוויקס שבוחן את התנודתיות בשווקי המניות. לכן, עם הסיכויים למיתון שעולים ואינפלציה שנותרת גבוהה, שווקי אגרות החוב ימשיכו להיות תנודתיים".