ארבעה חודשים אחרי שהתלה את תקן האיכות של מפעל עלית של שטראוס בנוף הגליל בעקבות הימצאות חיידקי סלמונלה וריקול ענק, מחזיר משרד הבריאות את אישור הייצור הנאות למפעל, כך שיוכל לחזור לפעילות באופן מדורג.
משרד הבריאות הודיע כי לאחר ביקורת תברואתית וטכנולוגית שנעשתה במפעל שטראוס עלית, מאושר למפעל לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. משרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.
מפקחי שירות המזון במשרד ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן, והם יחזרו בהדרגה למדפים בשבועות הקרובים לאחר צבירת מלאי מספק לשיווק. שאר המותגים צפויים לחזור בהדרגה למדפים. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.
כזכור, בתאריך 26 באפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה וריקול רחב עליו הוכרז ב-25 באפריל. בביקורת שנערכה באפריל נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים במפעל
בביקורת שנערכה במפעל החודש נמצא כי הליקויים תוקנו, וכן בוצעו שיפורים משמעותיים.
בין היתר, שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שתצא ממנו. בנוסף, בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.
בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה במפעל השוקולד הנוזלי. כמו כן, נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
המפעל בנוף הגליל חוזר לייצור באופן הדרגתי אחר שבוצעו תהליכי ניקיון יסודיים והשקעות נרחבות בתשתיות, כמו גם, התאמות בתהליכי הייצור ובבקרת האיכות בשני המפעלים שאחראים לייצור ממתקי עלית. משטראוס נמסר כי החברה מתגברת את היקף בדיקות האיכות בכל חומרי הגלם, במנות היצור ובסביבת העבודה, על מנת להבטיח עמידה בסטנדרט גבוה של איכות ובטיחות מזון. בחברה מציינים כי מפעלי הממתקים בנוף הגליל חוזרים לייצר לאחר שקיבלו את אישור הייצור הנאות ממשרד הבריאות להפעלה הדרגתית וכי החזרה לייצור מלא תיעשה בתיאום עם משרד הבריאות ותארך מספר חודשים.
"חיזקנו ועיבינו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות"
במהלך התקופה האחרונה, הוגבר הייצור במיקור חוץ במפעלים בארץ ובחו"ל על מנת לספק חלק מהמוצרים מוקדם יותר. בין היתר מדובר על ייצור שוקולד פרה מריר ושוקולד ספלנדיד שמיוצרים כעת במפעלים בצרפת ובבלגיה המתמחים בייצור שוקולד.
"חידשנו את שני מפעלי עלית בנוף הגליל ואנחנו שבים לייצר, אחרי שחיזקנו ועיבינו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות, כך שנוכל להבטיח שכל המוצרים בטוחים לצריכה. בעקבות פניות רבות שקיבלנו, הייצור הראשון של חלק מהמוצרים צפוי להיות ללא גלוטן", מסר מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור.
"אני מבקש להודות למאות האנשים שסייעו בעבודות להחזרת המפעלים לעבודה. בשבועות הקרובים נתמקד בהפעלה מדורגת של קווי היצור תוך בקרה מוקפדת וכאשר נסיים לצבור מלאים מספיקים, נתחיל בשיווק המוצרים".
"משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות", נמסר מהמשרד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.