הסערה סביב בקשתו של נשיא לשכת רואי החשבון חן שרייבר לאשר לו שכר מתעצמת: שישה נשיאי לשכת רואי החשבון לשעבר יוצאים בקריאה חריפה נגד בקשת השכר. במכתב ששיגרו הנשיאים בדימוס לציבור רואי החשבון בקבוצות וואטסאפ ובמיילים, הם כתבו: "אנו מביעים את עמדתנו הנחרצת נגד הפיכת תפקיד נשיא הלשכה ל'פרנסה', וקוראים לכם להתנגד לכך בכל תוקף באסיפה הכללית הקרובה".
■ דרישת השכר של נשיא לשכת רואי החשבון: 40 אלף שקל עבור 90% משרה
הרקע למכתב הנשיאים הוא בקשתו של שרייבר כי יאושר לו שכר בגובה 90% משכרו של חבר כנסת, בעבור 90% משרה, כלומר כ-40,500 שקל לחודש. שרייבר מבקש לאשר את השכר באסיפה הכללית הבאה של לשכת רואי החשבון, שעתידה להתקיים ב-13 בספטמבר.
מדובר בפעם השנייה שבה שרייבר מעלה את הבקשה לאישור שכר. זאת לאחר שבדצמבר אשתקד, זמן קצר לאחר שנבחר לתפקיד, ביקש שרייבר לראשונה לאשר שכר לנשיא לשכת רואי החשבון, ועורר סערה בקרב רואי החשבון.
הביקורת נגד הבקשה סבבה סביב העובדה שב-90 שנות הלשכה מעולם לא קיבל נשיא לשכת רואי החשבון שכר. בעקבות הביקורת ירדה הדרישה מסדר היום. כעת מעוררת הדרישה סערה מחודשת, ולמתנגדים הצטרפו ששה מנשיאי הלשכה לשעבר, בהם רו"ח יצחק רוטמן, רו"ח יוסי שחק, רו"ח אלכס הילמן, רו"ח ראובן שיף ורו"ח איריס שטרק, הנשיאה שקדמה לשרייבר. עוד חתום על המכתב, באופן מפתיע, רו"ח יזהר קנה, מי ששימש כנשיא הלשכה לפני שטרק ותמך בשרייבר במרוץ לנשיאות מול רו"ח אלינה פרנקל רונן (שזכתה לתמיכה של הנשיאה הקודמת איריס שטרק).
במכתב שהפיצו, כתבו הנשיאים בדימוס, בין היתר: "אנו, נשיאי לשכת רואי החשבון בישראל לשעבר, הקדשנו ללשכה, בהתנדבות, את מיטב שנותינו ויכולותינו... לשכת רואי החשבון פועלת למעלה מ-90 שנה (עוד מלפני קום המדינה), במתכונת שבה הנשיא והפעילים המרכזיים עושים את תפקידם בהתנדבות - נשיא, סגני הנשיא, חברי הוועד המרכזי, ראשי המרחבים והסניפים, יושבי-ראש הוועדות המקצועיות ופעילים רבים אחרים. עד לקדנציה זו כיהנו בלשכה עשרות נשיאים שעשו את מלאכתם בהתנדבות מלאה, תוך הקדשת מיטב זמנם וכשרונם לתפקיד ציבורי חשוב זה, באמונה מלאה במעמדו של מקצוע ראיית החשבון ובתפקידה הייחודי של הלשכה בביצור מעמד המקצוע וטובת העוסקים בו".
עוד נכתב בפנייה נגד שרייבר כי "בכל הלשכות המקבילות בארץ ובעולם, תפקיד הנשיא הוא וולונטרי - בכלל זה לגבי הלשכות המקצועיות בישראל, כמו לשכת עורכי הדין, לשכת יועצי המס, לשכת סוכני הביטוח, התאחדות התעשיינים, לשכת המהנדסים, לשכת השמאים ועוד".
"מספר לא מבוטל של חברים נחושים לפעול לביטול חברותם בלשכה"
לטענתם, הפיכת תפקידו של הנשיא ל"תפקיד בשכר" - כמו "מנכ"ל של חברה עסקית"
ב"משרה מלאה" - מגמדת את מעמד הנשיא ופוגעת במשקלו הציבורי וביכולתו
להנהיג את מקצוע ראיית החשבון פנימה והחוצה.
"רו"ח חן שרייבר, הנשיא המכהן, נבחר לפני כשנה לאחר שניהל מערכת בחירות ארוכה ונמרצת מלווה בדברי חזון ותוכניות שונות לביצוע שינויים וחידושים מקצועיים וכספיים כאחד. לתוכניות אלה שפורסמו לציבור היה משקל לא מבוטל בהצבעת הבוחרים (אשר חלקנו נמנה עליהם). מעולם לא נאמר על-ידי הנשיא לחברים, לאורך כל שנותיו כחבר ועד מרכזי וכחבר נשיאות ככלל ובתקופה שלפני הבחירות בפרט, שברצונו להפוך את תפקיד הנשיא לתפקיד בשכר, וזאת לא בעל-פה ולא בכתב", כותבים הנשיאים לשעבר, ומוסיפים: "הגיעו אלינו פניות רבות ודיווחים על מספר לא מבוטל של חברים הנחושים לפעול לביטול חברותם בלשכה בעקבות השינוי המוצע, ולא מעטים כבר ביטלו חברותם השנה לאור ההצעה שעלתה לשינוי התקנון, על אף שזאת ירדה בסוף מן הפרק, ולא בכדי".
בסיכום המכתב קוראים הנשיאים לחברי הלשכה להתנגד לבקשת השכר.
יצוין כי ברקע ההתנגדויות ניצבים שורה של רואי חשבון בכירים לצד שרייבר, ובהם נשיא הלשכה לשעבר רו"ח עופר מנירב, רו"ח שרון שולמן, יו"ר ומנכ"ל EY, דורון סדן, שותף מנהל ב-PWC, אילן ברינפלד, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב-Deloitte ואחרים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.