ביולי 2017 עשו עובדי פירמת ראיית החשבון EY ישראל היסטוריה כאשר הקימו את ועד העובדים הראשון - והיחיד עד היום - בפירמות ראיית החשבון בישראל, וחתמו על הסכם קיבוצי מול הפירמה. היום (ג'), 5 שנים מאוחר יותר, חתמו ההסתדרות, הנהלת EY ישראל וועד העובדים על הסכם קיבוצי חדש בחברה, לאחר שתוקפו של ההסכם המקורי פג.
■ עוד 1,500 שקל בחודש: דלויט מעלה את שכר המתמחים בראיית חשבון. מה יעשו המתחרים?
■ בכירי לשכת רואי החשבון נגד דרישות השכר של נשיא הלשכה
ההסכם, שיחול על כ-1,600 העובדים בפירמת הייעוץ וראיית החשבון הגדולה בישראל, משפר את תנאי ההעסקה בשלל תחומים. בין היתר הוסכם כי הפרשת המעסיק לקרן ההשתלמות וצבירת ימי החופשה השנתיים יוגדלו, ויתווספו חופשות מיוחדות (כמו לידת ילד/ה לאב, חתונת בן או בת, בריתות) למצבת החופשות.
עוד בהסכם: הגדלה משמעותית של תקציב הרווחה בחברה, שיפור בתנאים לאימהות אחרי לידה, הכפלת התשלום על ארוחות (באמצעות כרטיס "תן ביס"), קיצור הוותק לניוד ואפשרות לעבודה מהבית של יום אחד בשבוע לפחות.
הסכם קיבוצי בפירמת רואי החשבון EY ישראל / צילום: דוברות ההסתדרות
גל התאגדויות בענף
ההסכם נחתם כאמור בהמשך להקמת ועד ראשון בפירמות ראיית החשבון בפירמת EY ישראל לפני כ-5 שנים. גל התאגדויות העובדים בפירמות רואי החשבון נחשף לראשונה בגלובס ב-2015, כאשר עובדי פירמות שונות ב"ביג 5" (5 הפירמות הגדולות בשוק) החלו לפעול להקמת ועדים.
הראשונים לפתוח במהלך היו עובדי EY ישראל, תוך העלאת טענות חמורות נגד הנהלת הפירמה בנוגע לשכר הנמוך ולתנאי העבודה. המהלך להקמת הוועד בחברה נבנה במשך מספר חודשים, ובשלהי 2015 פתחו העובדים בשלב הגלוי של ההתארגנות, במהלכו עשרות עובדים, פעילים בוועד הפעולה ונציגי האגף להתאגדות עובדים בהסתדרות, הציבו דוכנים במטה החברה בתל אביב, חילקו עלונים וקיימו אספות הסברה. במקביל הוקם אתר ייעודי, ונפתחה קבוצת פייסבוק שתלווה את ההתאגדות.
בהמשך, פחות מיממה לאחר שיצאו לשלב הגלוי של התאגדות העובדים, השלימו עובדי הפירמה את הליך הקמת הוועד היציג הראשון בפירמות ראיית החשבון והתארגנו בשורות ההסתדרות, לאחר שלמעלה משליש מהם, כנדרש בחוק, חתמו על טופסי ההצטרפות לארגון.
זמן קצר לאחר מכן הייתה פירמת ראיית החשבון EY ישראל הראשונה להכיר בהתאגדות עובדיה בהסתדרות העובדים הכללית, וכן הראשונה לחתום על הסכם קיבוצי מולם. ההסכם הקודם היה תקף עד יולי השנה.
הגם שעובדים בפירמות אחרות ניסו לקדם מהלכי התאגדות דומים, כל היוזמות האחרות במשרדי ה"ביג 5" התמסמסו, ועד היום לא הוקם ועד באף אחת מהפירמות הגדולות האחרות.
חילופי מנהלים וחקירות
EY ישראל (ארנסט אנד יאנג) היא חלק מחברת EY גלובל (ארנסט אנד יאנג העולמית), אשר נחשבת לאחת מארבע הפירמות הגדולות בענף ראיית החשבון בעולם. הפירמה בישראל היא הגדולה בענף בארץ.
לאחרונה עלתה הפירמה, המעסיקה כ-2,200 עובדים וכ-150 שותפים ושותפות, לכותרות במסגרת פרשת אי-הסדרים בחברת יונט קרדיט, שהפירמה שימשה כמשרד המבקר של דוחותיה. רשות ניירות ערך חוקרת בימים אלה את מנהלי החברה בחשד לגניבה בהיקף של מיליונים, זיוף, הלבנת הון ועבירות נוספות, בין היתר לאחר שהתברר כי חסרים במאזן החברה כ-50 מיליון שקל. זמן קצר לאחר הפתיחה בחקירה הגלויה, הודיעה פירמת רואי החשבון שליוותה את החברה על התפטרותה וכן על משיכת חתימותיה מהדוחות שניתנו בשנתיים האחרונות. בהמשך זומנו רואי חשבון מהפירמה לחקירה במשרדי הרשות ניירות ערך.
זמן קצר קודם לכן עלתה לכותרות ברחבי העולם גם פירמת EY הגלובלית, שבה חברה הפירמה הישראלית, לאחר שהפירמה הבינלאומית שילמה קנס עצום בגובה 100 מיליון דולר, לאחר שהודתה כי חלק מרואי החשבון שלה, המבקרים דוחות כספיים של חברות, רימו בבחינות האתיקה בשנים האחרונות (CPE).
עוד לאחרונה הודיעה EY על חילופי מנהלים בפירמה ועל כך שהיו"ר דורון שהרבני והשותף המנהל יורם טיץ יסיימו את תפקידם בדצמבר הקרוב, עם הגיעם לגיל 60, ולתפקיד היו"ר והמנכ"ל נבחר רו"ח שרון שולמן, שניהל למעלה מעשור את מחלקת המסים של הפירמה, עד למינויו לשותף מנהל לפני כשנה. לתפקיד שותפים מנהלים נבחרו יובל גנני ונעם קנטי.
חילופי המנהלים ב-EY ישראל אינם קשורים לפרשות האמורות שעלו לכותרות, והעיתוי שלהם נולד על רקע הסכם השותפות בפירמה, הקובע כי מנהלים המגיעים לגיל פרישה יפרשו מהפירמה ויפנו את מקומם לשותפים הצעירים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.