פליטות גזי חממה מייצור מזון: אילו מוצרים מזהמים את הסביבה?

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: מוצרי המזון גורמים לפליטות גזי חממה רבות • אילו מוצרים הכי מזהמים, והאם קניית מזון מקומי היא סביבתית יותר?

 
  

ייצור מזון מביא לפליטת גזי חממה, אך קיימת שונות בין המוצרים השונים. בעוד שק"ג בשר בקר דורש פליטה של 99.5 ק"ג פחמן דו-חמצני ומקביליו, עגבניות דורשות רק חלק זעיר מכך. גם שוקולד וקפה יוצרים פליטות משמעותיות, אך יש לציין כי קילו שוקולד מספיק לצריכה רחבה יחסית.

ככלל, מוצרים מהחי מביאים לפליטות רבות יותר ממוצרים מהצומח, בשל ריבוי השלבים בייצורם. דווקא השינוע מהווה חלק זעיר (0.5% בבקר) מהפליטות, כך שקניית מזון מקומי אינה בהכרח סביבתית יותר.

מה זה נתון אחד ביום?

במדור "נתון אחד ביום" אנחנו מבקשים להנגיש באמצעות מספרים ונתונים סוגיות אקטואליות, להעלות לסדר היום נושאים בעלי חשיבות ולפשט אירועים מורכבים. מוזמנים להציע לנו נושאים לבדיקה

idan-e@globes.co.il