ייצור מזון מביא לפליטת גזי חממה, אך קיימת שונות בין המוצרים השונים. בעוד שק"ג בשר בקר דורש פליטה של 99.5 ק"ג פחמן דו-חמצני ומקביליו, עגבניות דורשות רק חלק זעיר מכך. גם שוקולד וקפה יוצרים פליטות משמעותיות, אך יש לציין כי קילו שוקולד מספיק לצריכה רחבה יחסית.
ככלל, מוצרים מהחי מביאים לפליטות רבות יותר ממוצרים מהצומח, בשל ריבוי השלבים בייצורם. דווקא השינוע מהווה חלק זעיר (0.5% בבקר) מהפליטות, כך שקניית מזון מקומי אינה בהכרח סביבתית יותר.
מה זה נתון אחד ביום?
במדור "נתון אחד ביום" אנחנו מבקשים להנגיש באמצעות מספרים ונתונים סוגיות אקטואליות, להעלות לסדר היום נושאים בעלי חשיבות ולפשט אירועים מורכבים. מוזמנים להציע לנו נושאים לבדיקה
idan-e@globes.co.il
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.