הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה שלילית בת"א; מדד הבנקים צנח ב-2%, קבוצת דלק ומימון ישיר צנחו

מג'יק דיווחה על עלייה בהכנסות וברווחים ברבעון השלישי, ההפסד הנקי הרבעוני של קומפיוג'ן זינק בחדות • מימון ישיר צנחה לאחר הדוחות • עליות קלות באירופה ומגמה שלילית בוול סטריט

הבורסה בתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
הבורסה בתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:28

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בירידות שערים. ת"א 35 השיל כ-1.1%, ת"א 125 ירד ב-1%, ות"א 90 נחלש ב-0.7%. מדדי הנפט וגז והבנקים איבדו 2% כל אחד, ואילו מדדי הביומד ופמילי סיימו בעליות קלות.

מחזור המסחר בבורסה היה גבוה והסתכם ב-2.43 מיליארד שקל, כשאת המחזור הגבוה ביותר ריכז בנק הפועלים  שהשיל 2.6%, ואחריו לאומי  שירד גם הוא בשיעור דומה. גם אלביט  ואיי.סי.אל  ריכזו מחזורים גבוהים. 

קבוצת דלק צנחה ב-6.5%, ומימון ישיר איבדה 7.5%. בצד הירוק נרשמו עליות חדות לקדימהסטם, מניף , מג'יק , ספאנטק , טלסיס , נופר אנרג'י  ודמרי .

16:50

הירידות בבורסה בתל אביב מתחזקות לאחר הפתיחה השלילית בוול סטריט. שלושת מדדי ת"א המרכזיים רושמים ירידות של 1.3%, מדד הנפט וגז צונח ב-2.5%, ומדד הבנקים מאבד 1.7%.

ירידות חדות במיוחד רושמות קבוצת דלק, מימון ישיר, בית וגג, מניבים ריט ואקוואריוס מנועים. בצד החיובי בולטות קדימהסטם  שמזנקת ביותר מ-20%, ועוד עליות חדות רושמות מניף, מג'יק, אקסיליון, קבוצת גאון ובוני התיכון.

15:45

הירידות בבורסה נמשכות, ומדדי ת"א 35 ו-125 יורדים ב-0.8% כל אחד. מדד הבנקים מאבד 1.2%, ומדד הנפט וגז צונח ב-2% בהובלת קבוצת דלק  שמאבדת 5% משוויה. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

חברת האשראי הצרכני מימון ישיר  דיווחה על זינוק בהפרשות להפסדי אשראי, והמניה צונחת ב-8.6%. מלבד זאת, החברה סיכמה רבעון שלישי מוצלח עם עלייה בהכנסות המימון וברווח הנקי.

קומפיוג'ן  דיווחה על עלייה חדה בהפסד הנקי ברבעון השלישי, שהסתכם בכ-11.7 מיליון דולר (0.14 דולר למניה בדילול מלא), בהשוואה ל-6.2 מיליון דולר (0.07 דולר למניה) ברבעון המקביל אשתקד.

14:10

מתחזקות הירידות בבורסה. מדד ת"א 35 נסוג כעת בכ-0.9%, ומדד ת"א 90 יורד ב-0.4%. מדד הבנקים רושם ירידה של 1.6%.

חברת גילת  דיווחה היום על הכנסות בסך של 60.4 מיליון דולר ברבעון השלישי, גידול של 21% בהשוואה ל-49.8 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד. הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הגיע ל-3 מיליון דולר, בהשוואה ל-600 אלף דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה.

מג'יק  מזנקת לאחר שהחברה דיווחה על הכנסות של 144 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2022, עלייה של 19% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי (Non-GAAP) גדל בכ-14% ברבעון לכ-18.5 מיליון דולר, והרווח הנקי עלה בכ-53% לכ-11.5 מיליון דולר, לעומת 7.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

12:20

מדד ת"א 35 נסוג כעת בכ-0.6%, ומדד ת"א 90 יורד ב-0.8%. מדד הבנקים רושם ירידה של 1.3%.

חברת פלסאנמור  הודיעה היום על קבלת הזמנה ראשונה בהיקף של כ-1.3 מיליון שקל למכשיר אולטרסאונד שפיתחה. המכשיר מאפשר מעקב זקיקים ביתי עבור נשים העוברות תהליך הפריה חוץ-גופית ושימור פריון. ההזמנה התקבלה מ'כללית שירותי בריאות'. הזמנה זו היא חלק מהסכם מסגרת עליו חתמו אשתקד פלסאנמור וכללית, לפיו צפויה כללית לרכוש מפלסאנמור אלפי יחידות של המוצר, כהזמנה שנתית מינימלית, למשך 4 שנים, ובהיקף כולל של כ-10.8 מיליון דולר.

חברת נקסט ויז'ן  דיווחה היום כי הכנסות הרבעון השלישי צמחו בכ-93% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד לכ-6.59 מיליון דולר. הרווח הנקי קפץ ב-86% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד לכ-2.7 מיליון דולר.

10:55

מדד ת"א 35 נסוג כעת בכ-0.2%, ומדד ת"א 90 יורד ב-0.8%. מדד הבנקים רושם ירידה של 1.6%.

ירידות בולטות רושמות אנרג'יקס , ישראכרט, אאורה , אזורים , דמרי , אנלייט וגבעות.

אפריקה מגורים  יורדת בכ-3%, לאחר שהחברה דיווחה על רווח של 27.8 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת רווח של 30 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה הצטמקו ל-221 מיליון שקל, ירידה של 30% לעומת הרבעון המקביל.

10:07

ירידות קלות בפתיחת המסחר בבורסה. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.3%, ומדד ת"א 90 יורד ב-0.4%. 

מימון ישיר  צונחת ב-5.6% לאחר הדוחות שפרסמה הבוקר. 

מנגד, עליות בולטות רושמות סקופ, אלביט מערכות , תדיראן גרופ  (לאחר צניחה של 18% אתמול) וקבוצת דלק .

09:30

חברת פנינסולה  דיווחה הבוקר כי הכנסות הריבית ברבעון השלישי לשנת 2022 הסתכמו לכ-34.9 מיליון שקל, בהשוואה ל-34.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות הריבית ברבעון קפצו לכ-6.5 מיליון שקל, לעומת כ-3.4 מיליון שקל ברבעון המקביל, עקב גידול בהיקף תיק האשראי ועלייה בעלות המקורות, לרבות ריבית הפריים.  הרווח הנקי ברבעון השלישי עמד על כ-11.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-14 מיליון שקל ברבעון המקביל. החברה תחלק למשקיעים דיבידנד בהיקף של 11.5 מיליון שקל.

08:50

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק בכ-0.6% ל-3.43 שקלים לאחר שביום שישי נחלש ונסחר סביב 3.41 שקלים (ביחס לשער היציג של יום שישי הדולר יורד ב-0.6%). האירו נסחר ביציבות סביב 3.54 שקלים.

08:30

שלמה אליהו, בעל השליטה בחברה הביטוח מגדל , פועל למנות את מוטי רוזן לתפקיד היו"ר במקום יפתח רון-טל שהתפטר בשבוע שעבר. אליהו החליט להעמיד כצעד ראשון את רוזן לתפקיד דירקטור בחברת הביטוח, ומשם ינסה למנות אותו ליו"ר הדירקטוריון, תפקיד אותו עזב לפני כשנה וחצי, אז מונה רון-טל במקומו לאחר שלושה חודשים בלבד בתפקיד. 

אלביט מערכות  הודיעה היום כי זכתה בחוזה בסך 72 מיליון דולר לספק מערכות מטוס ללא טייס (מל"ט) מסוג הרמס 900 ויכולות אימון ללקוח בינלאומי. החוזה יבוצע במהלך תקופה של שנתיים. 

● מה צפוי מחר במדד המחירים לצרכן בישראל?

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. צפי לפתיחה מעורבת

יום המסחר בבורסה צפוי, כפי הנראה, להיפתח במגמה מעורבת. זאת לאחר שאתמול סיים מדד ת"א 35 בירידה של כ-0.8%, מדד ת"א 125 ירד ב-0.2%, ואילו מדד ת"א 90 קפץ ב-1.1%.

2. מגמה מעורבת באסיה, ירידות בחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת, כשמדד הניקיי יורד בכ-0.8%, ומנגד מדד ההנג סנג עולה בכ-2.6%. 

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות קלות.

3. עונת הדוחות: טאואר, מג'יק ופנינסולה יפרסמו תוצאות

במסגרת עונת הדוחות, היום צפויות לפרסם תוצאות, בין השאר, טאואר , מג'יק , גילת, מימון ישיר ופנינסולה . בימים הקרובים יפרסמו דוחות בזק, דנאל, ג'י סיטי, נובולוג ועוד רבות אחרות. 

4. הדולר מתחזק, הנפט יציב

לאחר ירידה חדה בשערו בימי המסחר האחרונים, הדולר מתחזק היום. האירו נחלש בכ-0.5% ונסחר סביב 1.03 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת בכ-0.7% לרמה של 1.175 דולר לליש"ט, והיואן הסיני מתחזק בכ-0.6% ונסחר סביב 7.055 יואנים לדולר. 

בזירת המסחר בסחורות, החוזים על הנפט נסחרים ביציבות, והזהב רושם ירידה קלה.

5. מדד המחירים לצרכן צפוי לעלות ב-0.5%-0.6%

מחר תפרסם הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר. כלכלני המאקרו מעריכים בממוצע כי המדד יעלה ב-0.5%-0.6%.

אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות, כותב לקראת הפרסום כי האינפלציה השנתית צפויה לעלות מרמה של 4.6% לרמה של 5%. "על אף העלייה הצפויה החודש, התמונה הכללית דומה לזו שבארה"ב, אך בדיוק כפי שהיה בזמן העלייה באינפלציה, גם בכיוון ההפוך העוצמות יהיו חלשות יותר.

"בנוסף, ישנם שני גורמים ייחודיים למשק הישראלי שיקשו על האינפלציה לרדת במהירות. הראשון הוא שוק הדיור שסובל באופן תמידי ממחסור בדירות. העלאות הריבית הביאו ללא ספק, בדיוק כמו בארה"ב, לשינוי כיוון בשוק, אבל בעוד שבארה"ב נוצר עודף היצע שיביא כנראה לירידה מתמשכת במחירי הדירות ובשכירות, בישראל ירידה כזו תהיה מתונה מאוד וקצרת-טווח. הגורם השני הוא המשקל הגבוה של ענף הטכנולוגיה שסובל ממחסור תמידי בעובדים בשוק העבודה.

"המטרה של העלאות הריבית של בנק ישראל והפדרל ריזרב היא לגרום להאטה במשק, לעלייה באבטלה ובסופו של דבר לעצירה של ספירלת השכר-אינפלציה שנובעת מהמחסור הנוכחי בעובדים בענפים שונים. מכיוון שבענף הטכנולוגיה המחסור בעובדים אינו פתיר, לבנק ישראל יהיה קשה יותר מאשר לפד להשפיע על קצב עליית השכר הכללי במשק ומכאן גם על הירידה באינפלציה. לכן, בעוד שסביר מאוד להניח שגם בישראל שיא האינפלציה קרוב מאוד, וזו תחל לרדת תוך מספר חודשים, הירידה תהיה מתונה יותר ותקשה על בנק ישראל לשנות כיוון מבחינת המדיניות. סביר אפילו להניח שריבית בנק ישראל תוותר ברמה גבוהה למשך זמן ארוך יותר מאשר בארה"ב", הוא כותב.