אסם-נסטלה, יצרנית המותג צבר, הודיעה הערב (ג') על ריקול לחומוס אבו מרוואן בעקבות הימצאות חיידק סלמונלה במוצרים. החיידק התגלה בעקבות בדיקה מדגמית שערכה החברה, כשלדבריה מקור הבעיה הוא ככל הנראה באחד מחומרי הגלם המשמש לייצור המוצר.
ראש חטיבת שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, הנחתה את שירות המזון במשרד הבריאות לערוך ביקורת במפעל צבר.
● קמעונאיות המזון מסכמות רבעון סוער ומחפשות דרכים חדשות לייצר רווחים
● המאבק על המחיר: הסיבה שאף קמעונאית לא מחרימה את תנובה חוץ משופרסל
● 7 חודשים אחרי הריקול: ממתקי השוקולד של עלית חוזרים למדפים
החברה החליטה על איסוף המוצרים מאותם קווי הייצור בתיאום עם משרד הבריאות, וביקשה שלא לצרוך אותם.
אין זו הפעם הראשונה בשנים האחרונות שיוצאים בריקול לחומוס של אבו מרוואן: בשנת 2020 ביצעה החברה ריקול למוצר על רקע חשש להימצאות ליסטריה.
חיידק הסלמונלה אותר בחומוס אבו מרוואן עם תאריך תפוגה של 16 בדצמבר 2022. החברה יצאה באיסוף יזום של מוצרי חומוס נוספים, ביניהם חומוס עם חריף, חומוס מסעדות וחומוס עם טחינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.