הבורסה בת"א | סיקור שוטף

ת"א ננעלה בירידות מתונות; אוגווינד זינקה ב-23%, ג'י סיטי ב-10.5%

ירידות קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט, מגמה מעורבת באירופה • החוזים על הנפט עולים ב-2.8% • מה ממליצים בלאומי על שוק האג"ח, ומה חושבים בבנק הפועלים על האינפלציה והריבית?

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:28

המסחר בבורסה ננעל בירידות קלות לאחר הפתיחה השלילית בוול סטריט. ת"א 35 נותר בדומה לרמת הפתיחה, ואילו ת"א 125 נסוג בכ-0.3%, ות"א 90 ב-0.6%. מדד הנדל"ן מחק את העלייה שרשם וננעל ביציבות, ומדד הבנייה סיים בעלייה של 0.3%. מדד הבנקים ירד ב-0.2%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.93 מיליארד שקל.

עליות חדות רשמו ג'י סיטי  שהמריאה ביותר מ-10% (וגם האג"חים שלה עלו בכ-1%), אוגווינד, טונדו סמארט, ג'נסל, האב , חלל תקשורת, אלקטריאון ולאונרדו דיאראס  (לשעבר ראדא). לעומת זאת, טופ גאם  צנחה בכ-13%, ועוד ירידות חדות רשמו בית וגג, פוורפליט, נקסט ג'ן, לוינשטין הנדסה ונטו מלינדה.

בשוק המט"ח, הדולר מטפס ב-0.5% לרמה של 3.40 שקלים, האירו יציב סביב 3.57 שקלים, והליש"ט נחלשת ב-0.2%, ושערה יורד ל-4.15 שקלים.

15:45

המסחר בבורסה ממשיך להתנהל ביציבות עם עלייה של 0.1% במדד ת"א 35 וירידה של 0.1% במדד ת"א 90, בעוד מדד ת"א 125 נסחר סביב האפס. בקרב המדדים הענפיים מדד הבנקים יורד ב-0.3%, וכך גם מדדי התעשייה, הפיננסים והטכנולוגיה. בצד החיובי - מדד מניות הבנייה מוסיף 0.7% לערכו, ומדד הנדל"ן מתקדם ב-0.5%.

מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-1.2 מיליארד שקל, כאשר אלביט מערכות  מרכזת את המחזור הגבוה ביותר בפער (אחריה בתור לאומי ), בעודה מטפסת ב-3.4%.

עליות חדות רושמות ג'י סיטי , אוגווינד , אקרו , גוטו , טונדו סמארט , ג'נסל , אלקטריאון , חלל תקשורת  ומפעלים פטרוכימיים . מנגד, טראקנט , פלסטו קרגל , רובוגרופ , סופווייב  ורב-בריח  מאבדות גובה.

14:15

יציבות בבורסה: מדד ת"א 35 רושם עלייה מזערית, ומדד ת"א 90 נסחר ללא שינוי. מדד ת"א בנייה עולה ב-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-970 מיליון שקל.

ג'י סיטי קופצת ב-4.4%, אלביט מערכות  מרכזת מחזור ענק ועולה ב-3.5%, והבורסה  בולטת בעלייה של 4.7%.

מנגד, ירידות חדות רושמות תדיראן גרופ , אנרג'יאן, מיטרוניקס , פוקס, פז נפט , נקסט ג'ן  וישראייר גרופ .

12:22

עליות קלות בבורסה: מדד ת"א 35 רושם עלייה של כ-0.2%, ומדד ת"א 90 מטפס בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-537 מיליון שקל.

בעלי עניין: עמוס לוזון רכש 250 אלף מניות של לוזון קבוצה  במחיר של 142.76 אגורות למניה והגיע להחזקה של 67.9% מההון.

חגי שלום רכש עוד 3,000 מניות של טיב טעם  במחיר של 642.55 אגורות למניה והגיע להחזקה של 46.63% מההון.

10:45

מגמה מעורבת בבורסה: מדד ת"א 35 רושם ירידה מזערית, ואילו מדד ת"א 90 מטפס בכ-0.2%.

ג'י סיטי  קופצת ב-4.3%, אוגווינד  מתקדמת ב-5.2%, ושפיר הנדסה  עולה ב-2.7%. עוד בולטות בעליות אלקטריאון  והאב.

מנגד, דלתא גליל , אנרג'יאן  וריט אזורים  בולטות בירידות חדות.

חברת נקסט ויז'ן  מדווחת היום על הזמנה לרכישת מצלמות ועזרים של החברה בהיקף שך 3.6 מיליון דולר. התמורה תשולם לחברה במהלך שנת 2023. נקסט ויז'ן תספק את ההזמנה במספר משלוחים בכפוף לקבלת מקדמות בשיעור של 50% משווי כל משלוח, במועדים כפי שנקבעו בהזמנה, ובכפוף לתשלום יתרת התמורה בגין כל משלוח בטרם שליחתו ללקוח.

10:01

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה קלה לירידות. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.2%, ומדד ת"א 90 יורד בכ-0.1%.

ירידות בולטות רושמות מיטרוניקס , פוקס , לאונרדו ומזרחי טפחות .

מנגד, עליות בולטות רושמות בזן , ג'נריישן קפיטל  וסלקום.

08:40

בשוק המט"ח, הדולר מתחזק בכ-0.2% לעומת השער היציג שנקבע ביום שישי ונסחר סביב 3.388 שקלים. עם זאת, לעומת השער האחרון שנקבע במסחר הרציף, הדולר נחלש קלות לרמת שפל של כ-3 חודשים. האירו מתחזק בכ-0.6% ונסחר סביב 3.58 שקלים.

07:44

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוקי המניות

יום המסחר בבורסה צפוי, ככל הנראה, להיפתח במגמה מעורבת. זאת לאחר שאתמול, יומו הראשון של שבוע המסחר הסתיים בירידות מתונות, כאשר שלושת מדדי ת"א, 35, 125 ו-90, השילו מעט יותר מ-0.2% מערכם. מדד הנפט וגז בלט בירידה של 1.9%, מדד הבנקים נסוג ב-0.3%, ומדד מניב חו"ל איבד 0.7%. בצד החיובי מדד הביטוח עלה בכ-0.3%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-605 מיליון שקל, כאשר את המחזורים הגבוהים ביותר ריכזו הבנקים לאומי , פועלים  ומזרחי טפחות. גם אנרג'יאן , שצנחה ב-5% בתחתית מדד ת"א 35, ריכזה מחזור גבוה.

בורסות אסיה פתחו את שבוע המסחר העולמי במגמה מעורבת. בהונג קונג מזנק מדד ההנג סנג בכ-3.4%, בין השאר על רקע ההקלות במדיניות הקורונה בסין, שנחאי עולה ב-1.55%, מדד הניקיי בטוקיו יציב, ואילו מדד הקוספי בסיאול יורד בכ-0.7%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות קלות. 

● ניתוח טכני: העליות האחרונות ב-S&P 500 - האם השוק מצא תחתית?
בנק ישראל מגביר את הלחץ על הבנקים לגלגל את הריבית לצרכנים
נזיל ומגן מאינפלציה: המוצר הפיננסי שהפך ללהיט וגייס החודש 6 מיליארד שקל

2. שוקי האג"ח

במסחר באג"ח של הממשל האמריקאי נרשמות כעת עליות בתשואות: התשואה על האג"ח הממשלתי לשנתיים עולה ב-4 נקודות בסיס ל-4.32%, ותשואת האג"ח ל-10 שנים עולה ב-3 נקודות ל-3.53%, לאחר שהשלימה מהלך ירידות מרשים של 72 נקודות בסיס מ-7 בנובמבר.

בתל אביב נרשמה אתמול מגמה מעורבת בשוק האג"ח הממשלתיות השקליות, ומדדי התל בונד ירדו ב-0.4%-0.5%.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מציינים בסקירתם השבועית כי "האינפלציה הנגזרת לאורך העקום שבה ועלתה לרמה של 2.65%-2.80%. מדובר ברמה סבירה שלא נותנת עדיפות ברורה כרגע למי מהאפיקים. אנו סבורים כי עיקר האטרקטיביות של צמודי המדד היא בטווח של 5-8 שנים. אנו ממליצים על השקעה במח"מ קצר-בינוני. באפיק השקלי הלא צמוד מומלצת אחזקה סינתטית של המח"מ על-ידי איגרות חוב קצרות-טווח ואיגרות ארוכות לטווח מח"מ של 8 שנים ומעלה. באפיק צמוד המדד מומלצת אחזקה בטווח הבינוני של העקום. מומלצת אחזקה מאוזנת בין האפיקים". 

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בחוזים על הנפט נרשמות עליות של 0.8%-0.9%, ומחיר החבית על נפט מסוג ברנט מטפס ל-86.3 דולר. זאת לאחר שמדינות ארגון אופ"ק פלוס החליטו אתמול לא לשנות את החלטתם על קיצוץ של כ-2 מיליון חביות נפט מהתפוקה היומית.

אתמול הסכימו האיחוד האירופי ומדינות ה-G7 על מנגנון קביעת מחיר גג גלובלי לנפט רוסי, שאמור לפגוע בהכנסות העתק של המדינה מיצוא אנרגיה, ועל-ידי כך לפגוע במאמצי המלחמה שלה באוקראינה. המנגנון מלווה באמברגו על רכישת נפט רוסי במכליות (בניגוד לנפט המוזרם בצינורות) מצד מדינות ה-G7 (ארה"ב, קנדה, צרפת, בריטניה, גרמניה, איטליה ויפן) והאיחוד האירופי, וייכנס לתוקף כבר היום (ב'). 

עוד בשוק הסחורות, הזהב ממשיך בהתקדמות ומטפס ב-0.6% למחיר של 1,821 דולר לאונקיה.

בשוק הפורקס העולמי, הדולר ממשיך לאבד גובה. האירו מתחזק בכ-0.4% לרמה של 1.058 דולר לאירו, הליש"ט מתחזקת בשיעור דומה ונסחרת סביב 1.234 דולר לליש"ט, והיואן הסיני קופץ בכ-0.9% ונסחר סביב 6.95 יואן לדולר.

בשוק הקריפטו נרשמת מגמה חיובית כעת. הביטקוין נסחר בעלייה של יותר מ-1% סביב 17,300 דולר, והאת'ריום מטפס ב-1.5% ונסחר סביב 1,300 דולר.

4. מאקרו

היום לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו חשובים בארץ ובעולם. באירופה ובארה"ב יתפרסמו נתוני מדדי מנהלי הרכש לתחום השירותים.

לקראת הודעת הפדרל ריזרב בשבוע הבא (רביעי) בנוגע לריבית בארה"ב, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, כותב כי "בשווקים הפיננסיים הנוכחיים שמוצפים בנזילות, הפד צריך לדבר באופן חד-משמעי כדי להעביר מסר רצוי. במקום זה, נגיד הפד והדוברים האחרים של הבנק מציגים אומנם שיקולים אמיתיים, אך מבלבלים את המסר. הם אומרים שמצד אחד הריבית תהיה גבוהה לאורך זמן (higher for longer), אך במקביל מתבטאים שיש מקום למתן קצב עליית הריבית, שחשוב לא לבצע הידוק יתר, ושגם אם יהיה מיתון, הוא יהיה קצר וקל. אנחנו מעריכים כי הוועדה המוניטרית של הפד אינה מרוצה מהצורה שבה מסריה נקלטו בשווקים, ותנסה לעשות תיקון באמצעות מעשה ומסר מרסנים יותר בישיבת הריבית הקרובה בשבוע הבא".

5. תחזית

ולסיום, כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית כי "מדדי המחירים של החודשים הקרובים יושפעו מהתייקרות האנרגיה, מעליית מחירי המזון ומהמשך זחילה מעלה של מחירי השכירות (דיור). אנו מעריכים כי התייקרויות אלה יחלו להיבלם בעוד מספר חודשים, ואז האינפלציה תושפע יותר ממחירי השירותים (ללא דיור), זאת בעקבות הסכמי השכר.

"האינפלציה השנתית צפויה להמשיך לעלות בחודשים הקרובים עד לרמה של כ-5.4% בדצמבר, ובנק ישראל ימשיך להעלות את הריבית, אם כי בקצב איטי יותר של 25 נקודות בסיס בכל החלטה . אנו צופים ריבית בגובה 3.75% שתישאר עמנו לאורך זמן.

"הציפיות לאינפלציה נמצאות בתוך טווח היעד - 2.9% לשנה, ומשם הן פוחתות בהדרגה ל-2.5% לעשר שנים. הציפיות לטווח של שנה מושפעות ממדדי המחירים הגבוהים ביחס לעונתיות של החודשים הקרובים. כשאלה יחלפו, אנו מעריכים שנראה את הציפיות לאינפלציה לשנה יורדות גם הן לכ-2.5%.

"בהתייחס לציפיות אלה, ריבית נומינלית של 3.75% מגלמת ריבית ריאלית צפויה שגבוהה מעט מאחוז. לאור סיכוני האינפלציה, אנו סבורים כי הבנקים המרכזיים לא ירצו לרדת מרמת ריבית ריאלית זו בטווח הנראה לעין", כותבים כלכלני הפועלים.