מעל 95% מהדגנים ומוצריהם בישראל מיובאים מחו"ל. גם כמעט כל הדגים ובשר הבקר מגיעים מהסחר העולמי. בכל הקשור לסוכר וממתקים - אנו מייבאים יותר מאשר כלל הצריכה הרשמית. זה נובע, בין היתר, מיצוא הלאה לרשות הפלסטינית.
לעומת זאת, בירקות ופירות, מוצרי חלב ועופות - כמעט כל הצריכה מגיעה מייצור ישראלי. לכאורה זה נעשה בשם הביטחון התזונתי, אך כשחלק כל-כך גדול מהמזון מגיע מיבוא, לא ברור כמה הטיעון עומד. בנוסף, גם החלב והעוף מישראל לא ייוצרו ללא הדגנים והגרעינים מחו"ל.
מה זה נתון אחד ביום?
במדור "נתון אחד ביום" אנחנו מבקשים להנגיש באמצעות מספרים ונתונים סוגיות אקטואליות, להעלות לסדר היום נושאים בעלי חשיבות ולפשט אירועים מורכבים. מוזמנים להציע לנו נושאים לבדיקה
idan-e@globes.co.il
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.