סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
המסחר בבורסת ת"א ננעל היום בירידות. ת"א 90 נפל ב-2.4%, ת"א 125 איבד 1.7% ות"א 35 ירד ב-1.5%. ת"א בנקים נחלש ב-1.4%, ת"א ביומד צנח ב-2.4% ות"א נפט וגז נפל ב-3%.
מחזור המסחר הסתכם ב-1.68 מיליארד שקל.
גבעות יהש צנחה ב-11.7%, לייבפרסון נפלה ב-7.7%, ג'י סיטי איבדה 6.8%, חנן מור נחלשה ב-5.9%, אנרג'יאן ירדה ב-5.3%, אורמד פארמ איבדה 5.2%, מיטרוניקס ירדה ב-4.5% ופוקס איבדה 4.3%. פסגות זינקה ב-7.5%.
16:10
המסחר בתל אביב מתנהל בשעה זו בירידות. מדד ת"א 35 מאבד 1.2%, מדד ת"א 125 יורד ב-1.5% ומדד ת"א 90 נופל ב-2.4%. ת"א בנקים יורד ב-1.4% בהובלת מניית דיסקונט .
אנרג'יאן צונחת ב-5.5% לאחר שפרסמה דוחות.
14:45
מתחזקות הירידות בתל אביב במקביל למגמה שלילית באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב. מדד ת"א 35 יורד בכ-1.4% ומדד ת"א 90 נופל ב-2.5%. מדדי הבנייה, מניב ישראל, נפט וגז ותקשורת וטכנולוגיה בולטים בירידות של 2.6%-2.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-853 מיליון שקל.
בשוק המט"ח שינוי מגמה. הדולר קופץ בכ-1% לרמה של 3.414 שקלים לאחר שאתמול צנח המטבע האמריקאי ביותר מ-1% מול השקל. האירו נסחר בעלייה של 0.8% סביב 3.69 שקלים.
13:25
חברת אנרג'יאן הנסחרת בבורסות בתל אביב ובלונדון מציגה עלייה של 48% בהכנסות ו-97% ברווח לפני מס בשנה שעברה, לא מעט בזכות התחלת הפקת הגז הטבעי ממאגר כריש הישראלי. בדיווח ששיגרה היום החברה נאמר כי ההכנסות הגיעו להיקף של 735.7 מיליון דולר, מעט פחות מצפי האנליסטים, והרווח לפני מס ל-418.5 מיליון דולר .
מתיוס ריגס, מנכ"ל אנרג'יאן אומר כי ב-2023 החברה תגביר את קצב הפקת הגז ממאגר כריש ותסיים את תכנית הפיתוח של 67 BCM נוספים של גז טבעי שהתגלו באזור המכונה אולימפוס. במהלך השנה תתחיל אנרג'יאן להפיק גז מבאר כריש צפון וגם ממאגר NEA/NI במצרים. החברה תסיים את תהליך ההרצה של ההפקה מכריש בסוף פברואר ועד לסוף השנה תגיע ליכולת המלאה של ההפקה, 8 BCM בשנה. צפי המכירות של גז טבעי מכריש השנה מגיע לכ-5 BCM.
לדבריו "הלקח החשוב שלמדנו כולנו ב-2022, הוא שהעולם זקוק למקורות אנרגיה נוספים, ושהגז הטבעי נשאר הזרז והבסיס לשינוי האנרגטי העולמי ולהתפתחות יציבה ובת קיימא אנו מחוייבים להשקיע בפרוייקטים שייצרו ערך עבור כל בעלי העניין שלנו. בעולם של חוסר וודאות, אנו מאמינים שממשלות מבינות את הערך העצום שיש להפקת אנרגיה מקומית ואזורית, אותו ניתן להביא לידי ביטוי באמצעות השקעות ארוכות טווח. אנו מקווים שהמדיניות החכמה אותה ראינו בישראל ובמצרים, תונהג גם במדינות נוספות באזור, על ידי המשך השקעות שיאפשרו את מיצוי הפוטנציאל האדיר הגלום בתחום".
12:40
מתחזקות הירידות בבורסה, במקביל למגמה שלילית באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב. מדד ת"א 35 יורד בכ-1.1% ומדד ת"א 90 נופל ב-2.3%. מדדי הבנייה, מניב ישראל ותקשורת וטכנולוגיה בולטים בירידות של 2%-2.3%. מחזור המסחר מסתכם בכ-570 מיליון שקל.
אנרג'יאן צונחת ב-5.5%, ג'י סיטי ב-5% ולייבפרסון בולטת בירידה של 8%. עוד בולטות בירידות פוקס , נאייקס, דלק רכב , אאורה , גבעות , אוגווינד ונורסטאר.
בצד הירוק בולטות בעליות פסגות, אפיטומי מדיקל , אפולו פאוור ומטריסלף .
10:53
מגמה שלילית בבורסה. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.6% ומדד ת"א 90 נסוג ב-1.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-255 מיליון שקל.
בשוק האג"ח נמשכת המגמה החיובית ונרשמות עליות של כ-0.3% באגרות החוב הממשלתיות לטווחים ארוכים. מדדי תל בונד המרכזיים עולים בכ-0.1%.
חברת מישורים דיווחה הבוקר כי התקשרה בהסכם למכירת מרכז מסחרי בעיר ניו-פורט, בוירג'יניה, ארה"ב, תמורת כ-28.5 מיליון דולר (97.2 מיליון שקל), כ-10% מעל מחירו בספרים וגבוה פי 2 ממחיר הרכישה. הנכס נקנה על ידי חברת מישורים בשנת 2016 ועלותו, לרבות עלויות שהושקעו בנכס לאורך השנים, הסתכמה בכ-14.5 מיליון דולר.
10:01
יום המסחר בבורסה נפתח במגמה שלילית. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5% ומדד ת"א 90 נסוג בשיעור דומה.
לייבפרסון צונחת בכ-7%, אנרג'יאן ב-4% וגילת בכ-4%. עוד בולטות בירידות נכסים ובנין , ישראל קנדה , ג'י סיטי ואופקו.
מנגד, עליות בולטות רושמות טבע , ישראכרט ופסגות.
09:45
קבוצת פסגות מדווחת כי חתמה על שני הסכמים למכירת פעילויות ניהול התיקים וקרנות הסל שלה, בהן מנוהלים נכסים בהיקף של כ-25 מיליארד שקל, לקבוצת הפניקס . תמורת העסקאות מסתכמת בכ-310 מיליון שקל, ולאחר השלמתן צפויה פסגות לרשום רווח הון של כ-120 מיליון שקל וגידול בהון העצמי לכ- 350 מיליון שקל.
● פסגות מאשרת את חשיפת גלובס: הפניקס תרכוש חלק מהפעילות ב-310 מיליון שקל
09:02
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', החליט לעשות שימוש בסמכותו ולשנות בתקנות את השיעור הקבוע בהגדרה של בנק בעל היקף פעילות רחב, ולמעשה לקבוע שחברת כרטיסי האשראי כאל תופרד מבנק דיסקונט . בהתאם לקבוע בחוק, העביר השר סמוטריץ' את טיוטת התקנות לנגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, שנתן את הסכמתו למהלך. כעת יעביר השר את התקנות לאישור ועדת הכספים.
08:35
בשוק המט"ח נפתח יום המסחר בהתחזקות קלה של הדולר, לרמה של 3.39 שקלים לאחר שאתמול צנח המטבע האמריקאי ביותר מ-1% מול השקל. האירו נסחר ביציבות סביב 3.66 שקלים.
07:42
5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א
1. שוקי המניות
יום המסחר בבורסה צפוי, ככל הנראה, להיפתח בירידות. זאת לאחר שאתמול נרשמה מגמה מעורבת בסיום המסחר בבורסה. מדד ת"א 35 רשם עלייה של 0.1%, ואילו מדד ת"א 90 נותר ללא שינוי. מדד הבנקים ירד ב-0.7% ומנגד מדד הבנייה בלט בעלייה של כ-1.8%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.
באסיה נסחרים היום מדדי המניות המובילים במגמה מעורבת. מדד ניקיי היפני יורד בכ-1.3%, מדד הנג סנג יציב, הקוספי בעלייה קלה ובשנגחאי המגמה מעורבת.
בוול סטריט הסתיים אמש יום תנודתי בירידות, כשהמגמה השלילית החריפה בשעה האחרונה של המסחר. בסיום רשם מדד הדאו ג'ונס ירידה של כ-1.8%, מדד S&P 500 ירד ב-1.6% והנאסד"ק נסוג בכ-1.2%.
מרבית המניות הדואליות המרכזיות חזרו עם פערים שליליים כך שהן צפויות לרדת הבוקר. נייס כ-1.5%, איי.סי.אל 1.2%, אלביט מערכות 1.3% ולייבפרסון 7.3%. טבע , מנגד, עם פער חיובי של 1.8%.
במסחר בחוזים עתידיים על מדדי המניות בבורסות ארה"ב נרשמת יציבות.
● אקלים ההשקעות מתחיל להשתנות: האם 2023 תהיה שנת מפנה בשווקים?
● שש שנים לחיסכון לכל ילד: איפה היה הכי כדאי להשקיע, ומי הגוף שמוביל?
● מהפכה בדוחות הכספיים: תקן חדש יחייב רואי חשבון בהנגשת מידע מהותי ומסוכן
2. שוקי האג"ח
בזירת המסחר באג"ח של ממשלת ארה"ב, התשואות המשיכו לרדת אתמול. תשואת האיגרת ל-10 שנים ירדה ב-16 נקודות ל-3.37%, וגם תשואת האג"ח לשנתיים המשיכה במגמת הירידה ונסוגה בעוד 11 נקודות ל-4.08%. כעת יורדת התשואה על האג"ח ל-10 שנים לכ-3.33% ותשואת האג"ח לשנתיים יורדת לכ-4.04%.
בשוק האג"ח המקומי נמשכה אתמול המגמה החיובית ונרשמו עליות חדות של עד 1.4% באגרות החוב הממשלתיות לטווחים ארוכים והן השלימו קפיצה של 6%-8% מתחילת השנה. מדדי תל בונד המרכזיים עלו ב-0.2%-0.3%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק הסחורות נרשמות כעת ירידות של 1.3%-1.6% במחירי החוזים על הנפט. הנפט האמריקאי יורד ל-78.2 דולר לחבית והברנט ל-83.8 דולר לחבית (חוזה למרץ). הזהב רושם עלייה קלה ונסחר בכ-1,912 דולר לאונקיה.
במט"ח, האירו נסחר ביציבות מול הדולר, סביב 1.079 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת בכ-0.1% סביב 1.233 דולר לליש"ט והין מתחזק בכ-0.7% לרמה של כ-128 יינים לדולר לאחר שאתמול צנח ביותר מ-2% ביחס לדולר.
בזירת הקריפטו נרשמות היום עליות קלות. הביטקוין נסחר סביב 20.8 אלף דולר והאת'ריום נסחר סביב 1,530 דולר.
4. מאקרו
אתמול פורסמו בארה"ב נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש דצמבר שרשמו ירידה של 1.1%. כלכלנים ציפו לירידה של 0.8%.
עוד פורסם בארה"ב מדד מחירי היצרן (PPI) שרשם בדצמבר רשם ירידה של 0.5% לעומת צפי כלכלנים לירידה של 0.1%. מדד הליבה רשם עלייה של 0.1%, בהתאם לצפי. בשנת 2022 כולה רשם ה-PPI עלייה של 6.2% לעומת צפי לעלייה של 6.8%.
היום יתפרסמו מדד המחירים ליצרן בשוויץ, החלטת הריבית בטורקיה (צפויה לעמוד על 9% בדומה לחודשיים האחרונים), נתוני אבטלה שבועיים בארה"ב וכן מספר התחלות הבנייה ומדד ה"פילי פד".
מחר (שישי) יפורסם מדד המחירים לצרכן ביפן ובהונג קונג ונתוני מכירות קמעונאיות בבריטניה.
5. תחזית
כלכלני מכון ההשקעות של חברת בלקרוק פרסמו סקירה מיוחדת לכבוד הכנס הכלכלי המתקיים בימים אלה בדאבוס. מומחי בלקרוק מציינים כי "חלק מהכוחות הכלכליים שהכבידו על השווקים בשנה שחלפה משתנים. אך איננו חושבים שזה אומר שהמיתון בארה"ב ובאירופה יכול להימנע או שהבנקים המרכזיים יגיעו לחילוץ כשהמיתון יתחזק". בהתייחס לנתוני האינפלציה אומרים בבלקרוק: "גם נתון האינפלציה הכללי וגם אינפלציית הליבה נראים בדרך לירידה משמעותית במהלך השנה בכלכלות המפותחות, עם נפילת מחירי האנרגיה וירידה במחירי הסחורות. עם זאת, אנחנו לא סבורים שהאינפלציה תתמתן באופן שיפגוש את יעדי הבנקים המרכזיים שעומדים על 2%. ירידה מ-9% ל-4% תהיה סבירה. ירידה לרמות של מתחת ל-3% תהיה קשה הרבה יותר".
בהתייחס למדיניות הבנקים המרכזיים אומרים בבלקרוק, "אפשרי שהאינפלציה תרד לשיעור נמוך יותר מהציפייה שלנו ותתקרב ל-2%. מחירי הסחורות יכולים ליפול מהר מהצפוי ולחברות לא יהיה את הכח לעמוד בפני ירידת המחירים בזמן שעלות השכר עולה. בעוד שמדובר בחדשות טובות לאינפלציה, אלו תהיינה חדשות רעות לרווחיות החברות. אך בניגוד לציפיות השוק, אנו לא רואים את הבנקים המרכזיים חותכים את שערי הריבית בשום נקודה במהלך 2023, אפילו אם האינפלציה תרד מהר מהצפוי. בנקים מרכזיים יצטרכו להשתכנע שהאינפלציה יורדת כל הדרך ל-2% לפני שהם משנים מסלול ומאבדים את היכולת להכריז על ניצחון שיימשך לטווח ארוך".
בשורה התחתונה, בבלקרוק מתייחסים להשפעה על משקיעים ואומרים כי "ירידת האינפלציה מגבירה את ההנחה שלנו שהבנקים המרכזיים הרוויחו שליטה מסוימת על המצב ויהיו מסוגלים לעצור את העלאות הריבית בנקודה כלשהיא. בראייה של השקעה למספר שנים, אנו כבר בגישה חיובית כלפי נכסי סיכון אך באופק הקצר יותר אנו נותרים במשקל חסר במניות בשווקים מפותחים ומעדיפים אשראי ונכסי חוב לטווחי זמן קצרים. ירידת האינפלציה גרמה להתפרצות תקוות בשוק שהאינפלציה כבר בדרכה ליעד מבלי שיתרחש מיתון, ושהבנקים המרכזיים יחלו במחזור של התרת ההידוק. התקוות הללו יכולות להמשיך ולהתקיים גם בשבועות הקרובים. אך הורדת האינפלציה קרוב יותר ליעד המטרה תדרוש שיעורי ריבית גבוהים יותר והתרחשות של מיתון. אנו סבורים שהשווקים יתאכזבו. בעת שמתרגלים למציאות החדשה, אנו חושבים שהתנאים ייצרו סביבה תומכת יותר בשלב מאוחר יותר של 2023".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.