מאות הייטקיסטים חסמו את הכניסה לתל אביב מרחוב קפלן במחאה נגד המהפכה המשפטית. במקביל, התקיימו הפגנות במוקדים רבים בארץ: רחובות, הוד השרון, תל אביב במספר מוקדים, הרצליה ואיירפורט סיטי. מדובר בצעד ראשון במאבק העסקים נגד המהפכה המשפטית שמקדמת הממשלה במהירות.
המפגינים פינו את הכביש, וההפגנה הסתיימה. מדוברות המשטרה נמסר כי "רחוב קפלן בתל אביב נפתח לתנועה".
● "הרפורמה המשפטית תפגע בהשקעות הזרות": ראיון עם המנהלים החדשים של משרד ש. הורוביץ
● המחאה נגד המהפכה המשפטית: ארגוני המשפטנים והפרקליטים מאיימים בסכסוך עבודה
המחאה התקיימה כחלק משביתת אזהרה בת שעה שבה פתחו עובדים ממאות חברות הייטק לצד עסקים קטנים.
היזם שאול אולמרט נאם בהפגנה ואמר כי, "חשוב שתצא מכאן תמונה נחרצת - אנחנו לא ממשיכים בשגרת החיים. התעשייה שלנו נבנתה בעמל רב של מאות אלפי אנשים לאורך למעלה מארבעים שנה. אנחנו אנחנו עומדים על כתפיהם של ענקים, שבזכות החזון, התעוזה והעבודה הקשה הצליחו לבנות תעשייה מפוארת שהיא סמל למופת ומצוינות. תעשייה המעסיקה מאות אלפי אנשים. המאבק שלנו אינו מפלגתי, לא מופנה כלפי אדם. אנחנו חשים אחריות להפנות זרקור אל ההשלכות ההרסניות נגד מהלך המבקש לנטרל את הבלמים והאיזונים במשטר דמוקרטי".
חסימת רחוב קפלן בת''א, במחאת ההייטקיסטים / צילום: אור אדאר
המפגינים קראו "דמוקרטיה או מרד" ונשאו שלטים עם הכיתוב "אין דמוקרטיה אין הייטק" ו"יריב לוין, פה זה לא פולין".
מוקד המחאה המרכזי היה במתחם שרונה בתל אביב. היזם והמשקיע, ממציא הדיסק און קי דב מורן, היזם שאול אולמרט וינון קוסטיקה, ממייסדי WIZ, הגיעו לדבר עם העובדים במקום.
במחאה על הרפורמה המשפטית, משתתפי מחאת ההייטקיסטים חוסמים את רחוב קפלן, תל אביב / צילום: ניצן שפיר
בין חברות ההייטק שאפשרו לעובדיהן לשבות היום במשך שעה לצורך המחאה נמנות חברות מובילות בשוק הישראלי, בהן: למונייד, האניבוק, רדיס, הלו הארט, אלגוסק, INX, נטורל אינטלג'נס, Wiz, AppsFkyer, Cheq, Augory, Piggy של שאול אולמרט, אקטיב אימפלינטס, cheetah technologies, Meat. The End, Luminescent ו-Track160. החברות הבהירו כי הן מאפשרות לעובדים לשבות ולהפגין, וכל עובד ינהג על-פי צו מצפונו.
במקביל, קרן אינסייט פרטנרס, אחת המשקיעות הבולטות בהייטק הישראלי, פרסמה אמש מכתב הזדהות עם המחאה. זו הפעם הראשונה שקרן אמריקאית יוצאת באופן רשמי נגד מהלכי הממשלה.
"ההייטק יכול לשגשג רק במדינה דמוקרטית"
שי אנגלברג, אחראי על מערכות הדאטה בלמונייד, מתכוון להצטרף לשביתה ולהפגנה היום בתל אביב. "נעזוב את העבודה ונצטרף להפגנה בשרונה כדי להביע את תמיכתנו במדינה דמוקרטית. ההייטק יכול לשגשג ולפרוח רק במדינה דמוקרטית", אמר.
מחאת ההייטקיסטים במתחם שרונה בתל אביב / צילום: מחאת ההייטקיסטים
אנגלברג הוסיף כי זו "פעם ראשונה ההייטק כמגזר לוקח חלק. להפיכה יש השפעה ישירה וכואבת על התעשייה. אנחנו ניקח חלק אקטיבי במאבק. להייטק יש חלק משמעותי בהכנסות המדינה ממסים - 25%. לשינויים תהיה השפעה גדולה. קרנות רואות את חוסר היציבות, וחברות בינלאומיות יחשבו אם לפתוח פה מרכזי פיתוח. הייטק לא יכול לצמוח בלי החופש, גיוון, חירות וחופש ביטוי".
בסוף השבוע האחרון הפגינו כ-130 אלף בני אדם באחת ההפגנות הגדולות שהיו בארץ. במקביל להפגנה המרכזית ברחוב קפלן בתל אביב, התקיימו הפגנות בבאר שבע, בירושלים, בחיפה ובהרצליה.
מחאת ההייטקיסטים בפארק המדע נס ציונה / צילום: מחאת ההייטקיסטים
במסגרת התוכנית שהממשלה החדשה מקדמת במהירות, תחוקק פסקת התגברות ברוב של 61 חברי כנסת שתאפשר להתגבר על פסיחת חוקים הנוגדים חוקי יסוד; תבוטל עילת הסבירות כדי למנוע התערבות בהחלטות ממשלה והרשויות; ויחל שינוי במבנה הוועדה לבחירת שופטים, כך שהקואליציה תשלוט במינויים והחלשת סמכויות היועצים המשפטיים לממשלה ומשרדיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.