סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
15:55
יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה ננעל בירידות. מדד ת"א 35 ננעל בירידה של כ-0.5%, ת"א 90 ירד ב-1.2%, ומדד הנפט והגז נסוג ב-1.5%. מדדי הבנקים והצמיחה רשמו עליות קלות בניגוד למגמה. מחזור המסחר הסתכם בכ-756 מיליון שקל.
אלקטריאון בלטה בעלייה של כ-31% במחזור גבוה מבלי ששיגרה דיווח כלשהו לבורסה. עוד בלטו בעליות חלל תקשורת , זוז פאוור , אוגווינד , מיטב, דלתא גליל , קסטרו ובית שמש.
מנגד, ירידות חדות רשמו בין השאר רבוע נדלן , אפריקה מגורים , הבורסה, אינטרקיור, פורסייט , אלקו וישראל קנדה .
בשוק האג"ח נרשמו ירידות של עד 0.5% באגרות החוב השקליות ארוכות הטווח וצמודות המדד ירדו בשיעורים של עד 0.8%. מדדי תל בונד הקונצרניים רשמו ירידות של כ-0.2%.
14:41
חברת ברימאג מדווחת כי זיהתה היום (א') חדירה בלתי מורשית למערכות המחשוב אשר הביאו לפגיעה בחלק מהשרתים. "החברה, יחד עם גורמים מקצועיים חיצוניים, פועלת כעת לבדיקת פרטי המקרה, תיקון והשבה מהירה ככל הניתן של השרתים לפעילות סדירה. החברה תיגברה את מערכי השירות ונותנת מענה מלא לכלל לקוחותיה".
13:30
מגמה שלילית בבורסה כעת: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, ומדד ת"א 90 נסוג בכ-1%. מדד הנפט והגז יורד ב-1.1%, ואילו מדדי הבנקים והצמיחה מטפסים בניגוד למגמה. מחזור המסחר מסתכם בכ-428 מיליון שקל.
חברת פריים אנרג'י עדכנה היום כי אריה זילברברג מונה ליו"ר וירון קיקוז מונה למנכ"ל החברה.
בעלי עניין: יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל חברת אאורה , רכש עוד 30 אלף מניות של החברה ביום חמישי במחיר של 5.97 שקלים למניה והגיע להחזקה של 52.12% מההון.
12:05
מגמה מעורבת בבורסה כעת. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.1% ות"א 90 נסוג בכ-0.7%, מנגד מדד הבנקים עולה בכ-1% ומדד הצמיחה מטפס בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-275 מיליון שקל.
ירידות בולטות רושמות בין השאר אינטרקיור , דוניץ, חנן מור , רציו וריט 1 .
קדימהסטם הודיעה הבוקר על הגשת IND לאישור ה-FDA עבור ניסוי קליני שלב 2 רב אתרי בארה"ב בתרופה שלה לטיפול ב-ALS. במסגרת הניסוי, אם תאושר הגשת ה-IND, בכוונת החברה לבחון מתן מינונים חוזרים של התרופה מדי 3 חודשים, וזאת על מנת להאריך את האפקט התראפיוטי שנצפה במסגרת הניסוי הקליני שביצעה ב-2018-2020 בחולי ALS בבית חולים הדסה בישראל.
10:40
ירידות בבורסה. מדד ת"א 35 יורד בכ-0.3% ות"א 90 נסוג בכ-0.7%, ואילו מדדי הבנקים והביומד מטפסים בניגוד למגמה.
עליות בולטות רושמות בין השאר מיטב, ג'י סיטי , אלקטריאון , בריינסוויי , נורסטאר וגבעות .
חברת עמיעד הפועלת בתחום הסינון והטיפול במים לתעשייה ולהשקיה, ממשיכה ביישום אסטרטגיית הצמיחה שלה. החברה חתמה על הסכם לרכישת מלוא הבעלות (100%) בחברת אסלן טכנולוגיות הקנדית (Aslan Technologies) בתמורה לכ-6 מיליון דולר קנדי (4.5 מיליון דולר אמריקאי), בתוספת תמורה מותנית עתידית.
בשוק האג"ח נפתח שבוע המסחר בעליות קלות באגרות החוב השקליות ארוכות הטווח. מדדי תל בונד הקונצרניים עולים בכ-0.1%.
10:01
שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה שלילית. מדד ת"א 35 יורד ב-0.6%, ת"א 125 ו-90 גם נסוגים בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, מדד הבנקים מאבד 0.7%, מדד הנפט וגז יורד ב-0.2% ואילו מדד תשתיות האנרגיה עולה ב-0.2%.
עליות בולטות רושמות בריינסוויי, חמת ומיטב השקעות - שדיווחה על רווח גדול מהשקעה בחברה המוחזקת ליקווידיטי (ראו בעדכונים קודמים) ומזנקת מעל ל-9%.
לעומתן, דלתא גליל מאבדת גובה וגם אלקטרה נדלן, אקויטל ודנאל יורדות.
09:15
נופר אנרג'י דיווחה על חתימת הסכם מימון משמעותי נוסף בספרד בהיקף של כ-130 מיליון אירו. חתימת ההסכם תאפשר החזר של הלוואת בעלים שהושקעו בפרויקטי Sabinar I ו-Sabinar II בהספק כולל של 238 מגה-ואט.
נקסטקום הודיעה על הרחבת הפעילות עם קבוצת דוראל . תקים שלושה פרויקטים של חוות סולאריות משולבי אגירה בתמורה כוללת של 41 מיליון שקל.
לוינשטיין נכסים פרסמה את דוחות שנת 2022. החברה רשמה רווח נקי שנתי, ללא השפעת שערוכים, בסך 46.6 מיליון שקל עלייה של 30% בהשוואה לשנת 2021. כולל שיערוכים הרווח הנקי הסתכם ב-205 מיליון שקל. סך דמי השכירות שגבתה הסתכם ב-84.8 מיליון שקל, עלייה של 18% לעומת שנת 2021. ה-NOI השנתי עלה ב-22% ל-76.8 מיליון שקל וה-FFO עלה בכ-25% אשתקד לכ-34.9 מיליון שקל.
08:50
בית ההשקעות מיטב הודיע שהחברה המוחזקת (36.7%) ליקווידיטי התקשרה במזכר הבנות בלתי מחייב עם משקיע קיים בחברה, להשקעה של 40 מיליון דולר כנגד הקצאת מניות שיהוו 2.86% מהון המניות המונפק והנפרע של ליקווידיטי, בעסקה שתשקף לה שווי חברה של 1.4 מיליארד דולר (לאחר ההשקעה). בהתאם להערכות הראשוניות של מיטב, העסקה צפויה להניב רווח חשבונאי של 55-50 מיליון שקל, הנגזר מחלקה בהון המניות של ליקווידיטי לאחר השלמת העסקה ומשער הדולר-שקל במועד הזרמת ההון.
07:55
5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר
1. שוק המניות
גלובס ולוסיד קפיטל מציגים את מדד הדופק של המשק הישראלי - תמונת מצב יומית אובייקטיבית של השווקים, שמתעדכנת ומתפרסמת מדי יום באתר גלובס. בשבוע החולף השקל גילה חולשה מתמשכת מול סל המטבעות וגם נראתה מגמה של העמקת הפער השלילי בין מדד ת"א 125 למדד הנאסד"ק. כמו כן, בלוסיד אומרים שמפלס הסיכון של חוב ממשלת ישראל עלה וכי נמשכת הסטת כספים לחו"ל.
המסחר בבורסה צפוי להיפתח במגמה שלילית, כאשר הדואליות חזרו עם פערי ארביטראז' שליליים בעיקר ויתרמו ירידה משוקללת של 0.2% למדד ת"א 35. איי.סי.אל וטבע יבלטו לרעה עם פערים שליליים של 2% ו-1.6% ואילו אלביט מערכות עם פער חיובי של כמעט 1%. מחוץ למדד הדגל ירכזו עניין בריינסוויי וסייברוואן ששבו ארצה מוול סטריט עם ארביטראז' חיובי בשיעור דו ספרתי.
ביום חמישי המסחר בת"א ננעל בירידות, אך את השבוע כולו סיימו המדדים המובילים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 רשם עלייה שבועית של 1.2%, ת"א 125 עלה ב-0.2% ות"א 90 צנח ב-2.4%. באשר למדדים הענפיים הבולטים, מדד הבנקים סיים את השבוע בזינוק של 5.4%, מדד נדל"ן נפל ב-4.2% ומדד הפיננסים עלה בכ-2%.
בוול סטריט נרשמה מגמה שלילית ביום חמישי ומגמה מעורבת ביום שישי. את השבוע כולו סיים הדאו ג'ונס בירידה של 0.1%, השבוע השלילי השלישי שלו ברציפות, מדד S&P 500 השיל 0.3% בסיכום שבועי, שבוע שלילי שני ברצף, ואילו הנאסד"ק עלה ב-0.6%.
מחר לא יתקיים מסחר בבורסות ארה"ב בשל חופשת יום הנשיא.
2. שוק החוב
בשוק האג"ח המקומי, מדדי תל בונד הקונצרניים רשמו ירידה שבועית של 0.8%-1.2% ומדד תל גוב שקלי של האג"ח הממשלתיות נחתך ב-1.3%, כאשר אגרות החוב השקליות ארוכות הטווח צנחו ב-0.8% עד 1.2% בעוד שבאג"ח הקצרות נרשמו ירידות מתונות של 0.1%-0.2% בסיכומו של שבוע.
בשבוע החולף גויסו כ-1.9 מיליארד שקל בשש הנפקות של אג"ח קונצרניות לציבור ומשרד האוצר הנפיק אג"ח ממשלתיות בבורסה ב-1.3 מיליארד שקל.
בארה"ב התשואות על איגרות החוב הממשלתיות ל-10 שנים ולשנתיים הגיעו לרמות שלא נראו מאז נובמבר ביום שישי, אך בסופו של יום העליות התמתנו והן ננעלו כמעט ללא שינוי. תשואות האיגרת ל-10 שנים 3.81% ותשואת האג"ח לשנתיים 4.61%.
3. שוקי הסחורות ומטבעות
בשוק הסחורות נרשמו ביום שישי ירידות של כ-2.5% בחוזים על הנפט הגולמי, וגם את השבוע כולו סיים הזהב השחור בירידות ניכרות, ברקע חששות הסוחרים שהעלאות ריבית עתידיות בארה"ב יכבידו על הביקוש - זאת לצד עלייה במלאי הנפט בעולם. החוזים העתידיים על הברנט ירדו ל-82.9 דולר לחבית, ירידה של 4% בשבוע כולו, והנפט הגולמי בארה"ב (WTI) נסוג ל-76.3 דולר, ירידה של 4.2% בהשוואה ליום שישי הקודם.
ביום שישי העיתון הרוסי Vedomosti ציטט מקורות הבקיאים בתוכניות של יצרני הנפט הרוסיים, שאמרו שהם מצפים לשמור על ההיקפים הנוכחיים של יצוא נפט גולמי, למרות תוכנית הממשלה לצמצם את תפוקת הנפט במרץ. על פי מלאי הנפט הגולמי בארה"ב, שפורסם ביום רביעי, המלאי טיפס בעוד 16.3 מיליון חביות ל-471.4 מיליון חביות נפט - הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2021.
במט"ח, שער הדולר היציג קפץ ביום שישי ב-0.8% ל-3.56 שקלים והביא את השקל לשפל של שלושה חודשים מולו. לאחר מכן במהלך יום המסחר הוא ירד בכ-0.6% בחזרה ל-3.54 שקלים. שערי האירו והליש"ט היציגים לא רשמו תנודות חדות והגיעו ל-3.79 ו-4.25 שקלים בהתאמה. האירו נותר יציב גם לאחר קביעת השער ואילו הליש"ט עלתה בכ-0.2% ל-4.26 שקלים.
בזירת הקריפטו, הביטקוין נסחר בעלייה קלה בשעה זו סביב 24.8 אלף דולר והאת'ריום יציב ברמה של 1,705 דולר.
4. מאקרו
מחר, יום שני, תתפרסם בשעה 16:00 החלטת הריבית של בנק ישראל, כאשר בניגוד למגמה בעולם, האינפלציה בישראל לא מתקררת ומדד המחירים לצרכן לחודש ינואר הפתיע לרעה עם קפיצה של 0.3%. בקרב האנליסטים קיים קונצנזוס כי הריבית תעלה בפעם השמינית ברציפות, והשאלה היא רק בכמה. עד כה, השוק תימחר העלאת ריבית מתונה יחסית של 0.25% - לרמה של 4%. אולם על רקע האינפלציה הדוהרת, כעת מתעדכנות ההערכות כך שעוד ועוד אנליסטים מדברים על אפשרות להעלאה בשיעור של חצי אחוז.
מחר בבוקר תתפרסם החלטת ריבית גם בסין, ביום שלישי יתפרסם מדד מנהלי הרכש בארה"ב, בגוש האירו, בצרפת, בגרמניה ובבריטניה וכן נתוני מכירות בתים קיימים בארה"ב. ביום רביעי תתפרסם החלטת ריבית בניו זילנד, נתוני אינפלציה בגרמניה ובאיטליה ונתוני צמיחה בהונג קונג. ביום חמישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן בגוש האירו, שם צפויה האינפלציה לעלות מ-8.5% בחודש הקודם ל-8.6% על אף ירידה חודשית משוערת של 0.2%, חוזים האנליסטים. בצהרי אותו היום יפורסמו גם נתוני צמיחה בארה"ב (צפי לעלייה של 2.9% בתמ"ג הרבעון הרביעי). ביום שישי יפורסם מדד המחירים לצרכן ביפן, נתוני צמיחה בגרמניה ומדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE) בארה"ב - המדד המועדף על הפד למדידת האינפלציה.
5. תחזית
ביום חמישי התבטא נשיא הבנק הפדרלי של סנט לואיס, ג'יימס בולארד, ואמר שאינו שולל העלאת ריבית בשיעור של חצי אחוז בפגישת הפד במרץ, ולא ב-0.25% כפי שמצפים בשוק וכפי שאותתו בכירים אחרים. "זה יהיה קרב ארוך נגד האינפלציה", אמר.
דיויד בינימינוב, מנהל השקעות ב-Global X, מעריך שהריבית הסופית בארה"ב עשויה להגיע ל-5.00%-5.25% וכי התמ"ג עשוי לתקן מטה.
"בשבוע שעבר, מדד המחירים לצרכן בארצות הברית הצביע על עליית מחירים חודשית של 0.5% ועליית מחירים שנתית של 6.4%, לעומת צפי ל-6.2%. מדד הליבה, שאינו כולל את סעיפי האנרגיה והמזון, רשם עלייה חודשית של 0.4% ועלייה שנתית של 5.6%, בהשוואה לצפי של 5.5%. האינפלציה העיקשת, כפי שמשתקפת מהמדד, נותנת בידי הפד תירוץ להמשיך ולהעלות ריבית. לפי שעה, השוק מתמחר העלאות ריבית של כרבע אחוז במרץ ובאפריל ואפשרות להעלאה נוספת של כרבע אחוז במאי. אם כך יקרה, הדבר יביא אותנו לריבית סופית של 5.00%-5.25%. עם זאת, הבנק עשוי לחדול מוקדם יותר אם נראה היחלשות בשוק העבודה או התמתנות יותר מהירה של האינפלציה", הוא אומר.
באשר למדד מחירי ההוצאה הפרטית ונתוני התמ"ג שיתפרסמו השבוע בארה"ב, אומר בינימינוב כי "המדד מהווה ברומטר חשוב של אינפלציה, ועשוי להראות תמונה דומה לזו שעלתה ממדד המחירים לצרכן. ה-PCE כולל מגוון רחב יותר של מוצרים ושירותים, ומעניק משקל גדול יותר לשירותים, על כן הוא מהווה מדד מועדף על הבנק הפדרלי. נתוני התמ"ג המעודכנים צפויים לבצע תיקון כלפי מטה של הנתון הראשוני של 2.9%, מאחר שנראה שמדובר בנתון גבוה למדי ומאחר שמרבית הצמיחה ברבעון היתה תולדה של הוצאה ממשלתית".
עוד 3 סיפורים שכדאי לשים לב אליהם:
1. מיליארד דולר בקופה הפכו את חברת מדפסות התלת-ממד מישראל ליעד השתלטות
2. החגיגה בסחורות החקלאיות נרגעה, וציננה את מניית ענקית הדשנים מישראל
3. היכונו לעלייה בריבית: המחירים בשיא של 14 שנה. כל הסיבות וההשלכות