צחי דוד (39), המכהן כסגן הממונה על תקציבים באוצר הודיע לממונה על תקציבים על רצונו לעזוב את תפקידו. בהודעה לעיתונות שפרסם משרד האוצר בעניין לא נומקה ההתפטרות, ויתכן שיש לה קשר עם האירועים האחרונים במערכת הפוליטית והמחאה הציבורית. דוד יישאר בתפקידו עד אישור תקציב המדינה.
● כותרות ראשיות ודיווחים שוטפים: כך מסקרים בעולם את פיטורי גלנט
● התפטרות, פיטורים והרבה דם רע: ההיסטוריה העגומה של שרי ביטחון בממשלות נתניהו
דוד כיהן בתפקיד סגן הממונה כשנתיים וחצי, כשלפני כן עבד במגוון תפקידים באגף התקציבים במשרד האוצר וכמנהל מחוז תל אביב ברמ"י.
תחומי אחריותו של דוד כסגן הממונה על תקציבים כללו את רמ"י, מנהל התכנון ומשרד השיכון. הוא היה חבר מועצת מקרקעי ישראל, עסק בקידום שינויים מבניים בשוק הנדל"ן וגיבוש מדיניות הממשלה ביחס לשוק הדיור, תקצוב תשתיות תומכות דיור והסכמי גג.
דוד הוא איש מרכזי בכל הקשור לרגולציית הנדל"ן בישראל בשנים האחרונות. במסגרת אישור תקציב המדינה ל-2021-2022, קידמו דוד וצוותו רפורמות מרכזיות במסגרת חוק ההסדרים. הרפורמות הבולטות ביותר הן רישוי עצמי, רפורמה בהתחדשות עירונית שכללה שינוי מס, קביעת היטלי השבחה איזוריים, תיקון חוק עידוד הון לבנייה להשכרה שנאריך את משך ההשכרה ל-15 שנים, חוק המטרו, הקמת הוועדה המאסדרת לרישוי עסקים והרפורמה לתחרות בכשרות.
במסגרת חוק ההסדרים הנוכחי מקדמים דוד וצוותו את הקמת הקרן לתמרוץ דיור והגדלת ההשקעה בתושב, רפורמה בוועדות המחוזיות שמטרתה להעביר כ-70% מהתוכניות הנידונות בוועדות המחוזיות לסמכות מקומית, אימוץ תדריך בנייה להשכרה לצמיתות, רפורמה במיסוי שכר דירה ומיסוי מקרקעין ועוד.
לא נמסרה סיבת ההתפטרות, אך לא ניתן להתעלם מהעיתוי הפוליטי והציבורי הכבד, ומהתעלמות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מאזהרות בכירי המשרד מההשלכות הכלכליות ההרסניות של הרפורמות המשפטיות. דוד רשום היום כמשתתף בכנס "פסגת ההתחדשות העירונית 2023", כך שיש להניח שהחלטתו לעזוב את התפקיד התקבלה בימים האחרונים ממש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.