מתקני אגירה מאפשרים לייעל את השימוש ברשת החשמל, בעיקר בשילוב עם ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות. התוכנית שמקדם משרד האנרגיה על שטח כולל של כ-290 דונם, בצמידות לאזור תעשייה קיים, תאפשר קליטה ואגירה של חשמל שיופק באנרגיות מתחדשות בעמק יזרעאל, עמק המעיינות ובצפון בכלל, ואת הולכת החשמל למרכזי הביקוש בשעות הצריכה. לפי התוכנית, מתקני האגירה ימוקמו בסמוך לקו הולכת חשמל ארצי, באזור שבו יש מתקנים פוטו-וולטאיים רבים.
● חיסכון להורים, אבל עדיין לא חינם: מה כדאי לדעת על תוכנית "חינוך חינם"
● משבר הדרכונים ייפתר? אלו ארבע הלשכות הגדולות שייפתחו ללא תור
● הרפורמה בביטוחי הבריאות נדחתה לסוף השנה
במסגרת התוכנית ניתן יהיה להקים בשלבים ארבעה מתחמים של מתקני אגירה, בהספק של כ-200 מגה-וואט של כל מתקן, כאשר כל מתקן יוכל לאגור כ-800 מגה-וואט בשעה. בסך-הכול, ניתן יהיה לאגור בארבעת המתקנים יחד כ-3,200 מגה-וואט בשעה.
מינהל התכנון, מטה התכנון הלאומי, ומשרד האנרגיה מקדמים כיום תוכנית מתאר ארצית למתקני אגירת אנרגיה, שמסדירה את הליכי התכנון לקידום תוכניות והיתרים למתקני אגירה. התוכנית מגדירה מדרג של מתקני אגירת אנרגיה בכמה גדלים וטכנולוגיות, וכן קובעת עקרונות תכנון, מיקומים להקמה והוראות לאופן בחינת היבטים סביבתיים.
"מדובר במתקן ראשון מסוגו בישראל לאגירת אנרגיה בהספק משמעותי, כחלק ממדיניות ורפורמה כוללת שאני מוביל במשרד", אמר שר האנרגיה והתשתיות ישראל כ"ץ. "אגירת האנרגיה בדרך זו, תאפשר לנו להגדיל את הייצור באנרגיות מתחדשות, לשפר את אמינות אספקת החשמל ולייצב את תפקוד הרשת - צעדים שיתרמו ישירות לצמיחה במשק. אנחנו מחויבים לקידום אנרגיות מתחדשות והמהלך הנוכחי מהווה צעד משמעותי בדרך להשגת מטרה זו".
יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ויו"ר מטה התכנון הלאומי, נתן אלנתן, מסר: "אנחנו מביאים בשורה חשובה היום למשק החשמל בישראל, וזאת לאור משבר באספקת חשמל שאנחנו כבר מרגישים היום. התוכנית שאושרה היום הינה פועל יוצא של החלטת הממשלה שקבעה ש-30% מסך ייצור החשמל בישראל עד לשנת 2030 יהיה באמצעות אנרגיה מתחדשת. מטה התכנון הלאומי רואה חשיבות רבה בקידום תוכניות למתקני אגירה ופועל לקידום מהיר שלהם, וזאת כדי להבטיח את הפעילות התקינה של משק החשמל בישראל לאור גידול באוכלוסייה".
מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "כחלק מההערכות להכפלת אוכלוסיית המדינה, פועל מינהל התכנון להבטיח את התשתיות הדרושות שיתמכו בפיתוח. התוכנית לאגירת אנרגיה במבואות גלבוע, הינה תוכנית בעלת חשיבות משקית לאומית, המהווה סנונית ראשונה בתכנון של מתקני אגירה גדולים. האגירה שברובה מגיעה ממתקנים פוטו-וולטאים תאפשר לנו להמשיך בתנופת האנרגיה המתחדשת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.