היזמית שרימתה את העולם, אליזבת הולמס, תתחיל לרצות את עונשה בכלא במקביל להמשך ניסיונות הערעור שלה על גזר הדין על כך שרימתה משקיעים. סטארט-אפ בדיקות הדם הכושל של הולמס, תרנוס, מחויב לשלם יחד עם המייסדת פיצויים של 452 מיליון דולר למשקיעים ולנבדקים, כך לפי פסיקת בית המשפט בסן פרנסיסקו.
בשיאה, השווי של תרנוס הוערך ב-4.5 מיליארד דולר.
● החזון היה מדויק, המדע והטכנולוגיה פחות: הלקחים מהרשעתה של מייסדת תרנוס
● בקרוב אצלנו? כך התמודדו באירופה עם יוקר המחיה
● טורקיה תכעס? ישראל ויוון השיקו מרכז אימונים למטוסי קרב
הולמס הורשעה במשפט בסן חוזה, קליפורניה, בשנת 2022, ונידונה ל-11 שנים ושלושה חודשים בכלא. הולמס הפכה לדמות בולטת בעולם ההשקעות לאחר שטענה כי החברה שלה יכולה לבצע כמות גדולה של בדיקות דם על בסיס של מספר טיפות דם.
הולמס ביקשה מבית הדין לערעורים בארה"ב להשהות את ההליך המשפטי שלה ב-25 באפריל - בסך-הכול יומיים לפני שהייתה אמורה להיכנס לכלא. דמי ערבות נמנעו ממנה, והיא תמשיך לשהות בכלא ולא בביתה בזמן שהיא מערערת על גזר דינה. לפני פחות משנה הולמס הגישה בקשה למשפט חדש בעניינה.
שופט יקבע מועד חדש לכניסה לכלא עבור בת ה-39, שתעזוב את ביתה באיזור סן דייגו.
בפסיקה נפרדת, הולמס נמצא אחראית לתשלומי הפיצויים וחויבה לשלם סכום של 452 מיליון דולר עם בן זוגה לשעבר, ראמש "סאני" בלוואני. בלוואני בן ה-57 החל לרצות את עונשו, 12 שנות מאסר, לאחר שנמצא אשם ב-12 סעיפים של הונאה והפרת אמונים. הוא נמצא בכלא בדרום קליפורניה החל מהחודש שעבר.
בין הנופלים בפח של הולמס: רופרט מרדוק ומייסד אורקל לארי אליסון
הולמס אמרה בעבר שהיא האמינה כי תרנוס תוכל לחולל מהפכה בעולם הטיפול הרפואי עם הטכנולוגיה שהיא עצמה הבטיחה שתוכל לסרוק מאות מחלות ועוד בעיות בריאותיות פוטנציאליות באמצעות כמה טיפות דם בודדות.
בזמן הפעילות שלה עם תרנוס, הולמס גייסה קרוב למיליארד דולר משורת משקיעים כמו מייסד אורקל לארי אליסון ואיל העיתונות רופרט מרדוק. אלה ועוד שמות בולטים אחרים בשוק ההון הפסידו את השקעתם, לאחר שתחקיר ב"וול סטריט ג'ורנל" ובדיקות רגולטוריות מצאו פגמים מסוכנים בטכנולוגיה של הסטארט-אפ.
בית המשפט קבע כי הולמס ובלוואני ישלמו למרדוק 125 מיליון דולר - הסכום הגבוה ביותר מבין הסכומים שיוחזרו למשקיעים הבולטים של תרנוס. עוד פסק בית המשפט שעל מייסדי תרנוס לשלם 40 מיליון דולר לרשת הפארם האמריקאית וולגרינס, שהצטרפה כמשקיעה לסטארט-אפ של הולמס ובלוואני בשנת 2013.
הולמס ובלוואני שניהם טענו לחפות מפשע בבית המשפט ואף אותתו כי הם קרובים לפשיטת רגל לאחר תשלומי הוצאות משפט. עורכי דינה של הולמס ממשיכים להיאבק נגד הרשעתה בטענות של טעויות והתנהלות קלוקלת במשפטה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.