חברת הפינטק פיוניר גלובל יוצאת למהלך של פיטורי עובדים. בשלב זה עוד לא ידוע כמה מהעובדים יפוטרו, אך ההערכה היא שמדובר לפחות על שיעור חד-ספרתי מהעובדים, כלומר לפחות עשרות עובדים. בסוף 2022 פיוניר העסיקה בסך-הכול 2,336 עובדים ב-36 מדינות, מרביתם (כ-1,200) בישראל. מדובר על גידול של כ-25% ביחס למספר העובדים שהעסיקה החברה שנה קודם לכן.
פיוניר מספקת פלטפורמה לתשלומים עבור ספקים ונותני שירותים. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק נוכחי של 1.7 מיליארד דולר, וזאת בדיוק שנתיים לאחר שמוזגה לחברת SPAC והחלה להיסחר, לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר, בתקופת ההייפ של מניות הטכנולוגיה בשווקים.
מפיוניר נמסר בתגובה: "פיוניר משרתת מיליוני עסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם ומאפשרת להם לעבוד בצורה גלובלית. כמו כל חברה אחראית, פיוניר בוחנת צעדים לדיוק הארגון. בנוסף, אנחנו מגייסים עשרות מפתחים ומנהלי מוצר בישראל לבניית הענן הפיננסי שלנו".
ברבעון הראשון של 2023 פיוניר רשמה הכנסות של 192 מיליון דולר, צמיחה של 40% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2022. הרווח הנקי התכווץ ב-61% ל-7.9 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) הסתכם ב-38.8 מיליון דולר.
פיוניר הוקמה ב-2005 על-ידי יובל טל ויניב צ'צ'יק והיא מנוהלת כיום על-ידי ג'ון קפלן. קפלן מונה תחילה ב-2022 למנכ"ל משותף לצד המנכ"ל הקודם סקוט גאליט אשר הוביל את החברה למיזוג ל-SPAC, במטרה לסייע לחברה להציג צמיחה רווחית בטווח הארוך. בפברואר השנה הודיעה החברה כי קפלן ינהל את החברה לבדו. ב-2022, השנה שבה נוהלה החברה על-ידי שני המנכ"לים, עלות שכרו של גאליט הייתה 3.1 מיליון דולר (מהם 2.1 מיליון דולר תגמול הוני) ועלות שכרו של קפלן עמדה על 15.1 מיליון דולר (14.5 מיליון דולר מהם תגמול הוני).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.