"139 מדינות קיבלו מחויבות להגיע ל-0 פליטות עד 2050, מה צריך לעשות כדי להגיע לזה? להשקיע מעל 9 טריליון דולר בשנה", כך אמר דיוויד צ'ין, השותף המנהל בישראל של מקינזי, בכנס ה-ESG של גלובס ובנק דיסקונט שנערך במרכז הכנסים של הרצוג.
צ'ין פתח את דבריו בחשיבות גישת הקיימות: "כשהתחלנו להתעסק ESG, עשינו את המחקר - מה קורה היום, מה יקרה אם לא נטפל בזה, ומה צריך כדי לטפל בזה. בדקנו את הסיכונים הפיזיים מחוסר טיפול בפליטות גזי החממה, והתוצאה מפחידה.
● מנכ"ל שיבא: "הרופאים שלנו לא רק רוצים לטפל בחולים, אלא לעשות אימפקט עולמי" | כנס ESG
● מנכ"ל דיסקונט, אורי לוין: "לא מספיק להיות מנהל שמוביל את החברה שלו להישגים, צריך מנהיגות ערכית" | כנס ESG
"אזור הים התיכון מייצר המון מהאוכל של העולם, ויש מוצרים ספציפיים כמו זיתים שגדלים כאן, ובלי טיפול בבעיה לא יהיו זיתים בעולם. גם נושא היין מאוד תלוי באזור שלנו. אזורים בהודו יהיו כל כך חמים שאי אפשר יהיה לעבוד בחוץ, ובלי מזגן אי אפשר להישאר בחיים.
"לכן צריך להשקיע מעל 9 טריליון דולר בשנה כדי להגיע ל-0 פליטות, כאשר לשם ההשוואה, התוצר של העולם הוא 100 טריליון דולר. החדשות הטובות הן ש-6 טריליון הן השקעות קיימות שצריך להסיט ליעדים פחות מזהמים. לדוגמא, לבנות שדה של תחנות רוחב מקום להחליף תחנת כוח פחמית. "עם זאת, עדיין צריך תוספת השקעה של 3 טריליון דולר בשנה, סכום כמעט זהה לתוצר של גרמניה".
צ'ין הביא מספר גרפים עם נתונים קונקרטיים על ההשקעה ב-ESG. לדבריו "אחוזי ההשקעה בקליימט-טק עלו מ-6% ל-12%. בין 2021 ל-2022 הייתה ירידה משמעותית במספר העסקאות הכלליות, אבל בהשקעות בנושאי האקלים ממשיכות לגדול. הסטת ההשקעות יחסית דרמטית, אבל עדיין לא מספיקה".
בהמשך דבריו שאל צ'ין "מה קורה לחברה שלוקחת את נושא ה-ESG ברצינות?". בתשובה, הוא הראה גרף המראה שהחזר ההשקעה ב-ESG עולה בכמה אחוזים על השוק - אבל צ'ין סייג את הנתון, "מוקדם עדיין להגיד ש-ESG משפיע על הביצועים".
"לחברות עם גיוון בעובדים יש סיכוי לביצועים של עוד 36% מעל השוק"
איפה קיימת השפעה כן דרמטית? לדברי צ'ין "הסתכלנו על גיוון מגדרי ואתני, וחברות ברבעון העליון של הגיוון יש סיכוי לביצועים של עוד 36% מעל השוק. אנחנו עושים את המחקר הזה מ-2014, וההשפעה נשארת דומה. ההשפעה של הגיוון המגדרי אפילו עולה".
בעיניו, ההשפעה הגדולה ביותר שיכולה להיות למקינזי היא "על איזה פרויקטים אנחנו עובדים ואיזה תוצאות אנחנו מנסים לקדם עם הלקוחות שלנו. הורדת הפליטות שעשו הלקוחות שלנו מהווה 80% מהורדת הפליטות בעולם. איך? כי בחרנו לעבוד עם הלקוחות הכי מזהמים. אנחנו מקבלים על זה ביקורת. צעירים שעובדים אצלנו שואלים 'למה אנחנו עובדים עם החברות האלה?'. והתשובה - רק ככה אפשר לשפר את העולם. גם ברמת העבודה הפנימית, התחייבנו להיות אפס פליטות עד 2030, בעיקר על ידי צמצום טיסות".
צ'ין מוסיף ש"אנחנו מדברים על צמיחה מכלילה בת קיימא. עזרנו לבנות 190 עסקים חדשים שיצרו 22 אלף מקומות עבודה. עבדנו עם ממשלות באפריקה ועם ממשלת בריטניה לייצר השקעות חדשות בבניית מפעלים כדי לייצר עבודה טובה.
"באפריקה האוכלוסייה גדלה ויש בעיית עבודה לצעירים. סגרנו 26 עסקות ליצירת 14 אלף מקומות עבודה. בארה"ב הקמנו אקדמיה לקידום קבוצות מיעוטים. נתנו הדרכה ל-67 אלף מנהלים צעירים ללא עלות כדי לקדם הזדמנויות. יש גיוון גדול בקרב העובדים, אבל פחות בחדר המנהלים. בארץ בשנתיים האחרונות הגענו ל-50% מהיועצים החדשים הם נשים, ושמנו יעד להגיע ל-20% מהחברה הערבית והגענו ל-14%. זה מעשיר את החוויה לעבוד אצלנו, ומאפשר גם לקוחות מגוונים יותר"
3 המסקנות העיקריות של צ'ין הן ש"ה-ESG יישאר, ואף יגדל. האם יש ביזנס קייס? בהחלט, בעיקר בגיוון והכללה. האם אפשר לעשות את זה אצלכם? לגמרי, אבל אם זה לא על השולחן - זה לא יקרה".
*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק דיסקונט
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.