הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי בדוחות האחרונים תחת המנכ"לית ב-16 השנים האחרונות סמדר ברבר-צדיק הסתכם ברבעון השני של השנה ב-587 מיליון שקל, עלייה של יותר מ-71% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, כשהתשואה להון של הבנק עמדה על 21.3%. במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח הנקי ב-1.2 מיליארד שקל, גידול של 83.4% בהשוואה למחצית המקבילה אשתקד. התשואה להון במחצית השנה עמדה על 22.6%. בשבועות הקרובים היא תוחלף על ידי אלי כהן, שמינויו פורסם בתחילת השבוע.
● בנק לאומי רשם רווח שיא של 2.4 מיליארד שקל ברבעון השני, ויבצע רכישת מניות עצמית
● הרווח של מזרחי טפחות זינק ב-33% ל-1.4 מיליארד שקל, גידול סולידי בהפרשות להפסדי אשראי
● בנק הפועלים מציג: רווח של 1.9 מיליארד שקל ברבעון השני
● למרות זינוק בהוצאות להפסדי אשראי: הרווח הנקי של דיסקונט קפץ ב-75%
סך הכנסות הבנק במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב-3.4 מיליארד שקל, גידול של כ-44.4%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד . הגידול מוסבר מהשפעת עליית הריבית השיקלית והדולרית, מהשפעת השינויים במדד ומהשפעת העלייה בהיקפי הפעילות העיסקית. הכנסות הריבית נטו הסתכמו ב-2.6 מיליארד שקל במחצית הראשונה של השנה, זינוק של 62% לעומת ששת החודשים הראשונים של 2022.
האשראי לציבור גדל בשיעור של 2.5% לעומת התיק בסוף 2022, והסתכם ב-120 מיליארד שקל. הבינלאומי, כמו יתר הבנקים, הגדילו את ההוצאות בגין הפסדי אשראי למקרה שלווים יקלעו לקשיים בהחזר ההתחייבויות. סך ההוצאות בסעיף זה הסתכמו במחצית הראשונה של השנה ב 171 מיליון שקל בהשוואה ל-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 450%, גידול הנובע מההפרשה הקבוצתית להפסדי אשראי.
בששת החודשים הראשונים של השנה חל גידול בהפרשה הקבוצתית בסך של 198 מיליון שקל, בעיקר בשל התאמות של ההפרשה הקבוצתית, בגין החשש מהשפעות מאקרו כלכליות חזויות, לנוכח אי הוודאות בתנאים הכלכליים, בין היתר בשל השפעת עליית הריבית, ההתפתחויות בתנאים הגאו-פוליטיים בארץ ובעולם וההסתברות להאטה כלכלית. הבנק ממשיך לבנות כריות ביטחון עקב אי הוודאות הכלכלית. ההפרשה הפרטנית בגין הפסדי אשראי הסתכמה במחצית הראשונה של השנה בהכנסה של 27 מיליון שקל, בהשוואה ל-13 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
בבינלאומי ציינו כי יחס ה-NPL הנמוך של הבנק, יחס שמצביע על איכות תיק האשראי (יתרת החובות שאינם צוברים או בפיגור של 90 יום ויותר מהאשראי לציבור) ,השתפר וירד ל-0.49% ביחס ל-0.55% בתקופה המקבילה אשתקד.
יחלק דיבידנד בסך 220 מיליון שקל
הבינלאומי נהנה מהחזקה בחברת כרטיסי האשראי כאל (28%) כשלאחר השפעת מס הסתכמה התרומה של כאל לרווחי הבנק במחצית הראשונה של השנה ב-84 מיליון שקל, בהשוואה ל-37 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול שנובע בעיקר מרווח חד-פעמי ברבעון הראשון של 2023 ממכירת בניין כאל.
בהתחשב בכך שמדיניות חלוקת הדיבידנד מתייחסת לחלוקה שנתית של עד 50% מהרווח הנקי השנתי, ובעיקר על רקע רמת אי הוודאות בשווקים בארץ ובעולם, החליט דירקטוריון הבנק לאשר חלוקת דיבידנד בסך כולל של 220 מיליון שקל, המהווה 37.5% מהרווח הנקי ברבעון. זאת, בדומה לרבעון הראשון של השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.