עולם ההייטק ועולם הרפואה משתפים פעולה לא אחת, אבל עם כל הקידמה הטכנולוגית, עדיין ישנם לא מעט אתגרים לפצח. לאחרונה נערך האקתון חדשנות רפואית בהובלת תוכנית מושל ופארק הייטק צפון, שהתמודד עם כמה מהאתגרים הללו.
בהאקתון השתתפו כ-130 סטודנטים לרפואה והנדסה, בוגרי תכנית מושל, לצד עשרות מנטורים בכירים מעולם הרפואה. בין השופטים נמנו אהרון אהרון מנכ"ל רשות החדשנות לשעבר, פרופ' עידית מטות מנהלת המערך הכירורגי באיכילוב, ד"ר קובי ריכטר מייסד מדינול, ופרופ' דינה בן יהודה דיקאנית הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית.
שלושת הפתרונות הזוכים היו: אפליקציה המשתמשת במודל AI ומאפשרת לחולי קרוהן לנהל את תזונתם בצורה מיטבית, אפליקציה המשתמשת ב-AI ומאפשרת לרופא לנהל ביחד עם המטופל את מחלת הסכרת שלו ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב, ואפליקציה להנגשת ביקור הרופאים במחלקה למטופל, על ידי הפיכת השיחה ביניהם למכתב ה"מתורגם" לשפה נגישה.
תוכנית מושל, שהקים היזם והמשקיע מרטין מושל, פועלת בישראל ובדרום אפריקה ומספקת לסטודנטים בעלי יכולות ומוטיבציה מעטפת הוליסטית הכוללת מימון, ליווי אישי, מקצועי והכשרה מעשית, המאפשרת להם להשלים את לימודיהם האקדמיים במקצועות בעלי ביקוש והשתכרות גבוהים.
מאסטרקארד מקדמת יזמיות
בשנים האחרונות יש יותר ויותר נשים יזמיות טכנולוגיות, ויחד עם זאת שיעורן נותר נמוך למדי בהשוואה לגברים בתעשיית הסטארט-אפים. במעבדת החדשנות FinSec של מאסטרקארד ו-Enel X מנסים לשנות את הסטטיסטיקה באמצעות תוכנית ייחודית ליזמיות, שתימשך שמונה שבועות.
בתוכנית יקחו חלק 18 יזמיות ישראליות, והיא תכלול מנטורינג והכוונה על ידי בכירות בתעשייה, חשיפה למשקיעות פוטנציאליות, הדרכה לפני פיצ'ינג, סיוע עסקי וטכנולוגי ועוד. המטרה: לצייד אותן בידע, משאבים והכוונה שיסייעו למימוש הרעיונות שלהן בעיקר בתחומי הפינטק והסייבר.
אירוע השקת תוכנית InnovateHer של ה-FinSec Innovation Lab / צילום: יח''צ
בין היתר יתקיימו סדנאות בהובלת תמר לוצאטו מקבוצת לוצאטו, לי שפריר מברוקס קרט, דורין סגל אטיאס מקרן הון הסיכון אריאלי, ורד רוס אייסמן מבנק לאומי ועוד. המהלך מבוצע בשיתוף עם קהילת "היזמיות" שהקימה הילה אוביל ברנר לפני למעלה מעשור, וכוללת כ-5,500 חברות.
לדברי שרון צרפתי, דירקטור התפעול במעבדה ומובילת התוכנית, "אנחנו מאמינים שגיוון והכללה הם מנועים לחדשנות, ומחויבים לטפח אקוסיסטם המעודד הצלחת מיזמים בהובלת נשים".
חדשות טובות
ענקית התשלומים PayPal מחלקת מענקי תמיכה ל-77 עמותות בעולם, מתוכן שתיים ישראליות - פעמונים ואח.ות בוגר.ת - שיקבלו כל אחת 20 אלף דולר.
ארגון פעמונים פועל לקידום חוסן פיננסי בהתמודדות עם מצוקה כלכלית, באמצעות הקניית כלים להתנהלות תקציבית נבונה וצמיחה. אח.ות בוגר.ת ישראל הוא ארגון חברתי-התנדבותי שמספק מנטורינג לילדים וכן מענה רגשי, חברתי ואישי באמצעות מפגשים שבועיים. בנוסף לתרומה הכספית, כל אחת מהעמותות תקבל שעות התנדבות של עובדי פייפאל בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.