אישי: נשוי לטלי + 3, גרים ברמת השרון
מקצועי: שותף-מייסד ומנכ"ל קבוצת הדסטארט
ילדות ומשפחה: נולדתי בהרצליה למשפחה בת חמש נפשות. אבא שלי יליד צ'כיה, ואמא מלוב. השוני בין הבתים יצר אצלנו מכנה משותף רחב ומכיל, שעוזר לי עד היום לדבר בשתי שפות בחברה המקוטבת שלנו.
● פורטפוליו | היזמת החרדית שגייסה 2,500 נשים לסייע לנשות המילואימניקים
● פורטפוליו | היזמת שפיתחה כוונת שמבטיחה פגיעה בכדור הראשון, וכבר משמשת את לוחמי צה"ל
● פורטפוליו | "אף אחד בעולם לא עשה את זה": מנכ"ל התעשייה האווירית מספר איך זה ליירט טיל איראני בחלל
צבא: שירתי ביחידה מובחרת של חיל האוויר. איבדתי בצבא את גיא, חבר טוב מאוד שלי, עוד לפני שמלאו לו 20. הוא נפל בפעילות מבצעית בדרום לבנון. זו הייתה הפעם הראשונה שבה התמודדתי עם אובדן של מישהו קרוב, עם הבנה שהחיים חולפים במהירות.
הטיול שאחרי הצבא: אחרי השחרור יצאתי לטיול של שנה בדרום אמריקה. היה חשוב לי לראות איך אני מתמודד עם הלבד ועם אתגרי הטבע. נטענתי שם באנרגיה אדירה, שאיכשהו אני על האדים שלה עד היום. בלעדי השנה הזאת אני לא יודע איך דברים היו מתגלגלים מבחינתי. כשחזרתי למדתי לתואר ראשון בכלכלה וניהול ול־MBA, שניהם באוניברסיטת תל אביב.
תחילת הקריירה: בגיל 26 מוניתי למנכ"ל שכיר בחברת ועידן (veidan), שהציעה שיחות ועידה רבות־משתתפים. זו הייתה הפעם הראשונה שבה הבנתי כמה כוח יש לקבוצות גדולות. אחרי שהובלתי את ועידן למכירה לנטוויז'ן, עברתי לנהל את חטיבת המימון של דיימלר וכלמוביל. התאהבתי בעולם המימון, אבל הבנתי שפחות מתאים לי להישמע לתכתיבים של מנהלים בפעילות גלובלית. זה הוביל אותי לשלב הבא.
הדסטארט: ב־2011 הקמתי את אתר הדסטארט, פלטפורמה למימון המון של פרויקטים ומיזמים. נחשפתי לשיטה לראשונה באתר קיקסטארטר האמריקאי, אבל הכניסה שלי לתחום התרחשה כמעט במקרה. הזמנתי חופשת סקי והבחור שעבד בחברה, מעין מלצר, התעניין בתחום. לאחר שיחה מקרית ממושכת בינינו היה ברור שאנחנו חייבים לעשות עם זה משהו. כשחזרתי מהחופשה התחלנו לעבוד יחד, עם עוד שני שותפים (יונתן גל ויוסי מאירי - ד"א) והקמנו את הדסטארט.
מחברה לקבוצה: עם השנים ייסדנו להדסטארט זרועות נוספות. ב־2017 הקמנו את גיב־באק, פלטפורמה לגיוס תרומות, ופאנדאיט, שמאפשרת השקעה ישירה בחברות פרטיות. בי־אקטיב הוקמה ב־2019 ומשמשת כפלטפורמת מימון המונים לקידום מאבקים משפטיים וציבוריים. באמצעות הקבוצה גויסו עד היום יותר ממיליארד שקל, כ־600 מיליון מהם בפאנדאיט וכל השאר באתרים החברתיים. עד היום השקיעו, קנו ותרמו דרכה יותר מ־1.3 מיליון משתמשים.
קהילות: אנחנו שמים דגש על בניית קהילות למגייסי הכספים בהדסטארט. אפשר לעלות עם קהילה קיימת ולהגדיל אותה, ואפשר לייצר קהילה שמלווה אותך. לדוגמה, הזמר חנן בן ארי גייס כספים דרכנו ועד היום הוא מודה על זה בכל הופעה; ושוקולד פנדה, מיזם של זוג מקסים שפיצח מתכון לשוקולד טבעוני, גייס והקים קהילה דיגיטלית דרכנו וכיום נמצאים על כל מדף.
מלחמה: כבר בצוהרי 7 באוקטובר החלטנו לנתב את כל משאבי הקבוצה לתמיכה בגיוס תרומות בגיב־באק. זה התחיל במימון אפודים קרמיים וכוונות טלסקופיות. בהמשך הלחימה הרחבנו את הפוקוס לתמיכה בעסקים קטנים בהדסטארט ופתחנו בפאנדאיט אפיקי השקעה בחברות ישראליות. מעסקים שנפגעו בלחימה אנחנו גובים עמלה מופחתת, 3.5% לעומת 10%.
עכשיו הפוקוס עובר בהדרגה לשיקום של יישובים ואנשים ולהנצחת נופלים. בעשירייה הראשונה של הגיוסים בתקופת המלחמה בולטים קמפיינים אישיים, כמו זה למען אביגיל עידן בת ה־4 שנחטפה לעזה (1.4 מיליון שקל); הקמפיין למען אמיתי ארגמן, לוחם מגלן שאיבד את שתי רגליו (1.1 מיליון שקל); והקמפיין למען שי־לי ושייה, אם ובתה מכפר עזה שהאב במשפחתן, יהב, נרצח בידי מחבלים (יותר מחצי מיליון שקל). עד כה גייסנו יותר מ-55 מיליון שקל ל-434 פרויקטים שקשורים למלחמה.
פונדקאות במימון המונים: כ-70 תינוקות נולדו עד כה בעקבות פרויקטים לפונדקאות בפלטפורמת גיב־באק שלנו. לא מעט מהם עבור זוגות מהקהילה הלהט"בית. הזוגות האלה צריכים מימון של לפחות 300 אלף שקל כדי להביא ילד לעולם, מבחינת רבים מהם מדובר בסכום דמיוני.
שוב מנכ"ל: בשנה האחרונה חזרתי לכס המנכ"ל, לאחר שנים שבהן כיהנתי רק כיו"ר קבוצת הדסטארט והייתי מעורב בעסקים אחרים כדירקטור. הבנתי שהעשייה העסקית־חברתית היא ניצול מיטבי של זמני. כעם יש לנו עוד עבודת שיקום ובנייה, ומבחינתי אנחנו מובילים כאן ציונות דיגיטלית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.