בבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים התרחש היום (ב') דיון סוער בעתירה של חברת הביטוח מגדל נגד רשות שוק ההון. כזכור, מגדל עתרה בקיץ האחרון נגד ממלא מקום הממונה על שוק ההון, עמית גל, לאחר שזה הורה לחברה לנקוט בשורה של צעדים שנועדו לנתק את ההשפעה של חברת האחזקות על חברת הביטוח. זאת, כחלק מרצון למנוע מעורבות של בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו, בפעילות חברת הביטוח.
● בישראל חוששים: אחרי מודי'ס, חברות הדירוג המתחרות יקדימו את הדוחות שלהן
● ניתוח | הרשת שעל המדף: את מי יעדיפו המוסדיים כבעל הבית בשופרסל ומה יעשה היו"ר הדומיננטי
בסיום הדיון לא התקבלה החלטה כשלרשות שוק ההון ניתנו 24 שעות לשקול את ההצעה לאפשר חזרה של יו"ר חברת האם מגדל אחזקות, שופט העליון בדימוס חנן מלצר, למשרדי החברה בפתח תקווה, מקום מושבם של בעלי תפקידים במגדל ביטוח. על פניו מדובר בסוגיה שולית יחסית בתוך כל הדרישות שהציב גל למגדל, אך היא מסמלת את הקשר בין חברת האחזקות לחברת הביטוח שנמצאת תחתיה, קשר אותה הרשות לפרום.
יו''ר מגדל אחזקות, השופט בדימוס חנן מלצר / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
נציין כי במכתב ששלח מ"מ הממונה בקיץ לקבוצת הביטוח צוין כי הוא דוחה את טענות החברה כי מעורבותו של יו"ר דירקטוריון החברה בהליך מינוי מנכ"ל מגדל ביטוח, רונן אגסי, הייתה תקינה והכרחית; זאת, בין היתר, מאחר שיו"ר דירקטוריון החברה אינו דירקטור משותף, ולכן התערבותו פגעה, לטענת הממונה, בסמכות דירקטוריון מגדל ביטוח למינוי מנכ"ל באופן עצמאי.
במגדל טוענים לאכיפה בררנית
גל דרש בין היתר ממגדל לבצע שורה של צעדים הנוגעים לדירקטוריון מגדל, כולל הגדלת מספר הדירקטורים החיצוניים. בעקבות חילופי הצעות בין הצדדים סוכם לבסוף כי מספר הדח"צים יגדל לכדי שליש מחברי הדירקטוריון + 1, לאחר שתחילה דרשו ברשות שוק ההון מספר גדול יותר של דח"צים. אולם לגלובס נודע כי הנושא, למרות המשקל שמייחסים לו ברשות שוק ההון, אך מעבר לסוגיית מקום מושבו של מלצר, כמעט ולא נידונה בבית המשפט. בכל מקרה, לאחר מינוי דירקטורים שמגדל תמנה בקרוב, הם צריכים לקבל את אישור רשות שוק ההון לכל מינוי.
לגלובס נודע עוד כי ועדת האיתור למציאת דירקטורים חיצוניים לחברת הביטוח התכנסה אתמול לראשונה. נזכיר כי בשבוע שעבר הודיעה הדירקטורית החיצונית קרן בר חוה כי היא מתפטרת מכל תפקידה במגדל, בהם דירקטורית הן במגדל אחזקות והן במגדל ביטוח. זאת לאחר שטענה כי יו"ר ועדת הביקורת של מגדל ביטוח, הדירקטורית מירב בן כנען הלר, לא יכולה לעמוד בראש הוועדה. מינוי דירקטורים חדשים הם כאמור חלק מהדרישות של רשות שוק ההון.
במגדל הסבירו בקיץ כי עיקר המחלוקת מול הרשות נסוב על שורת דרישות של גל, אשר נדונו מזה תקופה בין דירקטוריון מגדל החזקות לבינו. במוקד העתירה טוענת מגדל כי כל פעולותיה ופעולות הדירקטורים של החברה היו על פי הדין והפסיקה, וכן יש לה טענות לחוסר סמכות של ממלא מקום הממונה בדרישותיו, לחוסר ביסוס עובדתי ולאי דיוקים, לחריגה מהוראות הדין ולאכיפה בררנית מצידו של גל, אשר מבקש להטיל על מגדל החזקות מגבלות שאינן קיימות בקבוצות הביטוח האחרות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.