סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:33
נעילה מעורבת בתל אביב. מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, ות"א 90 הוסיף לערכו 0.2%. בקרב המדדים הענפיים, בלט לחיוב מדד ת"א נפט וגז שקפץ בכ-1.5%. מנגד, ת"א בנקים 5 השיל מערכו 1.1%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-1.9 מיליארד שקל.
בלטו לחיוב מניות משק אנרגיה , נקסט ויז'ן , נאוויטס פטר , או פי סי אנרגיה וקמטק .
מנגד, שיכון ובינוי , אלטשולר שחם פנ , מגדלי תיכון , ואיירפורט סיטי נסחרו בירידות.
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים ננעלו בעליות קלות. מדד תל גוב שקלי 10 + השיל מערכו 0.2%. התשואה על אג"ח ישראל ל-10 שנים עלתה קלות ונסחרה סביב 4.14%.
16:55
המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ומדד ת"א 90 עולה ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הבנקים יורד ב-1.1%. מנגד, מדד הביומד עולה ב-1.3%.
חברת אורמת טכנו , העוסקת בפיתוח וייצור טורבינות כח להספקת אנרגיה חשמלית ובפיתוח פרויקטי אנרגיה חילופית, דיווחה לפני זמן קצר כי חתמה על הסכם להקמת תחנת כח גיאותרמית חדשה בגוואדלופ, צרפת.
15:10
המסחר בתל אביב מתנהל כעת במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ונמשך למטה בעיקר על ידי הבנקים, מדד הבנקים עצמו יורד ב-1.3%. מדד המניות הקטנות יותר, ת"א 90 עולה לעומת זאת ב-0.2%.
כנגד המגמה בימים האחרונים, השקל נחלש מעט מול הדולר, ב-0.4% ונסחר ב-3.57 שקלים לדולר, מול האירו נסחר השקל ב-3.88 שקלים לאירו.
14:06
מדדי הבורסה נסחרים כעת בירידות שערים. מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 יורדים ב-0.2%. הבנקים יורדים ב-0.8%.
אנרג'יקס הודיעה היום על הסכם מימון להקמת פרויקטים פוטו-וולטאים משולבי אגירה של עד 480 מבנק לאומי. מדובר בפרויקטים לייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית משולבי מערכות אגירה.
מתוך סכום המימון הכולל, החברה צפויה למשוך מיידית סך של כ- 143 מיליון שקל מתוך אשראי המקדמות. לאחרונה הודיעה החברה בדוחות שלה על הסכם לייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית משולבי מערכות אגירה ובשל כך, היא חתמה על הסכם מימון עם לאומי.
13:05
הצרות שפקדו את ענף האשראי החוץ בנקאי, פסחו על חברת מניף שירותים פיננסיים שבשליטת מבטח שמיר של מאיר שמיר. החברה פועלת בתחום האשראי החוץ בנקאי בענף הנדל"ן והיא מציגה תוצאות כספיות חזקות בסיכום השנה, שנבעו מכך שנערכה נכון והצמידה את מרבית תיק האשראי שלה לריבית הפריים.
הכנסות מניף זינקו ב-80% בסיכום השנה שעברה ל-332 מיליון שקל בעקבות גידול בתיק האשראי של לקוחות החברה, וכן כתוצאה מעלייה בשיעור ריבית הפריים אשר אליה מוצמדות 98% מההלוואות בתיק האשראי של החברה. החברה רשמה הפסדי אשראי בגובה של כ-8.5 מיליון שקל בסיכום השנה, למול "רווחים" בסעיף זה של 5.4 מיליון שקל בשנה שעברה כתוצאה מקיטון חריג בהפרשות. בשנה שחלפה נרשמה הפרשה בגין שלושה פרויקטים בפיגור ושני פרויקטים של נדל"ן שנקלעו לקשיים בסכום כולל של 4.6 מיליון שקל.
11:50
מדדי הבורסה נסחרים כעת בירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ומדד ת"א 90 ב-0.2%. הבנקים יורדים ב-0.5%.
במדד ת"א 125 בולטות לחיוב נקסט ויז'ן , נאוויטס פטר יהש ואו פי סי אנרגיה , יורדות איידיאיי ביטוח , שוב אנרגיה וקבוצת אשטרום .
10:44
לאחר פתיחה שקטה למדי, המדדים עוברים כעת לירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ומדד ת"א 90 ב-0.6%. הבנקים יורדים ב-0.4%.
שנפ וכלמוביל יקימו מיזם משותף לצורך פעילות בתחום הטעינה לרכבים חשמליים. הוצאתה לפועל של ההתקשרות כפופה לאישורה של רשות התחרות, ככל הנדרש. לטובת הפעילות המשותפת, תמכור שנפ לחברה המשותפת במועד השלמת ההתקשרות תמורת סך לא מהותי את כל פעילותה בתחום תשתיות הטעינה לרכבים.
בעלי המניות התחייבו להעמיד מימון ו/או ערבויות לפעילותה של החברה המשותפת, בחלקים שווים, עד לסך שאינו מהותי לחברה, לרבות לטובת תשלומים לחברה בקשר עם מכירת הפעילות מהחברה.
10:06
המסחר בת"א נפתח הבוקר במגמה חיובית. מדד ת"א עולה ב-0.1% מדד ת"א 90 ב-0.2%, מדד הבנקים יורד מעט ב-0.1%.
או.פי.סי אנרגיה התקשרה באמצעות חברת בת עם אינטל כדי שזו תקים עבור אינטל ותתפעל תחנת כוח בהספק של לפחות 450 מגוואט אשר תספק חשמל למתקני אינטל בקריית גת לרבות ההרחבה של המתקנים המוקמת בימים אלה, לתקופה של 20 שנה ממועד ההפעלה.
מזכר ההבנות קובע הוראות לעניין קידום הפיתוח והתכנון של הפרויקט, רכישת זכויות בקרקע בהתאם להסדרים שנקבעו ושיתוף פעולה בין הצדדים לצורך קבלת ההיתרים הדורשים בקשר עם הפרויקט. עוד נקבע כי הסכם הספקת החשמל הקיים בין הצדדים ימשיך לחול ביחס לצרכי החשמל של אינטל עבר להספק הפרויקט. כמו כן, במסגרת מזכר ההבנות כולל, בין היתר, הסדרים ביחס לתעריף שישולם לחברת הבת.
08:17
בשוק המט"ח הדולר מתחזק מעט ונסחר ב-3.557 שקלים לדולר, האירו ב-3.858 שקלים לאירו.
07:54
1. שוקי המניות
המסחר צפוי להתחדש הבוקר במגמה מעורבת ויושפע בעיקר מההתפתחות בעסקת החטופים והחטופות. שבוע המסחר התחיל אתמול (א’) ברגל ימין, מדד ת"א 35 עלה ב-0.8%, ות"א 90 הוסיף לערכו כ-0.9%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א ביומד בלט לחיוב ועלה בכ-1.7%.
● דווקא אחרי הורדת הדירוג: בורסת ת"א זינקה ב־8%
חברת האשראי החוץ-בנקאי האחים נאוי בדרך להגיש לבנק ישראל בקשה לרכוש את השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט . מניית ישראכרט זינקה (א') בעקבות הפרסום.
מניית לייבפרסון ירדה בכ-8%. חברת התוכנה מתקשה להתאושש מהמשבר שלה ובשבוע שעבר, לאחר שפרסמה דוחות, מנייתה נפלה ב-47% בוול סטריט.
שותפות הנפט נאוויטס פטרוליום דיווחה אתמול (א') על מהלך משולב של קבלת החלטת השקעה סופית לפיתוח מאגר מוניומנטי של החברה במפרץ מקסיקו, לצד הגדלת האחזקות של נאוויטס במאגר ללא עלות נוספת.
השבוע יתפרסמו אצלנו מספר דוחות מסקרנים: קומפיוגן תפרסם בשלישי, אנרג'יקס והבורסה לניירות ערך ברביעי, בנק הפועלים בחמישי.
● ניתוח | המחירים והרווחים: באל על חשבו שהמלחמה תפגע בעסקים. ואז הכול התהפך ובגדול
באסיה נפתח שבוע המסחר במגמה מעורבת, הניקיי עולה ב-0.3% וחצה לראשונה את רף ה-40 אלף, מדד שנגחאי עולה ב-0.2%, מדד הנג סנג יורד ב-0.1% ומדד קוספי עולה ב-1.2%.
● הכלכלה שאיבדה את מעמדה הרם בשעה ששוק המניות דווקא שובר שיא של למעלה מ-30 שנה
בוול סטריט, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר ביציבות ובמגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.1%, מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.1%.
המדדים המרכזיים סגרו את שבוע המסחר במגמה חיובית ביום שישי האחרון. נאסד"ק עלה ב-1.1% ושבר את השיא של 2021. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, מדד ה-S&P 500 הגיע גם הוא לשיא של מעל 5,100 ונסגר בעליות של כ-0.8%.
דל טכנולוג'יס זינקה ב-30% בשישי האחרון לאחר שהציגה דוחות רבעוניים חזקים. אנבידיה המשיכה במומנטום החיובי וזינקה ב-4%, בכך, ענקית השבבים השלימה זינוק של מעל ל-260% ב-12 חודשים האחרונים.
● מנכ"ל טאואר רוצה להקים מפעל בהודו ולא בישראל. אך הדרך עוד ארוכה ומורכבת
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים ננעלו בעליות קלות ביום א'. באפיק הממשלתי, מדד תל גוב שקלי 10+ עלה ב־0.6%, והתשואה על האיגרת ל־10 שנים ירדה קלות ל־4.11%.
בניתוח שפרסם בנק אוף אמריקה בסוף השבוע האחרון, הדגישו הכלכלנים כי ישראל היא המדינה היחידה באזור אירופה, המזה"ת ואפריקה שבה הם מעדיפים את המח"מים הקצרים באפיק הממשלתי על פני הארוכים. בבנק סבורים שהשוק אינו מתמחר נכון את מתווה הורדות הריבית של בנק ישראל שלהערכתם יהיה מהיר יותר מכפי שמתומחר.
בארה"ב נרשמה בשישי האחרון ירידה די חדה בתשואת איגרת החוב ל-10 שנים, זו ירדה ב-8 נקודות בסיס ל-4.18%.
3. .שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק המט"ח המקומי, מגמת ההתחזקות של השקל מול הדולר נמשכה, ובשישי האחרון הגיע השער לכ-3.56 שקלים לדולר, שפל של כתשעה חודשים למטבע האמריקאי. ההתחזקות היא בשל גורמים מקומיים, ובהם החלטת בנק ישראל שלא להוריד ריבית בהחלטה האחרונה וציפיות הנוגעות לנושא המלחמה.
● ניתוח | בשיא של 9 חודשים למרות המלחמה והמחירים הכבדים: תעלומת השקל המזנק
בשוק הסחורות נסחר הנפט האמריקאי בעליה של כ-2% וב-79.8 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט נסחר ב-83.4 דולר לחבית ורשם עליה של 8% מתחילת השנה.
ארגון המדינות המייצאות נפט ובעלי בריתו החליטו להאריך את הקיצוצים עד סוף חודש יוני, ובכך הודיעו כי יצמצמו את אספקת הנפט העולמית לרבעון נוסף. המהלך הזה הובל על ידי ערב הסעודית, איחוד האמירויות, כווית ואלג'יריה.
הביטקוין מוסיף ועולה הבוקר ב-2.5% ונסחר ב-63,500 דולר, האת'ריום ב-3,500 דולר.
4. מאקרו
אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי של מיטב כתב בסקירתו השבועית שבישראל "חוסר הוודאות לגבי מועד סיום המלחמה הוא מכשול משמעותי להתאוששות המשק, לא הרבה פחות מהלחימה עצמה. בינתיים, מצטברים סימנים שההתאוששות מתקדמת בקצב יחסית איטי ואף עלולה להגיע למיצוי בנסיבות הקיימות".
בנוסף, "ניכרת מגמת ירידה בהשקעות שמגבילה פוטנציאל לצמיחה עתידית. היא באה לידי ביטוי בירידה מהירה ביבוא מוצרי השקעה. גם הירידה בקצב הגידול באשראי הבנקאי, במיוחד של האשראי המסחרי, יכולה להיות ביטוי של ירידה בהשקעות".
ביום רביעי ישא יו"ר הבנק המרכזי, ג’רום פאוול את נאומו החצי שנתי מול הסנאט, המשקיעים יקשיבו קשב רב לעדותו על הכלכלה האמריקאית, המאבק מול האינפלציה ובעיקר, מתי תחל הורדת הריבית.
השבוע יתפרסמו מספר נתונים על שוק התעסוקה בארה"ב כשהחשוב ביניהם הוא דוח התעסוקה שיתפרסם ביום שישי. הצפי הוא לתוספת של 190 אלף מועסקים שהתווספו בחודש האחרון.
.
ביום חמישי הקרוב צפויה להתפרסם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בגוש האירו.
5. תחזית
זבז’ינסקי ממיטב צופה שהשקל יוסיף ויתחזק. "אחת הסיבות להתחזקות השקל היא חשיפת שיא של המשקיעים למט"ח, ברמות חשיפה כל כך גבוהות יש נטייה למכור מט"ח במיוחד כאשר השקל רק מתחזק. גם עליות בשוק המניות האמריקאי תומכות בהתחזקות השקל. גורם נוסף שמחזק את השקל זאת הקטנה משמעותית בגירעון המסחרי של ישראל".
עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי סיגמא צופה "שיחלוף עוד זמן רב יותר מזה שהשוק מניח כרגע עד שהריבית תחל לרדת ולכן כפי שכתבנו בשבוע שעבר, המח"מ של תיק האג"ח שלנו יהיה סביב שלוש שנים".
בנוסף מצביע אזולאי על הקשר בין הבינה המלאכותית לשוק העבודה, "אחד החששות הגדולים מהתבססותה של הבינה המלאכותית הוא מכך שהיא תחליף את מקומם של עובדים רבים, מה שעלול לגרום לכך שלצד ההתקדמות הטכנולוגית, העולם ייאלץ להתמודד עם בעיית אבטלה גלובלית". אזולאי, ציין נתונים מטרידים מתוך הבלוג של סקוט גאלוואי, פרופסור לשיווק ב-NYU. גאלוואי נחשב לאחד המומחים המובילים בעולם לנושאי אסטרטגיה עסקית. לפי האחרון, "השפעת טכנולגיית ה-AI ניכרת בעיקר בחברות הטכנולוגיה".
גאלוואי מציג נתונים בהם הוא משווה בין השינוי ברווח של כמה חברות טכנולוגיה אמריקאיות לצד השינוי בכוח האדם באותן חברות - בין היתר, מטא פיטרה 13% מכוח האדם שלה והרווח השנתי צמח ב-73%, אלפאבית פיטרה 6% מכוח האדם והרווח השנתי צמח ב-23%, טי-מובייל פיטרה 7% והרווח על ב-221%.
"ב-2022 פוטרו 165 אלף עובדים בחברות הטכנולוגיה, 260 אלף ב-2023, והתחזית היא 270 אלף ב-2024. אבל אל תצפו מהמנכ"לים להודות שזה השיפור הטכנולוגי שמאפשר להם לשחרר עובדים מבלי לפגוע בעסקים - אל תצפו שיגידו לעובדים - 'היה לנו רבעון שיא אבל אנחנו יכולים בלי חלקכם'".
בנוסף, פרופסור גאלוויאי מ-NYU מהמר שמניית אלפאבית (גוגל) תזנק השנה והיא המועמדת המועדפת לדעתו להוביל את מהפיכת ה-AI. גאלוויאי ומצביע על כך שגוגל נסחרת כעת במכפיל הכי נמוך (24) מבין שבע המופלאות, אנבידיה למשל נסחרת במכפיל של 65.
"היתרון שלה הוא דאטא, מנוע החיפוש שזוחל על פני כל האינטרנט בכל יום, מיליארדי סרטוני הוידאו ביוטיוב, הרגלי קריאה בגוגל כרום והמסמכים בגוגל דוקס, עם מיליארד אנשים שמשתמשים בגוגל מאפס, 1.8 מיליארד בג’ימייל ו-500 מיליון אנשים מתזמנים את החיים שלהם בגוגל קלנדר".
● WSJ | זה ללא ספק "השוק של אנבידיה" כיום, אבל זו החלטה שלך איך להתנהל בו
ביום חמישי הקרוב צפויה להתפרסם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בגוש האירו (ה־ECB), והתחזיות הן כי תיוותר על כנה ברמה של 4.5%. ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, התייחסו לכך בסקירתם והסבירו כי "נראה שב־ECB מעוניינים בעוד זמן כדי להשתכנע שהאינפלציה תרד באופן ברור ומתמיד ל־2%. לכן, אף שנראה שהריבית באירופה תרד לפני שיחל מהלך דומה בארה"ב, לא נראה שצעד כזה יתרחש כבר בהחלטה הקרובה השבוע".