חד הקרן הישראלי מליו (Melio) מודיע כי יוצא לסבב קיצוצים רוחבי בחברה שישפיע על 7% מכוח-האדם שלו, זאת "לאור שינוי ארגוני שכולל השטחת דרגות הניהול וייעול תהליכים פנימיים". לפחות 40 עובדים זומנו היום (ב') לשימוע ועוד מספר בודד של עובדים בסניף החברה בארה"ב. ממליו נמסר כי העובדים שהושפעו מהמהלך יקבלו חבילות פיצויים מוגדלות, סבסוד, ליווי מקצועי בתהליך חיפוש עבודה ותנאים משופרים לרכישת אופציות.
● מנכ"ל טאואר רוצה להקים מפעל בהודו ולא בישראל, אך הדרך עוד ארוכה ומורכבת
● פנגו מעוניינת לרכוש את אפליקציית המוניות גט לפי שווי של 160 מיליון דולר
זהו סבב פיטורים שני בחברה מאז 2022, אז פוטרו כ-10% מתוך 600 העובדים, כיום החברה מונה כ-650 עובדים, מתוכם 400 בישראל. לטענת החברה זהו סבב ראשון שמשפיע על כוח העבודה שלה בישראל.
בשונה מרוב החברות שהובילו בשנים האחרונות תהליך פיטורים, מליו מסבירים בפרוטרוט את המהלך: "קצב הגדילה בחברה גרם בחלק מהמחלקות לסרבול של מבנים ארגוניים ויצירת שכבות ניהוליות בלתי-יעילות. ב-3 השנים האחרונות, הסניף בישראל גדל מכ-90 עובדים למעל 400, מתוכם רק מחלקת הפיתוח לבדה צמחה מכ-50 עובדים לכ-300".
מתן בר, מנכ"ל מליו, מסר: "זה יום קשה עבורנו. צמיחה מואצת כפי שחווינו בשנים האחרונות היא מבורכת, אבל על אחריות ההנהלה לבחון בכל פעם מחדש האם המבנה הארגוני שעבד עד כה, ישרת אותנו היטב גם למטרותינו בעתיד. במקרה שלנו, אנו נאלצים לקבל החלטה קשה אך מחויבת המציאות, ולצערי כתוצאה מהשינוי המבני גם להיפרד מעובדים. בד בבד, אין כל שינוי במטרות שלנו ל-2024 ואנו משוכנעים כי גם השנה, כמו בכל שנה, נעמוד ביעדים השאפתניים שלנו".
בר הוסיף כי "יש לנו תוכניות לצמיחה מואצת בשנים הקרובות - אפילו מהירה יותר מהצמיחה שחווינו עד היום - אבל לא נוכל לממש אותן אם לא נתנהל באחריות לגבי מידת היעילות שלנו והפוקוס הארגוני. שוב ושוב אנחנו נכללים ברשימות החברות המבטיחות בשוק הפינטק הגלובלי - האחריות שלנו היא לממש את ההבטחה הזו".
הערכת שווי של 4 מיליארד דולר
החברה גייסה מעל לחצי מיליארד דולר מאז הקמתה, והערכת שווי האחרונה שלה התבצעה ב-2021 לפי שווי של 4 מיליארד דולר. בשנתיים האחרונות הכריזה מליו על שותפויות עם מוסדות פיננסיים מובילים בארה״ב כג'יי פי מורגן וקפיטל וואן, וכן עם ענקית המסחר המקוון שופיפיי.
מליו שייכת לאשכול של חברות פינטק ישראליות שמסייעות לארגונים קטנים ובינוניים בתהליכי התשלומים שלהן. מליו, שקמה ב-2018 והפכה במהרה לחד קרן בשנות בועת הקורונה - משרתת את הפונקציה עבור עסקים עם עובדים בודדים, כמו משרדי עורכי דין. מליו עושה יותר מרק העברת כפסים - היא מסנכרת את התשלום במערכות העסק ומאפשרת לדחוס ולפרוס את התשלום כאשר לספקים מובטח כי הם יקבלו את התשלום בזמן.
השחקנית הבולטת בשוק היא ביל.קום (Bill.com), חברה ציבורית עם שווי שוק של כ-7 מיליארד דולר. בסוף 2022 נסחרה החברה בשווי של 12 מיליארד דולר. בעבר אמר בר לגלובס כי "בביל.קום הדגש הוא על יצירת אוטומציות שחוסכות זמן בהעברות תשלומים, בעוד שהערך המרכזי שמליו מספקת הוא בסיוע לעסקים לשמור על תזרים המזומנים שלהם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.