שרת הפנים והמשפטים לשעבר איילת שקד נהנתה בשנת 2023 מעלות שכר של 1.53 מיליון שקל מחברת קרדן נדל"ן . שקד נמצאת בחברה מאז פברואר, אולם רק באוקטובר האחרון היא נכנסה לתפקיד יו"ר החברה. היקף המשרה שלה עומד על 60% בלבד, מה שוודאי משאיר לה לא מעט זמן גם לעיסוקים פוליטיים לקראת חזרה אפשרית, לאחר שלא הצליחה להיבחר בבחירות האחרונות לכנסת.
● חצי שעה של השראה | איילת שקד מגלה: כך נראה ראיון העבודה הראשון אצל נתניהו
● 2.7 מיליון שקל בשנה: זה כנראה איש התקשורת הכי עשיר בישראל
● החברה שבה כל עובד עשירי היה במילואים: הסיפורים מאחורי הדוחות בתל אביב
לפי הדוח שפרסמה היום החברה, שקד הרוויחה בשנת 2023 שכר של 1.53 מיליון שקל, או 1.12 מיליון שקל ללא רכיב המניות. במסגרת השכר ניתן לה מענק של 373 אלף שקל ש"תלוי בעמידה ביעדים", ותשלום מבוסס מניות של 407 אלף שקל. בחברה מציינים כי עלות שירותיה ברבעון הראשון לשנת 2024 הסתכמו בכ-210 אלף שקל.
על פי הסכם השכר של שקד, שאושר בשנה שעברה, היא מקבלת שכר חודשי של 70 אלף שקל עבור 25 שעות שבועיות בלבד. ההסכם נקבע ל-5 שנים (עד ינואר 2028) ו"כל אחד מהצדדים רשאי לסיים את ההסכם בהודעה בת 90 ימים מראש".
תנאי המענק השנתי
לפי ההסכם, המענק השנתי שמקבלת שקד מעבר לשכרה לא יעלה על שש פעמים התמורה החודשית. כמו כן, תנאי סף למענק כלשהו הוא תשואה מינימלית על ההון של 8%. נכון להיום נסחרת קרדן נדל"ן לפי שווי של 840 מיליון שקל, לאחר עלייה של כ-50% בשנה האחרונה.
בראש רשימת בעלי השכר של קרדן נמצא המנכ"ל, עמוס דאבוש, שנהנה בשנה החולפת משכר כולל של 3.7 מיליון שקל.
לפי הדוח הכספי, ההכנסות של קרדן, בעיקר ממכירת דירות, עלו מ-343.5 מיליון שקל בשנת 2022 ל-368.2 מיליון שקל בשנת 2023 - עלייה של 7%. מנגד, הרווח הנקי בשנה החולפת ירד ביותר מ-40%: בשנת 2023 הוא הסתכם ב-70.4 מיליון שקל וב־2022 הוא עמד על 119.9 מיליון שקל.
קרדן, הנמצאת בשליטת גיל דויטש ורוני בירם, מקימה כעת 9 פרויקטים למגורים, בהיקף כולל של 1,214 דירות. בנוסף, בחברה מציינים כי עוד 15 עתודות קרקע בבעלות החברה מיועדות לפיתוח בשלבי תכנון שונים. אל-הר הנדסה, חברת הבת הקבלנית שלה, עוסקת בביצוע 16 פרויקטים.
בנוגע להשפעות המלחמה, מציינת קרדן כי נכון להיום, ולאחר פרק זמן קצר בו הושבתו חלק מאתרי הבנייה שלה, כל האתרים חזרו לפעילות. עם זאת, היא מדגישה, "ברבים מהאתרים ניכר קושי של קבלני הביצוע לחזור לרמת התפוקה הרגילה בשל מצוקת כוח אדם מקצועי, אשר באה לידי ביטוי בעיקר בפרויקטים המצויים בביצוע מתקדם (עובדי עבודות גמר) ואשר מביא או עלול להביא לאיחורים במסירת הדירות בפרויקטים בתחום ביצוע עבודות הבנייה ובתחום הבנייה למגורים". בחלק מהפרויקטים, היא מדגישה, "ההשפעה עשויה להיות מהותית".
כמו כן, בחברה מציינים כי הם מבחינים ב"ירידות קלות" בביקוש לרכישת דירות חדשות, "וכן בירידה מסוימת במחירי הנדל"ן המניב, אשר משפיע על שווי הנדל"ן המניב המוחזק על ידה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.